kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-969-9 |
Általános sütőipari technológia | |
A sütőipar termékei | 7 |
A sütőipari technológia fő gyártási szakaszai | 9 |
Nyersanyagok előkészítése | |
A liszt előkészítése | 10 |
A víz előkészítése | 12 |
A só előkészítése | 13 |
A tejpor előkészítése | 13 |
Zsiradékok előkészítése | 13 |
A cukor előkészítése | 14 |
Tojás és tojáspor előkészítése | 14 |
Tésztaképzés | |
A tésztakialakulás folyamatai | 16 |
A dagasztás módjai | 20 |
Dagasztás különböző fordulatszámmal működő dagasztógépekkel | 20 |
Dagasztás szakaszos és folytonos működésű gépekkel | 23 |
A tészta lazítása | 24 |
A tésztaérés folyamatai | 26 |
A tésztaérés enzimes folyamatai | 26 |
A liszt enzimjei | 28 |
Az élesztő enzimjei | 29 |
Enzimkészítmények | 30 |
A tésztalazítás enzimes folyamatainak összefoglalása | 31 |
A tésztaérés mikrobiológiai folymatai | 33 |
Az élesztő | 33 |
Tejsavtermelő baktériumok | 34 |
A kolloid szerkezet változásai | 36 |
Az érési folyamatok időtartama | 37 |
A mechanikai műveletek hatása a tészta szerkezetére | 39 |
A tészta technológiai mutatói | 42 |
A tészta összetétele | 42 |
A tészta sűrűsége | 43 |
A tészta hőmérséklete | 44 |
A tésztaérés időtartama | 44 |
Kenyértészták készítése és érlelése | 47 |
Kenyértészta készítése kovásszal | 48 |
A kovász műszaki mutatói | 50 |
A kovász nagysága | 51 |
A kovász sűrűsége | 52 |
A kovász hőmérséklete | 52 |
A kovászba adagolt élesztő mennyisége, a kovász savfoka | 53 |
A kovász erjedési vesztesége | 53 |
A kovász érési ideje | 54 |
A kovász érettségi állapotának meghatározsáa | 54 |
Kovász- és tésztakészítés lassú járatú és gyorsdagasztó gépeken | 56 |
Kovász- és tésztakészítés intenzív dagasztógéppel | 57 |
Kovász- és tésztakészítés folyamatos működésű vonalakon | 57 |
Kenyértészta készítése közvetlen eljárással | 60 |
Kenyértészta készítése kovászhelyettesítő eljárással | 60 |
Süteménytészták készítése dagasztással | 61 |
Különleges tésztakészítési eljárások | 63 |
Omlós tészta készítése | 64 |
Leveses tészta készítése | 64 |
Tésztakészítés keveréssel | 65 |
Tésztakészítés felveréssel | 65 |
Tésztafeldolgozás | |
A tészta osztása, mérése | 68 |
A tészta alakítása | 69 |
A kelesztés | |
A sütés | |
A sülés folyamatai | 80 |
A héj- és bélzetkialakulás folyamatai | 82 |
A sütés technológiai paraméterei | 86 |
Sütési eljárások, kemencetípusok | 89 |
Sütés szakaszos működésű kemencékben | 89 |
Sütés folytonos működésű kemencékben | 91 |
A készáru kezelése | |
Hűtés | 93 |
Csomagolás | 95 |
Tárolás | 96 |
Szállítás | 98 |
A sütőipari termékek öregedése | 100 |
Kenyérgyártás | |
A kenyér fogalma | 105 |
A kenyérgyártás nyersanyagai | |
A búzaliszt és a rozsliszt technológiai tulajdonságai | 107 |
A korpatartalom hatása a liszt technológiai tulajdonságaira | 109 |
A kenyérfélék anyagnormája | 109 |
Lisztfelhasználási mutató, kenyérhozam | 111 |
Kenyértészta-készítés | |
A tésztakészítés technikája | 114 |
A szakaszos üzemű dagasztógépek teljesítőképessége | 115 |
Búzakenyértészták készítése szakaszos üzemű dagasztógéppel | 116 |
Kovászkészítés, dagasztás | 118 |
Burgonyakészítményes kenyerek | 121 |
A kovász helyettesítése Citopannal | 123 |
Búzakenyértészta készítése folytonos üzemű berendezéssel | 124 |
Az FTK-1000 típusú tésztakészítő gépsor anyagszükséglete és adagolási értékei | 125 |
Rozstészta készítése | 132 |
A rozstészta savanyítása | 133 |
A kenyértészta feldolgozása | |
A kenyértészta kézi feldolgozása | 140 |
Tésztafeldolgozó gépsorok | 140 |
A kenyértészta kelesztése | |
A vetés-előkészítés technikája | 144 |
Sütés | |
A kenyérsütés technikája | 147 |
Sütési egyenérték | 148 |
Tárolás, szállítás | 150 |
Kenyérbetegségek | |
A kenyér nyúlósodása | 152 |
A kenyérnyúlósodás oka | 152 |
A kenyérnyúlósodás megakadályozása | 153 |
A kenyér penészedése | 155 |
A penészedés megakadályozása | 155 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.