kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó és Nyomda Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 215 oldal |
Sorozatcím: | Kémiai Közlemények |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | További szerzők a tartalomjegyzékben. |
A Magyar Tudományos Akadémia 1993. évi közgyűlése keretében a Kémiai Tudományok Osztálya "Elmélet és gyakorlat" tárgyú tudományos ülésszakának előadásai (1993. május 1.) | |
Markó L. osztályelnök: Tudományos életünk néhány kérdése bizottságaink munkájának tükrében | 3 |
Dékány I., Balázs J., Puskás S.: A kolloidkémia új kutatási eredményeinek alkalmazása a kőolajtermelésben és a környezetvédelemben | 22 |
Beyer H., Horváth J.: Alapkutatási eredményeink hasznosítása gázolajok zeoliton történő paraffinmentesítésére | 35 |
Solymosi J.: Új eredmények a hazai nukleáris környezetellenőrzésben | 43 |
Környei J.: In vivo radiofarmakonok: a tervezési stratégiáktól a megvalósításáig | 51 |
Nógrádi M.: Az Ipriflavon története | 55 |
Novák L.: Feromonok szintézise és felhasználása | 59 |
Ötvös L.: Hevizos: alapkutatástól a gyógyszerig | 64 |
Thihák E., Mincsovics E.: A rétegrendszerű folyadékkromatográfia alapvető továbbfejlesztése: azonosságok és eltérések az OPLC és a HPLC között | 79 |
Fehér Zs., Tóth K., Pungor E.: Automatikus és elektrokémiai mérőrendszerek | 100 |
Körmendy I.: Az élelmiszertartósító hőkezeléshez kapcsolódó kutatások új eredményei | 111 |
Hajós Gy., Gelencsér É., Bodnár J., Sisak Cs., Mátrai B.: Élelmiszerfehérjék allergén jellegének csökkentése enzimes módszerrel | 121 |
Antal I.: Térhálós polimerek kutatása a Műanyagipari Kutató Intézetben | 127 |
Nagy J.: Szilikonkutatásunk megvalósult eredményei | 138 |
Geleji F.: Alkalmazott kutatások a polimerek területén | 146 |
Blickle T.: Az ipari megvalósítástól az egységes elméletig (Szemcsediszperziós rendszerek) | 150 |
Veress G.: Műszaki kémia, a K+F mostohagyereke | 170 |
Előadások | |
Lásztity R., Tömösközi S., Bajkai T.: Élelmiszerfehérje koncentrátumok és izolátumok technofunkcionális sajátságai és technológiai jelentőségük | 173 |
Keszei E.: Elektron hidratációjának dinamikája | 197 |