1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kémiai technológia I-IV.

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 498 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Első kötet3
Bevezetés5
Szakaszos és folyamatos gyártás10
A gyártás gazdaságosságával kapcsolatos alapfogalmak15
Víz36
Kén, kén-hidrogén és szulfidok41
Kénsav49
Ammónia61
Salétromsav71
Műtrágyák79
Sósav88
Nátrium-karbonát90
Nátrium-hidroxid gyártása szódából95
A szervetlen vegyipar néhány főtermékére vonatkozó termelési adatok98
Alkáli-klorid-oldat elektrolízise99
Peroxidok105
Kalcium-karbid111
Mésznitrogén114
Portlandcement117
Vas120
Aluminium132
Második kötet
Tüzeléstechnikai alapfogalmak3
Szilárd tüzelőanyagok13
Cseppfolyós tüzelőanyagok22
Szintetikus motorhajtó anyagok36
Motorhajtó anyagok minősége és ennek javítása49
Kenőolajok56
Földgáz61
Generátorgázok63
Városi gáz és koksz72
Kőszénkátrányok feldolgozása92
A gázvíz feldolgozása98
Falepárlás100
Harmadik kötet
Paraffin szénhidrogének3
Monoolefinek9
Butadién21
Acetilén29
Paraffin szénhidrogének klórozása36
Paraffin szénhidrogének nitrálása46
Paraffin szénhidrogénok szulfoxidációja54
Paraffin szénhidrogének oxidációja56
Olefinek klórozása60
Olefinek hidratálása65
Olefinek oxidálása68
Az acetilén iparilag alkalmazott néhány fontosabb addiciós reakciója71
Szintézisek CO-H házelegyekkel74
Ipari eljárások néhány alifás nagyipari közbenső termék előállítására80
Aromás vegyületek96
Aromás vegyületek nitrálása103
Aromás aminok nitrovegyületekből108
Aromás vegyületek szulfonálása111
Aromás vegyületek klórozása15
Aromás vegyületek oxidációja117
Műanyagok121
Negyedik kötet
Az ipari mikrobiológiai eljárások alapjai3
Az iparilag fontos mikroorganizmusok csoportosítása4
A mikroorganizmusok sejtjeinek felépítése és kémiai összetétele10
Mikroorganizmusok anyagcseréje12
Az anyagcsere kémiai reakciói19
Mikroorganizmusok növekedése és szaporodása25
Oltóanyagtenyészetek készítése30
Sterilizálás31
Mikroorganizmusok üzemi tömegtenyésztése34
Sütőélesztő gyártása34
Mikroorganizmusok felhasználása táplálkozási és takarmányozási célokra37
Fermentációs eljárások mikroorganizmusok anyagcsereje során keletkező termékek előállítására43
Szeszgyártás45
Sörgyártás57
Ecetgyártás61
Tejsavgyártás63
Citromsav gyártása65
Glükonsav előállítása67
L-szorbóz előállítása68
Antibiotikumok72
Penicilingyártás75
Élelmiszerek tartósítása79
Hűtés és fagyasztás82
Tartósítás a víztartalom csökkentésével85
Tartósítás hőkezeléssel88
Tartósítás szüréssel91
A tartósítás ujabb, fizikai módszerei92
Tartósítás kémiai úton92
Felhasznált irodalom96
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem