1.060.504

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kémiai gyakorlatok II.

Egyetemi jegyzet a GATE Mezőgazdaságtudományi Kara I. évfolyamának hallgatói számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Gödöllő
Kiadó: Gödöllői Agrártudományi Egyetem
Kiadás helye: Gödöllő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 197 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal. Megjelent 510 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Fizikai-kémiai vizsgálati módszerek1
Elektromágneses sugárzás mérésén alapuló módszerek1
A méréseredmény tényezői1
Részecskék1
Az atom2
Kémiai elemek, vegyjelek2
Diffraktometria2
Kvantált energiafelvétel és energialeadás4
Elméleti következtetések az atomok elektronszinképéből6
Gyakorlati következtetések az atomok elektronszinképéből6
Fényforrások9
Izotópia9
Radioaktivitás10
Kémiai folyamatok11
Kémiai kötések11
Tömegspektrometria12
Molekulák elektronszinképei az ultraibolya és a látható fény tartományában13
Molekulákban lévő csoportrezgések az infravörös tartományban16
Mágneses magrezonanciás elemzés17
A fénytörés18
Polarimetria19
Fotometria19
Összefoglalás22
Ellenőrző kérdések24
Fizikai-kémiai elválasztó módszerek26
A szorpciós jelenségekben résztvevő erők26
A hidrogén-hid kötés26
Az anyag polárosságának megnyilvánulása az olvadáspontban és a forráspontban27
Desztillálás29
Vizgőz-desztilláció30
Oldódás30
Extrahálás34
Kirázás34
Adszorpció35
Gélszürés36
Kromatográfia37
Gázkromatográfia37
Folyadék-kromatográfia42
Rétegkromatográfia44
Ionkötés47
Ioncserélők48
Elektrokémiai módszerek51
Vezetőképesség51
Elektroforézis52
Az oxidáció-redukció elektrokémiai értelmezése52
Elektródfeszültség53
Ionérzékeny és összehasonlító elektródok53
Polarográfia55
A fizikai-kémiai vizsgálati módszerek összefoglalása57
Ellenőrző kérdések57
Szerves és biokémiaia vizsgálatok60
A szerves vegyületek kémiai tulajdonságainak vizsgálata61
A szerves vegyületek elővizsgálata61
A fontosabb funkciós csoportok kimutatása63
Ellenőrző kérdések és feladatok68
Lipidek vizsgálata69
A lipidek kivonására használatos laboratóriumi módszerek és eljárások69
A lipidek együttes mennyiségének meghatározása71
A neutrális zsirok vizsgálata71
Illóolajok vizsgálata78
Karotinoidok vizsgálata79
Ellenőrző kérdések és feladatok81
A szénhidrátok vizsgálata82
A szénhidrátok minőségi kimutatása82
A szénhidrátok mennyiségi vizsgálata88
Aminosavak és fehérjék vizsgálata98
Az aminosavak általános jellemzése98
Az aminosavak kémiai tulajdonságainak vizsgálata103
Peptidek107
A fehérjék szerkezete107
A fehérjék tulajdonságai110
Fehérjék tulajdonságainak vizsgálata111
Fehérjék izolálása, tisztítása, szétválasztása115
Fehérjék mennyiségi meghatározása117
Fehérjék aminosavösszetételének vizsgálata123
Ellenőrző kérdések és feladatok127
Biokémiai folyamatok vizsgálata128
Az enzimes reakciók néhány általános tulajdonságának vizsgálata129
Egyes enzimes reakciók vizsgálata168
Függelék: Reagensek jegyzéke189
Feladatok jegyzéke192
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem