kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gödöllői Agrártudományi Egyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Gödöllő |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 197 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. Megjelent 510 példányban. |
Fizikai-kémiai vizsgálati módszerek | 1 |
Elektromágneses sugárzás mérésén alapuló módszerek | 1 |
A méréseredmény tényezői | 1 |
Részecskék | 1 |
Az atom | 2 |
Kémiai elemek, vegyjelek | 2 |
Diffraktometria | 2 |
Kvantált energiafelvétel és energialeadás | 4 |
Elméleti következtetések az atomok elektronszinképéből | 6 |
Gyakorlati következtetések az atomok elektronszinképéből | 6 |
Fényforrások | 9 |
Izotópia | 9 |
Radioaktivitás | 10 |
Kémiai folyamatok | 11 |
Kémiai kötések | 11 |
Tömegspektrometria | 12 |
Molekulák elektronszinképei az ultraibolya és a látható fény tartományában | 13 |
Molekulákban lévő csoportrezgések az infravörös tartományban | 16 |
Mágneses magrezonanciás elemzés | 17 |
A fénytörés | 18 |
Polarimetria | 19 |
Fotometria | 19 |
Összefoglalás | 22 |
Ellenőrző kérdések | 24 |
Fizikai-kémiai elválasztó módszerek | 26 |
A szorpciós jelenségekben résztvevő erők | 26 |
A hidrogén-hid kötés | 26 |
Az anyag polárosságának megnyilvánulása az olvadáspontban és a forráspontban | 27 |
Desztillálás | 29 |
Vizgőz-desztilláció | 30 |
Oldódás | 30 |
Extrahálás | 34 |
Kirázás | 34 |
Adszorpció | 35 |
Gélszürés | 36 |
Kromatográfia | 37 |
Gázkromatográfia | 37 |
Folyadék-kromatográfia | 42 |
Rétegkromatográfia | 44 |
Ionkötés | 47 |
Ioncserélők | 48 |
Elektrokémiai módszerek | 51 |
Vezetőképesség | 51 |
Elektroforézis | 52 |
Az oxidáció-redukció elektrokémiai értelmezése | 52 |
Elektródfeszültség | 53 |
Ionérzékeny és összehasonlító elektródok | 53 |
Polarográfia | 55 |
A fizikai-kémiai vizsgálati módszerek összefoglalása | 57 |
Ellenőrző kérdések | 57 |
Szerves és biokémiaia vizsgálatok | 60 |
A szerves vegyületek kémiai tulajdonságainak vizsgálata | 61 |
A szerves vegyületek elővizsgálata | 61 |
A fontosabb funkciós csoportok kimutatása | 63 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 68 |
Lipidek vizsgálata | 69 |
A lipidek kivonására használatos laboratóriumi módszerek és eljárások | 69 |
A lipidek együttes mennyiségének meghatározása | 71 |
A neutrális zsirok vizsgálata | 71 |
Illóolajok vizsgálata | 78 |
Karotinoidok vizsgálata | 79 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 81 |
A szénhidrátok vizsgálata | 82 |
A szénhidrátok minőségi kimutatása | 82 |
A szénhidrátok mennyiségi vizsgálata | 88 |
Aminosavak és fehérjék vizsgálata | 98 |
Az aminosavak általános jellemzése | 98 |
Az aminosavak kémiai tulajdonságainak vizsgálata | 103 |
Peptidek | 107 |
A fehérjék szerkezete | 107 |
A fehérjék tulajdonságai | 110 |
Fehérjék tulajdonságainak vizsgálata | 111 |
Fehérjék izolálása, tisztítása, szétválasztása | 115 |
Fehérjék mennyiségi meghatározása | 117 |
Fehérjék aminosavösszetételének vizsgálata | 123 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 127 |
Biokémiai folyamatok vizsgálata | 128 |
Az enzimes reakciók néhány általános tulajdonságának vizsgálata | 129 |
Egyes enzimes reakciók vizsgálata | 168 |
Függelék: Reagensek jegyzéke | 189 |
Feladatok jegyzéke | 192 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.