kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kemira Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 378 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-04-4990-0 |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
A környezeti tényezők szerepe a tápanyagfelvételben és az utánpótlásban | 9 |
Növényi tényezők a tápanyagfelvételben | 12 |
A tápanyagok felvételének sajátosságai | 14 |
A növények tápanyagai | 18 |
A tápelemek antagoniuzmusa, kölcsönhatásai | 21 |
A talaj szerepe és tulajdonságai | 22 |
Szerkezet és kötöttség | 23 |
Hőmérséklet | 25 |
Levegő és nedvességtartalom | 26 |
Kémhatás | 27 |
Pufferképesség | 30 |
Sótartalom | 30 |
Szermaradékok | 33 |
Tápanyagtartalom | 33 |
A talaj EC szintje | 34 |
Humusztartalom | 36 |
Termőképesség, termékenység, talajerő | 36 |
Szántóföldi termőhelyek | 37 |
Az öntözővíz minősége | 40 |
Egyéb környezeti tényezők | 44 |
A levegő hőmérséklete | 44 |
A levegő páratartalma | 45 |
Napsugárzás, fény | 46 |
CO2 tartalom | 47 |
Az öntözés | 49 |
Szellőztetés | 53 |
A tápanyagutánpótlás alapjai | 57 |
A korszerű tápanyagutánpótláshoz szükséges vizsgálatok | 57 |
Műszeres vizsgálatok | 57 |
A mintavétel | 61 |
Termőhelyi vizsgálat, szemle | 63 |
Az állomány nem fertőző okok miatti tünetei | 64 |
Az egyes tápelemek a tápanyagutánpótlás szempontjából | 68 |
Az egyes tápelemek jellemzői (élettani, tüneti) | 79 |
A tápelemek hiányának és túladagolásának tünetei és következményei | 86 |
Tápanyagigény, tápanyagszükséglet, a tápanyagok érvényelülése | 91 |
A tápanyagok hasznosulása | 91 |
Tápanyagigény | 94 |
A tápanyagszükséglet | 97 |
A tápelemek aránya | 99 |
A tápanyagutánpótlás | 102 |
A tápanyagutánpótlás jellemzői, csoportosítások | 103 |
A KEMIRA tápanyagutánpótlási rendszere | 107 |
Szervestrágyázás | 108 |
Alaptrágyázás | 112 |
Indító (starter) mútrágyázás | 115 |
Kiegészítő trágyázás | 116 |
Szilárd kijuttatású fejtrágyázás | 116 |
Tápoldatozás | 118 |
Lombtrágyázás | 119 |
Széndioxid trágyázás | 120 |
A hajatott zöldségek talajigénye | 121 |
A hajtatás tápanyagutánpótlásának sajátosságai | 125 |
A talajok tápanyagtartalmának értékelése | 131 |
A vizsgálatok mértékegységei | 138 |
Tápoldatos termesztés | 141 |
A tápoldatozás jellemzői | 143 |
A tápoldat elkészítése | 144 |
A tápoldat töménysége és annak szabályozása | 146 |
Törzsoldatok készítése | 148 |
A víz minősége | 150 |
A tápoldat kijuttatása | 151 |
A tápoldatozás gyakorisága | 152 |
A tápoldat összetétele, tápelemarányok | 154 |
Tápoldat korrekciók a termesztés során | 157 |
Leggyakrabban elkövetett hibák | 159 |
KEMIRA műtrágyák, a tápoldatos termesztés korszerű anyagai | 161 |
KEMIRA alaptrágyák | 162 |
KEMIRA öntözőműtrágyák | 165 |
Részletes tápanyagutánpótlási technológiák | 177 |
A technológiák használata, a tápanyagutánpótlás tervezése | 177 |
Zöldségtermesztés | 181 |
A paprika tápanyagutánpótlása | 181 |
Étkezési paprika | 181 |
A tápelemek szerepe | 181 |
Tápanyagfelvétel jellemzői | 185 |
Tápanyagigény, tápanyagszükséglet | 186 |
A tápanyagutánpótlás ideje és módja | 186 |
A folyamatos "etetés" sajátosságai | 188 |
Szabadföldi étkezési paprika | 189 |
Hajtatott étkezési paprika | 194 |
Tápoldatozás "üres" talajon és inaktív közegen | 201 |
Fűszerpaprika | 208 |
A paradicsom tápanyagutánpótlása | 215 |
A tápelemek szerepe, táplálkozási zavarok | 215 |
A tápanyagfelvétel jellemzői | 220 |
Tápanyagigény, tápanyagszükséglet | 221 |
Szabadföldi paradicsom | 223 |
Hajtatott paradicsom | 229 |
Uborka tápanyagutánpótlása | 238 |
A tápelemek szerepe, táplálkozási zavarok | 238 |
A tápanyagfelvétel jellemzői | 241 |
Tápanyagigény, tápanyagszükséglet | 242 |
A tápanyagutánpótlás ideje, módja | 243 |
Az uborka táplálásának sajátosságai | 243 |
Szabadföldi konzervuborka | 244 |
Hajtatott uborka | 254 |
Káposztafélék tápanyagutánpótlása | 259 |
Tápanyagigény, tápanyagfelvétel | 260 |
Táplálkozási zavarok | 261 |
Tápanyagszükséglet | 263 |
Az utánpótlás | 267 |
Hajtatott káposztafélék | 274 |
Sárgadinnye tápanyagutánpótlása | 279 |
Tápanyagigény, tápanyagfelvétel | 279 |
Táplálkozási zavrok (sárga és görögdinnyénél) | 281 |
Szabadföldi öntözött sárgadinnye | 282 |
Hajtatott sárgadinnye | 288 |
Görögdinnye tápanyagutánpótlása | 290 |
Tápanyagszükséglet | 291 |
Az utánpótlás | 291 |
Hajtatott görögdinnye | 295 |
Fejes saláta tápanyagutánpótlása | 295 |
Tápanyagfelvétel, tápanyagigény | 295 |
Az utánpótlás menete szabadföldön | 297 |
Hajtatott fejes saláta | 299 |
Hagymafélék tápanyagutánpótlása | 301 |
Tápanyagigény | 302 |
Tápanyagfelvétel, tápelemek szerepe | 303 |
Dughagyma | 304 |
Dughagymáról ültetett vöröshagyma | 305 |
Az utánpótlás menete szabadföldön | 306 |
Áttelelő vöröshagyma | 309 |
Magról vetett vöröshagyma | 309 |
Fokhagyma (őszi, tavaszi) | 310 |
Gyökérzöldségek tápanyagutánpótlása | 312 |
Tápanyagigény | 312 |
Tápanyagszükséglet | 315 |
Az utánpótlás menete szabadföldön | 316 |
Hajtatott gyökérzöldségek | 320 |
Burgonya tápanyagutánpótlása | 322 |
Tápanyagigény, tápanyagellátás | 322 |
Tápanyagszükséglet | 323 |
Az utánpótlás menete szabadföldön | 324 |
Dísznövény termesztés | 326 |
A tápanyaguátánpótlás sajátosságai | 326 |
A tápanyagfelvétel zavarai | 331 |
Szegfű tápanyagutánpótlása | 337 |
Gerbera tápanyagutánpótlása | 343 |
Krizantém tápanyagutánpótlása | 349 |
Rózsa tápanyagutánpótlása | 353 |
Gyümölcstermesztés | 357 |
Tápelemek szerepe, felvételi jelentősége | 358 |
Tápanyagigény, tápanyagfelvétel | 362 |
Tápanyagszükséglet | 365 |
Nem termő gyümölcsös tápanyagutánpótlása | 367 |
Első évben | 367 |
Második, harmadik évben | 367 |
Termő gyümölcsös tápanyagutánpótlása | 368 |
Az utánpótlás menete | 370 |
Téli alma, körte | 373 |
Őszibarack | 374 |
Kajszi | 375 |
Cseresznye, meggy | 376 |
Szilva | 376 |
Bogyós gyümölcsűek | 376 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.