kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kriterion Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Bukarest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 277 oldal |
Sorozatcím: | Kriterion Kiskalauz |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | 973-26-0149-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 5 |
A növények szaporítása | 7 |
Ivaros szaporítás vagy magvetés | 8 |
Csírázás | 8 |
Csíráztatási próba | 9 |
Csávázás | 9 |
Maghéj felvágása | 9 |
Maghéj eltávolítása | 11 |
Melegágyás | 12 |
Langyoságy | 14 |
Hidegágy | 15 |
Melegágyi keret és ablak | 15 |
A melegágy helyének megválasztása | 19 |
A melegágy talaja | 20 |
Magvetés | 21 |
Költöztethető fóliaalagút | 25 |
Palántanevelés ablakban | 25 |
Fekete-fóliázás | 27 |
Szaporítóedény | 27 |
Szaporítóláda | 28 |
Gyepkocka | 28 |
Palánták edzése | 29 |
Előkészítő munkálatok | 30 |
Ásás | 30 |
Trágyázás | 30 |
Trágyázási módok | 30 |
Palántázás | 31 |
Ivartalan szaporítás | 33 |
Gumó | 33 |
Hagyma | 33 |
Tőosztás | 33 |
Dugványozás | 33 |
A dugványozó edény előkészítése | 36 |
A dugványozás menete | 37 |
Gyökérsarjak | 38 |
Léggyökerek | 39 |
Levélkorona (rozetta) | 39 |
Gyűrűzéses gyökereztetés | 39 |
Bujtás | 40 |
Összenövesztés | 42 |
Gyöktörzs feldarabolása | 43 |
Szemzés | 43 |
Fordított T-szemzés | 44 |
Ék (L) alakú szemzés | 45 |
Szemlapozás | 46 |
V-szemzés | 46 |
Hasítékoltás | 47 |
Javított hasítékoltás | 48 |
Oldalékezés | 48 |
Héj alá oltás | 49 |
Kecskeláb oltás | 50 |
Párosítás | 50 |
Vesszős szemzés | 51 |
Kertművelés | 52 |
Néhány szó a kerttervezésről | 52 |
Vetésforgó | 55 |
Biológiai kertművelés | 55 |
Amit a biológiai kertművelésről tudni kell | 55 |
Permetezés | 60 |
Trágyalevek | 64 |
Állatok a biokertben | 65 |
Ismert és különleges zöldségnövények | 68 |
Hüvelyesek | 68 |
Bab vagy paszuly | 68 |
Bokorbab vagy karóspaszuly | 69 |
Kínai Kató bab | 69 |
Borsó | 70 |
Lencse | 71 |
Lóbab | 71 |
Szójabab | 72 |
Csicseriborsó | 72 |
Földimogyoró | 74 |
Bámé, okra, gombó vagy bangó | 74 |
Hagymafélék | 75 |
Hengereslevelűek | 75 |
Vöröshagyma | 75 |
Salatta- vagy mogyoróhagyma | 76 |
Téli sarjadékhagyma | 77 |
Metélőhagyma | 77 |
Laposlevelűek | 78 |
Fokhagyma | 78 |
Póréhagyma | 80 |
Gyöngyhagyma | 81 |
Levélzöldségek | 81 |
Saláták | 81 |
Fejes saláta | 81 |
Metélősaláta | 82 |
Kötözősaláta | 83 |
Tépősaláta | 83 |
Endívia saláta | 83 |
Cikória saláta | 84 |
Galambbegy saláta, mezei vagy madársaláta | 84 |
Mángold vagy salátarépa | 85 |
Kerti laboda | 85 |
Spenót | 86 |
Főzelék vagy kövér porcsin, portulák | 87 |
Fehér bazella vagy malabári spenót | 87 |
Vörös bazella | 88 |
Új-zélandi spenót | 89 |
Gyökérzöldségek | 90 |
Sárgarépa vagy murok | 90 |
Zeller | 90 |
Halványító zeller | 91 |
Metélőzeller | 92 |
Petrezselyem | 92 |
Fodros levélpetrezselyem | 93 |
Pasztinák | 94 |
Feketegyökér vagy téli spárga | 94 |
Torma | 95 |
Retek | 96 |
Cékla | 97 |
Káposztafélék | 97 |
Kétnyáriak | 97 |
Fejes káposzta | 97 |
Díszkáposzta | 99 |
Vöröskáposzta | 99 |
Kelkáposzta | 100 |
Fodroskel | 101 |
Bimbóskel | 101 |
Karalábé | 103 |
Fodros vagy díszkaralábé | 103 |
Egynyáriak | 104 |
Karfiol | 104 |
Színeskarfiol | 104 |
Brokkoli | 105 |
Kínai kel | 105 |
Burgonyafélék | 106 |
Paradicsom | 106 |
Paprika | 108 |
Padlizsán, tojásgyümölcs | 110 |
Burgonya | 111 |
Zsidócseresznye, földicseresznye | 112 |
Kabakosok | 113 |
Felfutó kiszáradó tökök | 113 |
Lopótök | 113 |
Kolbásztök | 114 |
Kobaktök vagy korsótök | 114 |
Spárgatök | 115 |
Csillagtök vagy patisszon | 116 |
Laskatök, télitök, fügelevelű tök | 117 |
Sütőtök | 118 |
Különleges tökök | 119 |
Olajtök vagy héjnélküli tök | 119 |
Dísztökök | 120 |
Narancstök | 120 |
Almatök | 120 |
Körtetök | 121 |
Bibircsestök | 121 |
Turbántök | 121 |
Uborkák | 121 |
Uborka | 121 |
Különleges uborkák | 122 |
Tüskés uborka | 122 |
Görögdinnye | 122 |
Sárgadinnye | 124 |
Különleges dinnyék | 125 |
Spárga | 126 |
Gumóskömény | 127 |
Csicsóka | 128 |
Édesburgonya | 129 |
Rebarbara | 129 |
Sóska | 130 |
Lósóska, paréj-lórum | 131 |
Kárdi | 131 |
Articsóka | 132 |
Laskagomba termesztése | 133 |
Kerti vagy réti csiperke termesztése | 136 |
Fűszer- és gyógynövények | 137 |
Amit a fűszer- és gyógynövényekről tudni kell | 137 |
Egyévesek | 139 |
Majoránna | 139 |
Bazsalikom | 140 |
Csombor vagy borsikafű | 141 |
Koriander | 142 |
Kapor | 143 |
Körömvirág | 143 |
Sáfrányos szeklice | 144 |
Mák | 144 |
Zsázsa | 145 |
Kétévesek | 146 |
Angelika | 146 |
Kömény | 147 |
Festőmályva | 147 |
Évelők | 148 |
Izsóp | 148 |
Levendula | 149 |
Citromfű | 151 |
Borsmenta és fodormenta | 152 |
Rozmaring | 153 |
Zsálya | 154 |
Kakukkfű, balzsamfű | 155 |
Vérfű | 156 |
Lestyán | 156 |
Édeskömény | 157 |
Édesgyökér | 158 |
Fehér üröm | 158 |
Évelő fehérmályva | 159 |
Sáfrány | 159 |
Tárkony | 159 |
Gyömbér | 160 |
Szubtrópusi és trópusi növények | 161 |
Lakásban és üvegházban nevelhető növények | 161 |
Citromfélék | 161 |
A citrusfélék átültetése | 170 |
Földkeverékek | 171 |
Ültetés és átültetés | 171 |
Koronanevelés | 173 |
Öntözés | 173 |
Termesztésre ajánlott citromfélék | 174 |
Keserű narancs | 174 |
Pompela | 174 |
Citrom | 174 |
Savanyú citrom | 176 |
Mandarin | 176 |
Narancs | 177 |
Chironja | 177 |
Grape-fruit | 178 |
Háromlevelű citrom | 178 |
Citrancs | 179 |
Pálmafélék | 179 |
Gyompálma vagy botpálma | 182 |
Törpe legyezőpálma | 182 |
Kencia pálma | 183 |
Latánia pálma | 183 |
Valódi legyezőpálma | 183 |
Főnixpálma | 184 |
Datolyapálma | 184 |
Phoneix laureiri syn. Phoenix roebelini | 185 |
Pricsárdia pálma | 185 |
Rafia pálma | 185 |
Kenderpálma | 186 |
Washingtónia pálma | 186 |
Guajava | 186 |
Licsiszilva | 187 |
Japán naspolya | 188 |
Paradicsomfa | 188 |
Szentjánoskenyér | 189 |
Passiógyümölcs | 190 |
Babér | 191 |
Kávé | 192 |
Olajfa | 193 |
Fügekaktusz | 196 |
Lakásban és kertben nevelhető növények | 197 |
Füge | 197 |
Datolyaszilva | 198 |
Gránátalma | 199 |
Kertben nevelhető növények | 200 |
Kiwi - kínai egres | 200 |
Kínai datolya | 201 |
Üvegházban nevelhető növények | 203 |
Mangó | 203 |
Avokadó | 203 |
Karambola | 205 |
Dinnyefa vagy papaja | 205 |
Törpebanán | 206 |
Ananász | 207 |
Fahéj | 208 |
Szegfűszeg | 209 |
Szegfűbors | 209 |
Szerecsendió | 209 |
Kapri | 210 |
Vanília | 210 |
Fekete bors | 211 |
Piper crocatum | 212 |
Díszes bors | 212 |
Kakaó | 213 |
Tea | 213 |
Feijoa | 214 |
Ébenfa | 214 |
Bonszai vagy japán törpefa | 216 |
Recept-téka | 229 |
Magyar növény- és -családnevek mutatója | 261 |
Latin növénynevek mutatója | 266 |
Irodalom | 269 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.