kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Országos Pedagógiai Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 214 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: M-55. |
Bevezetés | |
Általános kísérletek | |
A legfontosabb elemek kimutatása az élő szervezetek vegyületeiben | 1 |
Az organogén (elsődleges biogén) elemek kimutatása | 2 |
Néhány másodlagos biogén elem kimutatása | 5 |
Az élő szervezetekben előforduló legfontosabb vegyületek vizsgálata | 9 |
A fehérjék vizsgálata | 10 |
A szénhidrátok vizsgálata | 16 |
A lipidek vizsgálata | 31 |
Speciális kisérletek | 36 |
Kisérletek növényekkel és mikroorganizmusokkal | 37 |
Zöld növények szén-dioxid felhasználása a fotoszintézishez | 37 |
A klorofill kivonása zöld levélből | 39 |
A nyers klorofill-oldat alkotórészeinek szétválasztása | 39 |
Antocián vizságlata | 50 |
A magok csirázáshoz oxigén szükséges | 52 |
A csirázó magvak oxigénfogyasztásának kimutatása | 54 |
A zöld levélből párolgó víz kimutatása | 55 |
Élesztőgombák hatásának vizsgálata | 56 |
Az alkoholos erjedés tanulmányozása | 58 |
A tejsavas erjedés tanulmányozása | 60 |
Az ecetsavas erjedés tanulmányozása | 62 |
C-vitamin kimutatása citromlében | 63 |
Növények savtartalmának vizsgálata | 65 |
Az ozmózis jelenségének tanulmányozása | 67 |
Az ozmózis vizsgálata növényi sejtekkel | 69 |
Növényi eredetű amiláz enzim működésének vizsgálata | 70 |
A növényi eredetű amiláz működésének hőmérsékletösszefüggése | 76 |
Növényi eredetű amiláz működésének pH-függése | 77 |
Az enzimek specifikusságának vizsgálata | 78 |
Az enzimműködés gátlása | 80 |
Ureáz enzim kimutatása szójalisztben | 81 |
Kísérletek az emberi és az állati szervezet anyagaival | 83 |
A nyál összetételének vizsgálata | 83 |
A nyál eznzimtartalmának kimutatása | 84 |
A nyálamiláz-működés eredményének kimutatása | 86 |
A nyálamiláz működésének gátlása | 87 |
Zselatin hidrolizise sósavval | 88 |
Tojásfehérje hidrolizise sósavval | 88 |
Tojásfehérje hidrolizise tripszinnel. | 91 |
Zsírbontás lipáz enzimmel | 92 |
A-vitamin kimutatása | 94 |
Véralvadás gátlása kémiai módszerrel | 95 |
A vörösvértestek ozmotikus tulajdonságai | 96 |
A vérfesték kimutatása vérből | 97 |
A vérfesték oxigénkötő képességének vizsgálata | 99 |
A kilégzett levegő szén-dioxid tartalmának kimutatása | 100 |
Emberi vizelet kémhatásának és ammónia tartalmának kimutatása | 101 |
Ionok kimutatása vizeletben | 102 |
Kóros vizelet vizsgálatának módjai | 103 |
Tyúktojáshéj anyagának vizsgálata | 105 |
Gerincesek csontjának vizsgálata | 106 |
Tyúktojás lágy hártyájának vizsgálata | 107 |
Gyapjú- és pamutfonál összehasonlítása | 109 |
Táplálkozáskémiai kisérletek | 110 |
Táplálkozási alapismeretek | 110 |
A legfontosabb táplálékok vizsgálata | 114 |
A tej és tejtermékek | 114 |
Felhasznált irodalom | 203 |
Néhány reagens készítése | 205 |
Néhány beszerzési lehetőség | 206 |
Tartalomjegyzék | 207 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.