1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kereskedelmi társadalmi ellenőrök kézikönyve

Társadalmi ellenőrzés a kereskedelemben, a vendéglátóiparban és az üzemélelmezésben

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető3
Az üzemi társadalmi ellenőrzés szervezeti kérdései6
A társadalmi ellenőrök feladatai12
A társadalmi ellenőrök munkamódszere18
Az ellenőrzési terület felosztása18
Az ellenőrzés módja19
Általános ellenőrzés, célfeladat, kontrollvizsgálat22
Mintavétel24
Néhány jelentősebb élelmiszer mintavételének ismertetése27
Refraktométeres italellenőrzés30
A gombák forgalombahozatának ellenőrzési szempontjai32
Próbavásárások34
A társadalmi ellenőrhálózat szakosítása36
A társadalmi ellenőrök szervezett oktatása38
Jelentések elkészítése42
A panaszkönyv ellenőrzése43
Általános tudnivalók a tisztaságról46
Az élelmiszerkereskedelem közegészségügyi szabályai46
A vendéglátóipari és utasellátó vállalatok közegészségügyi és tiszataságrendje52
A vendéglátópari és utasellátó vállalatoknál ételminta megőrzése58
A közegészségügyi ellenőrzés alá tartozó üzletekben egészségügyi ellenőrzési könyv rendszeresítése59
A piaci és utcai élelmiszerárusítás közegészségügyi szabályai60
A csoportos étkeztetés célját szolgáló konyhaüzmek ellenőrzésének egészségügyi szempontjai68
A bolt71
A bolt helyiségei71
A kereskedelmi hálózat szakosítása73
Eladási formák77
Fűszer- és csemegeboltok ellenőrzése79
Az áru ellenőrzésének főbb szempontjai79
A mérés ellenőrzés82
Az áru kiszolgálása84
Az élelmiszerboltok berendezése87
Egyes élelmiszeráruk előkészítése88
Az áruk elhelyezése, raktározása89
Tejboltok ellenőrzése95
Húsboltok ellenőrzése101
Zöldség-, gyümölcsboltok ellenőrzése107
Zöldségfélék kezelése és tárolása108
Gyümölcsök kezelése és tárolása114
A vendéglátóipari tevékenység ellenőrzése117
A vendéglátóipar árrendszere117
Éttermek ellenőrzése123
Cukrászdák ellenőrzése127
Eszpresszók ellenőrzése130
Italboltok ellenőrzése133
Népbüfék ellenőrzése135
Kisvendéglők ellenőrzése135
Üzemi konyhák ellenőrzése137
Elhelyezés, berendezés és felszerelés139
Panaszkönyvek ellenőrzése143
Az üzemi vendéglátásban dolgozók magatartása143
Az üzemélelmezés különböző szolgáltatásainak árai144
A mérő- és adagolóeszközök pontossága és a helyes adagolás146
Nyersanyagkeretek felhasználása, ételek minősége és választéka, étlapszerkesztés147
Az üzemi vendéglátó egységekre vonatkozó kereskedelmi rendelkezések152
Iparcikküzletek ellenőrzése157
Textil-méteráru üzlet157
Konfekció üzletek ellenőrzése161
Darab-, kötött-, illetve divatáruüzlet ellenőrzése163
Cipőüzlet ellenőrzése164
Vas-, műszaki- és rádióüzletek ellenőrzése166
Vegyi, háztartási és illatszer üzletek ellenőrzése169
Papír-, írószerüzletek ellenőrzése171
Áruházi rendszer172
Piacok és csarnokok ellenőrzése174
Az ellenőrző munka rögzítésével kapcsolatos tudnivalók183
Bejegyzés az ellenőrzési naplóba183
Jegyzőkönyv felvétele185
Függelék: iratminták190
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem