1.060.444

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kenyérgyártás

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-969-9
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános sütőipari technológia
A sütőipar termékei7
A sütőipari technológia fő gyártási szakaszai9
Nyersanyagok előkészítése
A liszt előkészítése10
A víz előkészítése12
A só előkészítése13
A tejpor előkészítése13
Zsiradékok előkészítése13
A cukor előkészítése14
Tojás és tojáspor előkészítése14
Tésztaképzés
A tésztakialakulás folyamatai16
A dagasztás módjai20
Dagasztás különböző fordulatszámmal működő dagasztógépekkel20
Dagasztás szakaszos és folytonos működésű gépekkel23
A tészta lazítása24
A tésztaérés folyamatai26
A tésztaérés enzimes folyamatai26
A liszt enzimjei28
Az élesztő enzimjei29
Enzimkészítmények30
A tésztalazítás enzimes folyamatainak összefoglalása31
A tésztaérés mikrobiológiai folymatai33
Az élesztő33
Tejsavtermelő baktériumok34
A kolloid szerkezet változásai36
Az érési folyamatok időtartama37
A mechanikai műveletek hatása a tészta szerkezetére39
A tészta technológiai mutatói42
A tészta összetétele42
A tészta sűrűsége43
A tészta hőmérséklete44
A tésztaérés időtartama44
Kenyértészták készítése és érlelése47
Kenyértészta készítése kovásszal48
A kovász műszaki mutatói50
A kovász nagysága51
A kovász sűrűsége52
A kovász hőmérséklete52
A kovászba adagolt élesztő mennyisége, a kovász savfoka53
A kovász erjedési vesztesége53
A kovász érési ideje54
A kovász érettségi állapotának meghatározsáa54
Kovász- és tésztakészítés lassú járatú és gyorsdagasztó gépeken56
Kovász- és tésztakészítés intenzív dagasztógéppel57
Kovász- és tésztakészítés folyamatos működésű vonalakon57
Kenyértészta készítése közvetlen eljárással60
Kenyértészta készítése kovászhelyettesítő eljárással60
Süteménytészták készítése dagasztással61
Különleges tésztakészítési eljárások63
Omlós tészta készítése64
Leveses tészta készítése64
Tésztakészítés keveréssel65
Tésztakészítés felveréssel65
Tésztafeldolgozás
A tészta osztása, mérése68
A tészta alakítása69
A kelesztés
A sütés
A sülés folyamatai80
A héj- és bélzetkialakulás folyamatai82
A sütés technológiai paraméterei86
Sütési eljárások, kemencetípusok89
Sütés szakaszos működésű kemencékben89
Sütés folytonos működésű kemencékben91
A készáru kezelése
Hűtés93
Csomagolás95
Tárolás96
Szállítás98
A sütőipari termékek öregedése100
Kenyérgyártás
A kenyér fogalma105
A kenyérgyártás nyersanyagai
A búzaliszt és a rozsliszt technológiai tulajdonságai107
A korpatartalom hatása a liszt technológiai tulajdonságaira109
A kenyérfélék anyagnormája109
Lisztfelhasználási mutató, kenyérhozam111
Kenyértészta-készítés
A tésztakészítés technikája114
A szakaszos üzemű dagasztógépek teljesítőképessége115
Búzakenyértészták készítése szakaszos üzemű dagasztógéppel116
Kovászkészítés, dagasztás118
Burgonyakészítményes kenyerek121
A kovász helyettesítése Citopannal123
Búzakenyértészta készítése folytonos üzemű berendezéssel124
Az FTK-1000 típusú tésztakészítő gépsor anyagszükséglete és adagolási értékei125
Rozstészta készítése132
A rozstészta savanyítása133
A kenyértészta feldolgozása
A kenyértészta kézi feldolgozása140
Tésztafeldolgozó gépsorok140
A kenyértészta kelesztése
A vetés-előkészítés technikája144
Sütés
A kenyérsütés technikája147
Sütési egyenérték148
Tárolás, szállítás150
Kenyérbetegségek
A kenyér nyúlósodása152
A kenyérnyúlósodás oka152
A kenyérnyúlósodás megakadályozása153
A kenyér penészedése155
A penészedés megakadályozása155
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem