kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 498 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Első kötet | 3 |
Bevezetés | 5 |
Szakaszos és folyamatos gyártás | 10 |
A gyártás gazdaságosságával kapcsolatos alapfogalmak | 15 |
Víz | 36 |
Kén, kén-hidrogén és szulfidok | 41 |
Kénsav | 49 |
Ammónia | 61 |
Salétromsav | 71 |
Műtrágyák | 79 |
Sósav | 88 |
Nátrium-karbonát | 90 |
Nátrium-hidroxid gyártása szódából | 95 |
A szervetlen vegyipar néhány főtermékére vonatkozó termelési adatok | 98 |
Alkáli-klorid-oldat elektrolízise | 99 |
Peroxidok | 105 |
Kalcium-karbid | 111 |
Mésznitrogén | 114 |
Portlandcement | 117 |
Vas | 120 |
Aluminium | 132 |
Második kötet | |
Tüzeléstechnikai alapfogalmak | 3 |
Szilárd tüzelőanyagok | 13 |
Cseppfolyós tüzelőanyagok | 22 |
Szintetikus motorhajtó anyagok | 36 |
Motorhajtó anyagok minősége és ennek javítása | 49 |
Kenőolajok | 56 |
Földgáz | 61 |
Generátorgázok | 63 |
Városi gáz és koksz | 72 |
Kőszénkátrányok feldolgozása | 92 |
A gázvíz feldolgozása | 98 |
Falepárlás | 100 |
Harmadik kötet | |
Paraffin szénhidrogének | 3 |
Monoolefinek | 9 |
Butadién | 21 |
Acetilén | 29 |
Paraffin szénhidrogének klórozása | 36 |
Paraffin szénhidrogének nitrálása | 46 |
Paraffin szénhidrogénok szulfoxidációja | 54 |
Paraffin szénhidrogének oxidációja | 56 |
Olefinek klórozása | 60 |
Olefinek hidratálása | 65 |
Olefinek oxidálása | 68 |
Az acetilén iparilag alkalmazott néhány fontosabb addiciós reakciója | 71 |
Szintézisek CO-H házelegyekkel | 74 |
Ipari eljárások néhány alifás nagyipari közbenső termék előállítására | 80 |
Aromás vegyületek | 96 |
Aromás vegyületek nitrálása | 103 |
Aromás aminok nitrovegyületekből | 108 |
Aromás vegyületek szulfonálása | 111 |
Aromás vegyületek klórozása | 15 |
Aromás vegyületek oxidációja | 117 |
Műanyagok | 121 |
Negyedik kötet | |
Az ipari mikrobiológiai eljárások alapjai | 3 |
Az iparilag fontos mikroorganizmusok csoportosítása | 4 |
A mikroorganizmusok sejtjeinek felépítése és kémiai összetétele | 10 |
Mikroorganizmusok anyagcseréje | 12 |
Az anyagcsere kémiai reakciói | 19 |
Mikroorganizmusok növekedése és szaporodása | 25 |
Oltóanyagtenyészetek készítése | 30 |
Sterilizálás | 31 |
Mikroorganizmusok üzemi tömegtenyésztése | 34 |
Sütőélesztő gyártása | 34 |
Mikroorganizmusok felhasználása táplálkozási és takarmányozási célokra | 37 |
Fermentációs eljárások mikroorganizmusok anyagcsereje során keletkező termékek előállítására | 43 |
Szeszgyártás | 45 |
Sörgyártás | 57 |
Ecetgyártás | 61 |
Tejsavgyártás | 63 |
Citromsav gyártása | 65 |
Glükonsav előállítása | 67 |
L-szorbóz előállítása | 68 |
Antibiotikumok | 72 |
Penicilingyártás | 75 |
Élelmiszerek tartósítása | 79 |
Hűtés és fagyasztás | 82 |
Tartósítás a víztartalom csökkentésével | 85 |
Tartósítás hőkezeléssel | 88 |
Tartósítás szüréssel | 91 |
A tartósítás ujabb, fizikai módszerei | 92 |
Tartósítás kémiai úton | 92 |
Felhasznált irodalom | 96 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.