1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kemoterápia alatt

Étrendi tanácsok, gyógyító ételek

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Zafír Press
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-88275-9-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóiknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelőtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezést megkönnyítse, s ezzel a fizikai erőnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során. Ez pedig a felépülés egyik alapvető feltétele.
A betegek számára élvezhető és elfogyasztható, ízletes, kívánatos ételeket kínálunk, amelyek összeállításánál figyelembe vettük a kezelés gyakori mellékhatásait, az étvágytalanságot, a hányingert, a száj- és torokszárazságot, az íz- és szagérzékelés megváltozását, a nyelési nehézségeket. A recepteket az ételek állaga, hőmérséklete és fűszerezettsége szerinti csoportosításban adjuk közre, amelynek segítségével könnyű igazodni ahhoz, mit is kíván éppen a beteg leginkább.
E könyv abban is segít, hogy kedvet csináljunk az étkezéshez olyan , jótékony hatású összetevőkből álló ételekkel, amiket akár... Tovább

Fülszöveg

E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóiknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelőtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezést megkönnyítse, s ezzel a fizikai erőnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során. Ez pedig a felépülés egyik alapvető feltétele.
A betegek számára élvezhető és elfogyasztható, ízletes, kívánatos ételeket kínálunk, amelyek összeállításánál figyelembe vettük a kezelés gyakori mellékhatásait, az étvágytalanságot, a hányingert, a száj- és torokszárazságot, az íz- és szagérzékelés megváltozását, a nyelési nehézségeket. A recepteket az ételek állaga, hőmérséklete és fűszerezettsége szerinti csoportosításban adjuk közre, amelynek segítségével könnyű igazodni ahhoz, mit is kíván éppen a beteg leginkább.
E könyv abban is segít, hogy kedvet csináljunk az étkezéshez olyan , jótékony hatású összetevőkből álló ételekkel, amiket akár a legsúlyosabb étkezési nehézségekkel küzdő betegek is el tudnak fogyasztani - örömmel és szívesen.
Kiadónk e kötet megjelenésével annak a sok ezer embernek kíván támogatást nyújtani, akik vagy mint betegek, vagy mint hozzátartozók érintettek, hogy eredményesen küzdhessenek a felépülésért. Vissza

