kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 98 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Az ipari mikrobiológiai eljárások alapjai | 3 |
Az iparilag fontos mikroorganizmusok csoportosítása | 4 |
A mikroorganizmusok sejtjeinek felépítése és kémiai összetétele | 10 |
Mikroorganizmusok anyagcseréje | 12 |
Az anyagcsere kémiai reakciói | 19 |
Mikroorganizmusok növekedése és szaporodása | 25 |
Oltótenyészetek készítése | 30 |
Sterilizálás | 31 |
Mikroorganizmusok üzemi tömegtenyésztése | 34 |
Sütőélesztő gyártása | 34 |
Mikroorganizmusok felhasználása táplálkozási és takarmányozási célokra | 37 |
Fermentációs eljárások mikroorganizmusok anyagcseréje során keletkező termékek előállítására | 43 |
Szeszgyártás | 45 |
Sörgyártás | 57 |
Ecetgyártás | 61 |
Tejsavgyártás | 63 |
Citromsav gyártása | 65 |
Glükonsav előállítása | 67 |
L-szorbóz előállítása | 68 |
Antibiotikumok | 72 |
Penicillingyártás | 75 |
Élelmiszerek tartósítása | 79 |
Hűtés és fagyasztás | 82 |
Tartósítás a víztartalom csökkentésével | 85 |
Tartósítás hőkezeléssel | 88 |
Tartósítás szűréssel | 91 |
A tartósítás újabb, fizikai módszerei | 92 |
Tartósítás kémiai úton | 92 |
Felhasznált irodalom | 96 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.