Kiadó: | Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 102 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-19-0447-4 |
Megjegyzés: | 14. kiadás. Tankönyvi szám: 13207/M. |
A munkafüzet céljáról és használatáról | 3 |
Bevezetés a szerves kémiába | 5 |
A szerves kémia kialakulása | 5 |
A szénvegyületek nagy száma | 7 |
A szénvegyületek kémiai analízise | 8 |
A szénvegyületek szerkezetének jellemzése | 9 |
Szénhidrogének | 10 |
A metán | 10 |
A szénhidrogének csoportosítása | 12 |
Paraffinok. Alkánok | 12 |
Elágazó szénláncú és gyűrűs alkánok | 14 |
A paraffinok sajátságai | 15 |
A földgáz és a kőolaj | 17 |
Az etilén | 18 |
Olefinek. Alkének | 20 |
Több olefinkötést tartalmazó szénhidrogének | 22 |
Természetes olefinek | 23 |
Az acetilén | 25 |
A benzol | 28 |
Egyéb aromás szénhidrogének | 30 |
Heteroatomokat tartalmazó szénvegyületek | 32 |
A halogénezett szénhidrogének jellemzése | 32 |
A halogénezett szénhidrogének reakciói | 35 |
A hidroxivegyületek | 36 |
Az éterek és az oxovegyületek | 38 |
A karbonsavak és az észterek | 39 |
Az oxigéntartalmú vegyületek forráspontja | 40 |
Az oxigéntartalmú vegyületek olvadáspontja és oldhatósága | 42 |
Az oxigéntartalmú vegyületek sav-bázis sajátságai I. | 44 |
Az oxigéntartalmú vegyületek sav-bázis sajátságai II. | 47 |
Az oxigésntartalmú vegyületek oxidációja és redukciója | 49 |
Éterképződés | 52 |
Észterek képződése és hidrolízise | 53 |
A fontosabb alkoholok | 54 |
A fontosabb fenolok, éterek és oxovegyületek | 55 |
A fontosabb karbonsavak I. | 56 |
A fontosabb karbonsavak II. | 57 |
Gliceridek. Lipidek | 58 |
Kis és nagy szénatomszámú észterek (olvasmány) | 60 |
Az aminok | 61 |
Nitrogéntartalmú heterociklusok I. | 62 |
Nitrogéntartalmú heterociklusok II. | 63 |
Az amidok | 65 |
A molekulák térszerkezete | 67 |
Kiralitás és konfiguráció | 67 |
Konformáció | 69 |
A legfontosabb természetes szénvegyületek | 70 |
A szőlőcukor I. | 70 |
A szőlőcukor II. | 71 |
Monoszacharidok | 73 |
Diszacharidok | 75 |
Poliszacharidok | 77 |
Aminosavak | 79 |
A fehérjék konstitúciója | 81 |
A fehérjék térszerkezete (olvasmány) | 83 |
Az RNS és a DNS szerkezete | 86 |
Műanyagok | 88 |
Természetes alapú műanyagok | 89 |
Szintetikus úton előállított műanyagok I. | 91 |
Szintetikus úton előállított műanyagok II. | 93 |
Kolloid rendszerek | 94 |
Kolloid oldatok és lioszolok | 94 |
A kolloid oldatok és a lioszolok stabilitása | 96 |
Gélek | 98 |
A szappanok és tisztító hatásuk | 100 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.