A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Decanter 2006. április

World's best wine magazine - III. évfolyam 3. szám

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Decanter
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a kötetben. Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Borvilág
Vélemények, élmények, elemzések - a bor körül
7 Az elmaradt csoda
Vitai Attila, a Vodafone Magyarország Rt. vezérigazgatójának beköszöntője kisebb és nagyobb borélményekről
8 Adáshiba
Simon András, a Magyar Televízió volt alelnöke egy meghiúsult boros műsorról és ennek okairól
9 Orosz rulett
Hugh Johnson borguru a Moszkvában fújó új szelekről
12 Sommerlier-bajnokság
A Decanter a 2006-os magyar sommerlier-bajnokság döntőjéről tudósít
30 A felséges Rotchschild sem él örökké
Steven Spurrier kiváltságos ember, aki részt vehetett egy vertikális Mouton Rothschildkóstolón. Mielőtt vagyonokért bevásárolna a pincészet boraiból, olvassa el a szakértő kóstolójegyzeteit!
50 Globális felfortyanás
Milyen hatással lesz a borvilágra klímaváltozás a következő 20 évben? Milyen szőlőfajták lesznek népszerűbbek és melyek tűnnek fel? Hogy húzzunk hasznot a hőségből?
Dugóhúzó
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 47 borról és 22 teáról
16 Újdonságok
A szerkesztőségbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk
34 Másodrendű állampolgárok?
Tokaji borok tesztje (minden, ami nem aszú vagy szamorodni...). Furmintok, hárslevelűk - egyelőre nem a felső polcon
58 Top 22 - Fekete teák tesztje
Melyik a legjobb darjeeling? Hol kapható a legfinomabb assam? 22 teát kóstoltak szakértőink négy nagy kategóriába sorolva. Plusz érdekességek, teakóstolási tanácsok.
Eszencia
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk
42 Xaverral Csopakon, a Jásdi Pincében
A világhírű orgonaművészt elvittük egy hangulatos pincelátogatásra. A házigazdáknak és neki is akadt sztorija bőven...
48 Amitől egy nagyvilági budoár teljessé válhat...
Konyak, parfüm, ékszer és sok más - a Decanter ajánlata
66 Noszály Sándor és Vincze Ottó vallomása
Különleges borok, avagy Goethének sincs mindenben igaza - értekezés a bor és a sport kapcsolatáról
78 Szellem a palackban
Gyögykovács Imre - A kézműves bor más szóval
Kalandozás
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit vigyünk magunkkal, mit főzzünk, hol kóstoljunk és hogyan?
18 Törökország - (T)örök élmény mádzsároknak
Hétcsillagos szálloda, bazársor, háremi kényeztetés. Ha borok miatt nem is, de ezeregy más okból érdemes odautazni...
24 Duchemin étterembe megy...
Egy figyelemre méltó steak house, egy ellentmondásos étterem, amelyet Kovács Lázár neve fémjelez, és egy feltétlenül elkerülendő velencei étterem
64 Aranyló bodza a hirtelen télben
Tudósítás a klagenfurti World-Spirits Festivalról
56 Lyrakis - Az életelixír
Egy kézműves olívaolaj-készítőnél jártunk a festői Krétán
68 Álruhában - Bükkaljai pincék
Egy pincerendszer, ahol a járatokban terjed hír, a szomszédok szeretik egymást és a borok is szerethetőek
74 Dugós vagy nem dugós?
Hogyan ismerhetjük fel a dugós bort és mit tegyünk, ha rendelkezésünkre egy hibás palack érkezik?
76 Fűszerezzük aszúval!
A borok királya az étel fényét s rangját is emeli. Andrássy aszúkból a Fészek étterem főzött felséges étkeket
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem