A kereskedelem | 7 |
A kereskedelem jelentősége, fogalma, értéke | 7 |
A kereskedelem jelentősége | 7 |
A kereskedelem fogalma | 8 |
A kereskedelmi munka értéke | 8 |
A kereskedelmi munka tartalma | 8 |
A termelés és a fogyasztás közötti különbségek áthidalása | 8 |
A kereskedelem, mint szervezet | 9 |
A közútijármű - és üzemanyag - kereskedelem | 9 |
A nagykereskedelem | 10 |
A kiskereskedelem | 12 |
A kereskedelmi munka tárgya. Az áru | 16 |
Az áru fogalma | 16 |
Az áruk világának fejlődése | 16 |
Az áruk csoportosítása | 16 |
A termékek | 17 |
Az áruk forgalomképessége | 17 |
A minőség | 18 |
A megjelenési forma | 18 |
A védjegy | 18 |
A csomagolás | 19 |
Az ár | 19 |
A kereskedelmi tevékenység folyamata | 20 |
Az árubeszerzés | 20 |
Az árubeszerzés kockázatossága | 20 |
Az árubeszerzés folyamata | 21 |
Készletezés | 30 |
A készletgazdálkodás | 30 |
Az áruk tárolása | 34 |
Az értékesítés | 36 |
Az áruk előkészítése az értékesítésre | 36 |
Az értékesítés folyamata | 36 |
Az értékesítési módok | 39 |
A vásárlók befolyásolása | 44 |
Fogyasztói érdekvédelem | 49 |
A kereskedelmi munka személyi feltételei | 52 |
Munkakörök a kereskedelmi egységekben | 52 |
A boltvezető, illetve áruházi osztályvezető feladatai | 52 |
A bolti, illetve áruházi eladó feladatai | 53 |
A pénztáros feladatai | 53 |
Egyéb munkakörök | 53 |
A kereskedőkkel szemben támasztott követelmények | 54 |
Kereskedői tulajdonságok | 54 |
Követelmények a kereskedelmi eladókkal szemben | 54 |
A létszámszükséglet meghatározása | 55 |
A munkáltatók és a munkavállalók kapcsolatának jogi szabályozása | 57 |
A munkaviszony létesítése | 57 |
A munkaviszony módosítása és megszűnése | 57 |
Rendes felmondás | 58 |
Rendkívüli felmondás | 58 |
Munkaidő, pihenőidő | 59 |
A munka díjazása | 60 |
Kártérítési felelősség | 60 |
A munkavállaló kártérítési felelőssége | 60 |
A munkáltató kártérítési felelőssége | 61 |
A gzadálkodó szervezetek jellemzői | 62 |
A gazdálkodó szervezetek szerepe, jellemzői | 62 |
A gazdálkodó szervezetek csoportosítása | 62 |
Az egyéni vállalkozások | 63 |
Az egyéni vállalkozás alapítása | 63 |
A tevékenység megkezdésének feltételei | 63 |
A vállalkozói közreműködés és felelősség | 64 |
Az egyéni vállalkozás megszűnése | 64 |
A társas vállalkozások | 64 |
A gazdasági társaságok jogi felelőssége | 65 |
A gazdasági társaságok alapítása | 65 |
A gazdasági trársaságok megszűnése | 65 |
A társas vállalkozások formái | 66 |
A kereskedelmi vállalkozások vagyona | 68 |
A vagyon szerepe | 68 |
A vagyon részei | 68 |
Az eszközök | 68 |
A források | 69 |
A mérleg | 70 |
A leltár | 70 |
Az áruforgalom lebonyolításához szükséges tárgyi feltételek | 72 |
A kiskereskedelmi egységek épülete | 72 |
A bolt helyiségei, berendezései | 72 |
Az elárusító helyiség | 73 |
Üzemi helyiségek | 73 |
A kiskereskedelemben alkalmazott gépek, felszerelések | 74 |
A gazdálkodó szervezetek nyereségérdekeltsége | 75 |
Az árak | 75 |
Az eladási ár felépítése | 76 |
Az árrés | 77 |
Költségek | 78 |
A költségek csoportosítása | 78 |
Az eredmény | 79 |
Az általános forgalmi adó | 81 |
Az általános forgalmi adó jellemzői | 81 |
Az értékesítéskor felszámított áfa | 82 |
Az értékesítéskor felszámított áfa alapja és mértéke | 82 |
Kereskedelmi üzletek | 83 |
A kereskedelmi üzlet jellemzői | 83 |
Üzlet megnyitása, megszüntetése | 83 |
Üzlet nyitvatartása | 85 |
Az üzlet megjelölése | 85 |
Üzleti tájékoztatók | 85 |
Üzleti munkarend | 86 |
Ellenőrzés a kereskedelemben | 87 |
Belső ellenőrzés | 87 |
Napi ellenőrzési feladatok | 87 |
Az időszakos ellenőrzési feladatok | 88 |
Külső (hatósági) ellenőrzés | 88 |
Ellenőrzési napló | 89 |
A vásárlók könyve | 90 |
Felhasznált irodalom | 91 |