1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kereskedelmi társadalmi ellenőrök kézikönyve

Társadalmi ellenőrzés a kereskedelemben, a vendéglátóiparban és az üzemélelmezésben

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 280 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető3
Az üzemi társadalmi ellenőrzés szervezeti kérdései7
A csoport-, illetve brigádvezetők feladatai10
A kereskedelmi osztályok, csoportok kötelességei12
A kereskedelmi vállalatok feladatai13
A társadalmi ellenőrök feladatai14
Az 52/1963. (K. É. 19.) BkM. sz. utasítás14
A kereskedelem általános üzleti szabályzata (KÁÜSZ)19
A társadalmi ellenőrök munkamódszere20
Az ellenőrzési terület felosztása20
Az ellenőrzés módja23
Általános ellenőrzés, célfeladat, kontrollvizsgálat26
Mintavétel29
Az egyes élelmiszerek mintavételi szabályai33
A gombák forgalombahozatának ellenőrzési szempontjai36
Próbavásárások39
A társadalmi ellenőrhálózat szakosítása42
A társadalmi ellenőrök szervezett oktatása43
Jelentések elkészítése47
A panaszkönyv ellenőrzése49
Általános tudnivalók a tisztaságról52
Az élelmiszerkereskedelem közegészségügyi szabályai52
A vendéglátóipari és utasellátó vállalatok közegészségügyi és tiszataságrendje59
A vendéglátópari és utasellátó vállalatoknál ételminta megőrzése65
A közegészségügyi ellenőrzés alá tartozó üzletekben egészségügyi ellenőrzési könyv rendszeresítése66
A piaci és utcai élelmiszerárusítás közegészségügyi szabályai67
A csoportos étkeztetés célját szolgáló konyhaüzmek ellenőrzésének egészségügyi szempontjai76
A bolt78
A bolt helyiségei78
A kereskedelmi hálózat szakosítása81
Eladási formák85
Fűszer- és csemegeboltok ellenőrzése88
Az áru ellenőrzésének főbb szempontjai88
A mérés ellenőrzés91
Az áru kiszolgálása93
Az élelmiszerboltok berendezése97
Egyes élelmiszeráruk előkészítése99
Az áruk elhelyezése, raktározása100
Tejboltok ellenőrzése107
Berendezés, felszerelés107
A tej minőségének és árának ellenőrzése108
Kiegészítő cikkek árusítása111
Tisztasági követelmények112
Húsboltok ellenőrzése114
A húsboltok legfontosabb felszerelési tárgyainak rövid ismertetése115
Milyen áruféleségeket tarthatnak a húsboltok116
A húsboltok tisztántartása117
Az áru tárolása118
Áruellenőrzés118
Zöldség-, gyümölcsboltok ellenőrzése122
Zöldségfélék kezelése és tárolása123
Gyümölcsök kezelése és tárolása130
A vendéglátóipari tevékenység ellenőrzése134
A vendéglátóipar árrendszere135
Éttermek ellenőrzése140
Cukrászdák ellenőrzése145
Eszpresszók ellenőrzése149
Italboltok ellenőrzése151
Kisvendéglők ellenőrzése153
Önkiszolgáló éttermek ellenőrzése155
Üzemi konyhák ellenőrzése157
Elhelyezés, berendezés és felszerelés159
Panaszkönyvek ellenőrzése163
Az üzemi vendéglátásban dolgozók magatartása164
Az üzemélelmezés különböző szolgáltatásainak árai165
A mérő- és adagolóeszközök pontossága és a helyes adagolás167
Az üzemi vendéglátó egységekre vonatkozó kereskedelmi rendelkezések168
Önkiszolgáló éttermek jelentősége és ellenőrzése173
Az ételek tálalásának ellenőrzése177
Iparcikküzletek ellenőrzése184
Textil-méteráru üzlet184
Konfekció üzletek ellenőrzése189
Darab-, kötött-, illetve divatáruüzlet ellenőrzése191
Cipőüzlet ellenőrzése192
Vas-, műszaki- és rádióüzletek ellenőrzése194
Vegyi, háztartási és illatszer üzletek ellenőrzése197
Üveg-, porcelán-, műanyagboltok ellenőrzése200
Papír-, írószerüzletek ellenőrzése204
Áruházi rendszer204
Piacok és csarnokok ellenőrzése206
Árusításra jogosultak206
Milyen áruk hozhatók forgalomba a csarnokokban, piacokon és vásárokon206
A vásárcsarnokok, piacok és vásárok általános rendje207
Önkiszolgáló boltok ellenőrzése211
Hagyományos eladás vagy önkiszolgálás211
A társadalmi ellenőrök feladata az önkiszolgáló boltokban215
A csomagolás jelentősége215
Milyen legyen az áruk elhelyezése217
A vásárlók tájékoztatása219
Egyéb ellenőrzési szempontok220
Vásárok ellenőrzése222
A vásárok jelentősége222
A vásárolt ellenőrzések megszervezése222
Búcsúk ellenőrzése225
A kereskedelem tömegkapcsolatának újabb formái226
Kérdőívek, statisztikai adatfelmérések227
Vevőnakétok rendszere227
Körzeti kereskedelmi felelősök229
Az ellenőrző munka rögzítésével kapcsolatos tudnivalók232
Bejegyzés az ellenőrzési naplóba232
Jegyzőkönyv felvétele234
Függelék: iratminták239
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kereskedelmi társadalmi ellenőrök kézikönyve Kereskedelmi társadalmi ellenőrök kézikönyve Kereskedelmi társadalmi ellenőrök kézikönyve

A borító javított, enyhén foltos, töredezett, rajta tulajdonosi bejegyzés látható. A lapélek foltosak.

Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba