kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szegedi Orvostudományi Egyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 191 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Laboratóriumi alapismeretek (Baláspiri Lajos) | |
Bevezetés | 9 |
Laboratóriumi munkákkal kapcsolatos előírások | 11 |
A laboratóriumi munka | 11 |
Munkavédelmi szabályok | 12 |
Tűzvédelmi szabályok | 13 |
Laboratóriumi eszközök | 15 |
Üvegeszközök | 15 |
Fémeszközök | 18 |
Mérlegek | 21 |
Reakciótípusok (Marek Nándor) | |
Izomer átalakulás | 22 |
Egyesülés | 22 |
Dimerizáció | 22 |
Addició | 23 |
Komplexképződés | 23 |
Bomlás | 25 |
Termikus disszociáció | 26 |
Elektrolitos disszociáció | 26 |
Cserebomlás | 33 |
Szubsztitúció | 33 |
Hidrolízis - Kondenzáció | 34 |
Sóhidrolízis és közömbösítés | 36 |
Ionreakciók | 45 |
Redoxireakciók | 48 |
Redoxireakció homogén fázisban | 49 |
Redoxireakció heterogén fázisban | 52 |
Oxidáció a levegő oxigénjével | 53 |
Oxidáció hidrogénelvodnással | 53 |
Redukció hidrogénaddicióval | 53 |
Oxidáció oxigénfelvétellel | 53 |
Redukció oxigénelvonással | 54 |
Diszproporcionálódás | 54 |
Az analitikai reakciók kivitelezésének általános alapelvei | 56 |
Analitikai reakciók | 56 |
Analitikai vegyszerek | 57 |
Az analitikai reakció végrehajtása | 59 |
Kvalitativ kémiai analízis (Marek Nándor) | |
Kationok reakciói | 63 |
A kationok osztályba sorolása | 63 |
Az I. osztály kationjai és jellemzése | 67 |
A II. osztály kationjai és jellemzése | 75 |
A III. osztály kationjai és jellemzése | 81 |
A IV. osztály kationjai és jellemzése | 89 |
Az V. osztály kationjai és jellemzése | 92 |
Anionok reakciói | 97 |
Az anionok osztályba sorolása és jellemzésük | 97 |
Az I. osztály anionjai | 99 |
A II. osztály anionjai | 99 |
A III. osztály anionjai | 100 |
A IV. osztály anionjai | 100 |
Ritkábban előforduló anionok | 102 |
Az anionkeresés menete | 104 |
Organikus analízis (Zarándi Márta) | 104 |
Bevezetés a szerves vegyületek analízisébe | 104 |
Funkciós csoportok szerinti analízis | 105 |
Kvantitatív kémiai analízis (Marek Nándor) | |
Alapfogalmak és definíciók | 113 |
A térfogatos kémiai analízis | 114 |
Normáloldatok készítése | 117 |
A térfogatos kémiai analízis eszközei | 119 |
A titrálás kivitelezése és eredményeinek kiszámítása | 123 |
Acidi-alkalimetria | 127 |
Elméleti alapok | 1237 |
Mérőoldatok készítése | 134 |
Acidi-alkalimetriás meghatározások | 140 |
Oxidációs és redukciós titrálási módszerek | 147 |
Elméleti alapok | 147 |
Permanganometria | 158 |
Jodometria | 164 |
Csapadékos titrálási módszerek | 175 |
Mérőoldatok készítése | 179 |
Csapadékos meghatározások | 181 |
Komplexometria | 184 |
Elméleti alapok | 184 |
Komplexometriás meghatározások | 188 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.