kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Zafír Press |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 175 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 21 cm |
ISBN: | 978-963-88275-9-3 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Köszönet és ajánlás | 6 |
Előszó | 7 |
Bevezetés | 8 |
A rákbetegség és az étkezés | 9 |
Mi a rák? | 9 |
A rák kezelése | 9 |
Sebészeti beavatkozás | 9 |
Kemoterápia, sugárkezelés | 9 |
Mellékhatások | 9 |
A táplálkozás fontossága | 10 |
Miért fontosak egyes ételek a rákbetegek étrendjében? | 10 |
Antioxidánsok | 10 |
Más, jótékony hatású fitotápanyagok | 11 |
Mitől óvakodjunk? | 12 |
A rákbetegség fajtája és az étrend | 12 |
Étkezési nehézségek | 15 |
Megváltozott ízek és szagok | 15 |
A legjobb, amit tehetünk... | 15 |
A könyv célja | 16 |
A módszer | 17 |
Az ételek állaga | 17 |
Könnyű habos ételek | 17 |
Selymesen krémes fogások | 17 |
Puha harapnivalók | 17 |
Folyékony és üdítő finomságok | 17 |
Friss, ropogós falatok | 17 |
Szilárd és tápláló ételek | 17 |
Hideg vagy meleg étel? | 17 |
Az ízesítés | 18 |
Az adag mérete | 18 |
Higiénia | 18 |
A receptekről | 18 |
Beválik-e ez a módszer? | 18 |
Jótékony hatású élelmiszerek | 20 |
Különösen ajánlott élelmiszerek | 20 |
Alkalmanként fogyasztható élelmiszerek | 21 |
Kerülendő élelmiszerek | 21 |
Tippek és tanácsok | 22 |
Evés és ivás | 22 |
Kórházban | 22 |
A megfelelő étel kiválasztása | 22 |
Könnyű habos ételek | 24 |
Répakrém | 26 |
Céklás, kecskesajtos hab | 27 |
Lágy paradicsomkrém | 28 |
Füstölt csirkés, mandulás krém | 29 |
Tejszínes tonhal naranccsal | 31 |
Joghurtkrém fekete áfonyával | 32 |
Fügés banánkrém | 33 |
Fahéjas almahab | 34 |
Málnakrém | 35 |
Pulykás, diós spenóthab | 36 |
Padlizsánkrém zöld fűszerekkel | 38 |
Csirkés, sárgabarackos krém | 39 |
Krémes halfelfújt | 40 |
Gombás szuflé vagy puding | 41 |
Barack melba "sodrodó szigetekkel" | 42 |
Sült vaníliakrém szuflé | 44 |
Vörös áfonyás krém | 45 |
Forró citromkrém | 46 |
Selymesen krémes fogások | 48 |
Spárgakrémes garnélarák | 50 |
Avokádópüré naranccsal | 52 |
Ratatouille turmixolva | 53 |
Shiitake-gombakrém | 54 |
Borsós tonhalkrém mentával ízesítve | 55 |
Panna cotta mézzel és eperrel | 57 |
Fahéjas almakompót | 58 |
Citromos banánkrém | 58 |
Gyümölcsjoghurt jegesen | 59 |
Karfiolkrém csirkepogácsákkal | 61 |
Tojásrántotta sonkával és metélőhagymával | 62 |
Húsos káposzta szalonnával | 63 |
Füstölt pisztráng burgonyával és brokkolival | 64 |
Sajtos zöldségmix | 65 |
Meleg körtekrém | 66 |
Mézes tejsodó | 68 |
Meleg barackturmix | 69 |
Gőzölt barackkrém | 70 |
Puha harapnivalók | 72 |
Burgonyasaláta | 74 |
Krémsajtos, paradicsomos szendvics | 75 |
Dinnyesaláta feta sajtos öntettel | 76 |
Gombás, paradicsomos tésztasaláta | 78 |
Padlizsános, csirkés szendvics | 79 |
Jeges málna tejsodóval | 80 |
Epres, áfonyás zselé | 82 |
Krémes rizspuding vörös áfonyával | 83 |
Mézes gyümölcssaláta | 84 |
Csirkeragu rizzsel | 87 |
Makaróni póréhagymával, sonkával és sajttal | 88 |
Rizs gyümölccsel és dióval | 89 |
Gombás csirke wokban sütve | 90 |
Paradicsomos, sült paprikás palacsinta | 91 |
Zabkása mandulával és mézzel | 92 |
Sült banán habos juharkrémmel | 94 |
Lekváros palacsinta (crepe) vaníliás cukorral | 95 |
Mézes gyümölcsfagylalt | 96 |
Folyékony és üdítő finomságok | 98 |
Citromos, narancsos répaleves | 100 |
Uborkás almaturmix | 101 |
Málnás gazpacho | 102 |
Paradicsomos paprikaleves | 104 |
Diós spenótturmix | 105 |
Mandulás őszibarackturmix | 106 |
Eperdzsúsz vörös áfonyával | 108 |
Hideg leves sokféle gyümölcsből | 109 |
Banános, gyömbéres vaníliaturmix | 110 |
Tejszínes édesköményleves | 113 |
Sűrű zöldségleves csirkével és paradicsommal | 114 |
Paradicsomos padlizsánkrémleves | 115 |
Zöldségleves | 116 |
Tökleves szójaszósszal | 117 |
Zöld tea tejjel és fűszerekkel | 118 |
Forró ánizsos tej | 120 |
Köretleves mézzel | 120 |
Meleg almalé fahéjjal | 121 |
Friss, ropogós falatok | 122 |
Burgonyás "sütemény" tojássalátával | 124 |
Zöldségrudak diós salátaöntettel | 125 |
Füstölt lazacos, édesköményes pirítós | 126 |
Paradicsomos, hagymás avokádópüré | 128 |
Cézársaláta | 129 |
Habcsók fekete áfonyával és fagylalttal | 130 |
Granita zöld teából | 132 |
Epres carpaccio | 133 |
Citromkrémes sütemény | 134 |
Zöldséges tempura szója mártással | 136 |
Pirított szendvics | 137 |
Borjúfilé kukoricapehely-bundában | 138 |
Sajtos, paradicsomos minipizza | 140 |
Csirkés-gyömbéres tavaszi tekercs | 141 |
Cseresznyés morzsa | 142 |
Mogyorós-mazsolás sült falatkák | 144 |
Almás sült szendvics | 145 |
Narancsos creme brulée | 146 |
Szilárd és tápláló ételek | 148 |
Csirkekrémes szendvics | 150 |
Rozskenyér túróval és szőlővel | 151 |
Grillezett zöldségek mozzarellával | 152 |
Almás, zelleres, brazil diós lepény | 154 |
Édes-savanyú garnélarák | 155 |
Almás pite | 156 |
Sárgabarackos-fenyőmagos tekercsek | 158 |
Gyümölcsös jégnyalókák | 159 |
Nugátos kis kuglófok | 160 |
Mentás csirkenyárs sült burgonyával | 162 |
Sonkás, spenótos héjában sült burgonya | 163 |
Babos tortilla | 164 |
Currys borjú fehérborban | 166 |
Apró húsgombócok paradicsomszószban | 167 |
Sült ananász fagylalttal | 168 |
Bundás alma gyümölcssörbettel | 170 |
Rizspuding ribizlivel | 170 |
Francia pirítós piros gyümölcsökkel | 172 |
Részletes tartalom | 174 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.