kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Semmelweis Orvostudományi Egyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 153 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Általános és szervetlen kémiai gyakorlatok | |
Laboratóriumi eszközök és műszerek | 13 |
Üvegedények | 13 |
Porcelánedények | 18 |
Fém eszközök | 18 |
Mérlegek | 18 |
Centrifugák | 18 |
Keverők, rázók | 19 |
Tiszta anyagok előállítása | 20 |
Desztillálás, desztillált víz készítése | 20 |
Keverék szétválasztása. Mérés táramérlegen | 21 |
Kirázás: jód kivonása káliumjodidos jódoldatból | 22 |
Átkristályosítás: timsó tisztítása | 23 |
Dalton törvények igazolása. Mérés analitikai mérlegen | 24 |
Oldatok készítése és vizsgálata | 26 |
Oldatok készítése | 26 |
Fagyáspontcsökkenés-mérés | 27 |
Ozmotikus jelenségek tanulmányozása | 30 |
A minőségi (kvalitatív) analízis alapjai, kémiai tulajdonságok, kémiai reakciók vizsgálata | 33 |
Az anorganikus vegyületek rendszeres analízise | 33 |
Az emfoter jelleg vizsgálata | 36 |
Kettős só és komplex só vizsgálata | 37 |
Oxidoredukció vizsgálata | 39 |
A mennyiségi analitikai módszerek | 40 |
Kémiai analitikai módszerek | 40 |
Fizikai-kémiai módszerek | 59 |
Reakciókinetikai mérések | 72 |
Etilacetát lugos hidrolízisének mérése. A sebesség állandó meghatározása és az aktiválási energia kiszámítása | 74 |
Elektrokémiai mérések | 76 |
Elektrometriás pH mérés | 78 |
Biokémiailag jelentős redox elekródok összeállítása és a redoxelem elektromotoros erejének mérése | 80 |
Bioorganikus kémiai gyakorlatok | |
A bioorganikus vegyüleetk tiszítása és szétválasztása | 85 |
Fehérjék tisztítása dialízissel | 85 |
Kromatografálás módszerek | 86 |
Elektroforézis | 102 |
Ultracentrifugálás | 107 |
Az aminosavak és fehérjék vizsgálata | 108 |
A fehérjék néhány tulajdonsága | 108 |
A fehérjék izolálása, tisztítása és kimutatása | 108 |
A fehérjék színreakciói | 115 |
A fehérjék mennyiségi meghatározása | 118 |
Aminosavak mennyiségi meghatározása formol titrálással | 121 |
Aminosavak elektrometriás titrálása | 122 |
Szénhidrátok vizsgálata | 125 |
A szénhidrátkimutatás és meghatározás alapja | 125 |
Redukción alapuló cukorkimutatás és meghatározás | 126 |
Dehidratáláson alapuló cukorkimutatás és meghatározás | 130 |
Aminokkal képzett kondenzációs reakción alapuló eljárások. Vércukor-meghatározás orto-toluidinnel | 133 |
Szénhidrátok azonosítása kvalitatív próbák alapján | 135 |
Monoszacharid származékok mérése | 136 |
Poliszacharidok vizsgálata | 139 |
Lipidek vizsgálata | 142 |
A lipidek tulajdonságai és osztályozása | 142 |
Telítetlen zsírsavakat tartalmazó lipid (neutrális zsír) jód-bróm számának meghatározása | 142 |
A ketontestek kimutatása a vizeletben | 143 |
A lecitin (foszfatidilkolin) kimutatása | 144 |
A koleszterin kimutatása | 145 |
Az epesavak kimutatása | 146 |
Az epefestékek kimutatása | 146 |
Az A-vitamin kimutatása Carr-Price próbával | 147 |
Nukleinsavak vizsgálata | 148 |
A nukleinsavak kivonása és szétválasztása | 148 |
A nukleinsavak mennyiségének meghatározása | 150 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.