Tartalom

Köszönet és ajánlás6
Előszó7
Bevezetés8
A rákbetegség és az étkezés9
Mi a rák?9
A rák kezelése9
Sebészeti beavatkozás9
Kemoterápia, sugárkezelés9
Mellékhatások9
A táplálkozás fontossága10
Miért fontosak egyes ételek a rákbetegek étrendjében?10
Antioxidánsok10
Más, jótékony hatású fitotápanyagok11
Mitől óvakodjunk?12
A rákbetegség fajtája és az étrend12
Étkezési nehézségek15
Megváltozott ízek és szagok15
A legjobb, amit tehetünk...15
A könyv célja16
A módszer17
Az ételek állaga17
Könnyű habos ételek17
Selymesen krémes fogások17
Puha harapnivalók17
Folyékony és üdítő finomságok17
Friss, ropogós falatok17
Szilárd és tápláló ételek17
Hideg vagy meleg étel?17
Az ízesítés18
Az adag mérete18
Higiénia18
A receptekről18
Beválik-e ez a módszer?18
Jótékony hatású élelmiszerek20
Különösen ajánlott élelmiszerek20
Alkalmanként fogyasztható élelmiszerek21
Kerülendő élelmiszerek21
Tippek és tanácsok22
Evés és ivás22
Kórházban22
A megfelelő étel kiválasztása22
Könnyű habos ételek24
Répakrém26
Céklás, kecskesajtos hab27
Lágy paradicsomkrém28
Füstölt csirkés, mandulás krém29
Tejszínes tonhal naranccsal31
Joghurtkrém fekete áfonyával32
Fügés banánkrém33
Fahéjas almahab34
Málnakrém35
Pulykás, diós spenóthab36
Padlizsánkrém zöld fűszerekkel38
Csirkés, sárgabarackos krém39
Krémes halfelfújt40
Gombás szuflé vagy puding41
Barack melba "sodrodó szigetekkel"42
Sült vaníliakrém szuflé44
Vörös áfonyás krém45
Forró citromkrém46
Selymesen krémes fogások48
Spárgakrémes garnélarák50
Avokádópüré naranccsal52
Ratatouille turmixolva53
Shiitake-gombakrém54
Borsós tonhalkrém mentával ízesítve55
Panna cotta mézzel és eperrel57
Fahéjas almakompót58
Citromos banánkrém58
Gyümölcsjoghurt jegesen59
Karfiolkrém csirkepogácsákkal61
Tojásrántotta sonkával és metélőhagymával62
Húsos káposzta szalonnával63
Füstölt pisztráng burgonyával és brokkolival64
Sajtos zöldségmix65
Meleg körtekrém66
Mézes tejsodó68
Meleg barackturmix69
Gőzölt barackkrém70
Puha harapnivalók72
Burgonyasaláta74
Krémsajtos, paradicsomos szendvics75
Dinnyesaláta feta sajtos öntettel76
Gombás, paradicsomos tésztasaláta78
Padlizsános, csirkés szendvics79
Jeges málna tejsodóval80
Epres, áfonyás zselé82
Krémes rizspuding vörös áfonyával83
Mézes gyümölcssaláta84
Csirkeragu rizzsel87
Makaróni póréhagymával, sonkával és sajttal88
Rizs gyümölccsel és dióval89
Gombás csirke wokban sütve90
Paradicsomos, sült paprikás palacsinta91
Zabkása mandulával és mézzel92
Sült banán habos juharkrémmel94
Lekváros palacsinta (crepe) vaníliás cukorral95
Mézes gyümölcsfagylalt96
Folyékony és üdítő finomságok98
Citromos, narancsos répaleves100
Uborkás almaturmix101
Málnás gazpacho102
Paradicsomos paprikaleves104
Diós spenótturmix105
Mandulás őszibarackturmix106
Eperdzsúsz vörös áfonyával108
Hideg leves sokféle gyümölcsből109
Banános, gyömbéres vaníliaturmix110
Tejszínes édesköményleves113
Sűrű zöldségleves csirkével és paradicsommal114
Paradicsomos padlizsánkrémleves115
Zöldségleves116
Tökleves szójaszósszal117
Zöld tea tejjel és fűszerekkel118
Forró ánizsos tej120
Köretleves mézzel120
Meleg almalé fahéjjal121
Friss, ropogós falatok122
Burgonyás "sütemény" tojássalátával124
Zöldségrudak diós salátaöntettel125
Füstölt lazacos, édesköményes pirítós126
Paradicsomos, hagymás avokádópüré128
Cézársaláta129
Habcsók fekete áfonyával és fagylalttal130
Granita zöld teából132
Epres carpaccio133
Citromkrémes sütemény134
Zöldséges tempura szója mártással136
Pirított szendvics137
Borjúfilé kukoricapehely-bundában138
Sajtos, paradicsomos minipizza140
Csirkés-gyömbéres tavaszi tekercs141
Cseresznyés morzsa142
Mogyorós-mazsolás sült falatkák144
Almás sült szendvics145
Narancsos creme brulée146
Szilárd és tápláló ételek148
Csirkekrémes szendvics150
Rozskenyér túróval és szőlővel151
Grillezett zöldségek mozzarellával152
Almás, zelleres, brazil diós lepény154
Édes-savanyú garnélarák155
Almás pite156
Sárgabarackos-fenyőmagos tekercsek158
Gyümölcsös jégnyalókák159
Nugátos kis kuglófok160
Mentás csirkenyárs sült burgonyával162
Sonkás, spenótos héjában sült burgonya163
Babos tortilla164
Currys borjú fehérborban166
Apró húsgombócok paradicsomszószban167
Sült ananász fagylalttal168
Bundás alma gyümölcssörbettel170
Rizspuding ribizlivel170
Francia pirítós piros gyümölcsökkel172
Részletes tartalom174
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem