kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 184 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-010-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Mintavétel és az anyag előkészítése | 13 |
Érzékszervi vizsgálatok | 13 |
Fizikai és fizikai-kémiai vizsgálatok | 14 |
Szemcseméret | 14 |
Mikroszkópos vizsgálatok | 15 |
Burgonyakeményítő | 16 |
Búzakeményítő | 17 |
Kukoricakeményítő | 17 |
Rizskeményítő | 18 |
PH-mérés | 19 |
Optikai mérések | 20 |
Refraktometriás mérések | 20 |
Polarimetriás mérések | 21 |
Fotometriás és kolorimetriás mérések | 21 |
Sűrűségmérés | 22 |
Viszkozitásmérés és reológiai vizsgálatok | 23 |
Kromatografálás | 25 |
Egyéb műszeres mérések | 25 |
Kémiai vizsgálatok | 30 |
Nedvesség meghatározása | 30 |
Szárításos módszer | 30 |
Desztillációs eljárás | 32 |
Elektromos eljárások | 33 |
Egyéb eljárások | 34 |
Kémiai módszerek | 34 |
Nem illó vízoldható anyagok meghatározása | 36 |
Szárazanyag-tartalom meghatározása | 37 |
Hamumeghatározás | 37 |
Zsírtartalom meghatározása | 41 |
Savtartalom meghatározása | 43 |
Nyersrosttartalom meghatározása | 44 |
Nitrogéntartalmú anyagok vizsgálata | 46 |
Fehérjetartalom meghatározása | 48 |
Fehérje bomlástermékek és az aminosavak vizsgálata | 52 |
Szénhidrátok meghatározása | 55 |
Cukormeghatározás az optikai forgatóképesség mérése alapján | 57 |
Cukormeghatározás kémiai eljárással, redukció mérése alapján | 58 |
Keményítőtartalom meghatározása | 79 |
Pentozánok meghatározása Tollens szerint | 91 |
Keményítőipari termékek vizsgálata | 97 |
Burgonya vizsgálata | 97 |
Keményítőtartalom meghatározása gyors módszerrel | 98 |
Keményítőtartalom meghatározása kémiai eljárással | 98 |
Nedvesség meghatározása | 98 |
Nyersrosttartalom meghatározása | 99 |
Burgonyakeményítő vizsgálata | 100 |
Mikroszkópos vizsgálat | 100 |
Nedvességtartalom meghatározása | 101 |
Hamutartalom meghatározása | 101 |
Sötétebb pettyek számának meghatározása | 101 |
Savtartalom meghatározása | 101 |
Fehérjetartalom meghatározása | 101 |
Nyerszsírtartalom meghatározása | 102 |
Búzaliszt vizsgálata | 102 |
Nedvességtartalom meghatározása | 102 |
Hamutartalom meghatározása | 102 |
Savfok meghatározása | 102 |
Nedves sikér meghatározása | 104 |
Keményítőtartalom meghatározása | 104 |
Nyersrosttartalom meghatározása | 105 |
Oldható fehérjetartalom meghatározása | 105 |
Búzakeményítő vizsgálata | 105 |
Mikroszkópos vizsgálat | 106 |
Egyéb vizsgálatok | 106 |
Kukorica vizsgálata | 106 |
Tisztaság vizsgálata | 108 |
Nedvesség meghatározása | 108 |
Keményítőtartalom meghatározása | 109 |
Fehérjetartalom meghatározása | 109 |
Vízoldható anyagtartalom meghatározása | 109 |
Nyerszsírtartalom meghatározása | 109 |
Kukoricakeményítő vizsgálata | 110 |
Nedvességtartalom meghatározása | 110 |
Hamutartalom meghatározása | 110 |
Keményítő mennyiségi meghatározása | 110 |
Nyerszsír meghatározása | 110 |
Redukálóérték meghatározása | 111 |
Savtartalom meghatározása | 112 |
Szabad ásványi savak meghatározása | 112 |
Alkáliszám meghatározása | 112 |
Szabad klórtartalom kimutatása | 113 |
Kénessav kimutatása | 113 |
Vízoldhatóság | 114 |
Fehérjetartalom meghatározása | 115 |
Arzéntartalom meghatározása | 115 |
Együttes vizsgálat mérgező fémekre (rézre, cinkre, ólomra) | 117 |
A réz, a cink és az ólo, mennyiségi meghatározása | 118 |
Vastartalom meghatározása | 119 |
Kénessavtartalom mennyiségi meghatározása | 119 |
A homoktartalom meghatározása | 121 |
Foszfortartalom meghatározása | 122 |
Gyógyszerkeményítő vizsgálata | 125 |
Savasság, lúgosság meghatározása | 125 |
Szárítási veszteség meghatározása | 126 |
Izzítási maradék meghatározása | 126 |
Vastartalom meghatározása | 126 |
Oxidáló anyagok meghatározása | 126 |
Kén-dioxid-tartalom meghatározása | 127 |
Mikrobiológiai vizsgálatok | 127 |
Penész- és élesztőgomba kimutatása | 129 |
Pseudomonas aeruginosa kimutatása | 129 |
Staphylococcus aereus kimutatása | 130 |
Enterobacteriaceae kimutatása | 130 |
Keményítőszörp vizsgálata | 131 |
Redukáló anyagok meghatározása Wilstätter-Schudel jodometriás módszerével | 132 |
Fajsúlymeghatározás piknométerrel | 132 |
Szárazanyag-tartalom meghatározása | 135 |
Hamutartalom meghatározása | 138 |
Gyors eljárás nehézfémek (ólom, réz, cink, ón, arzén, antimon) kimutatására | 138 |
Kén-dioxid meghatározása | 138 |
Savfok meghatározása | 140 |
Nehézfémek kimutatása | 140 |
Keményítőcukor vizsgálata | 140 |
Dextrinatartalom meghatározása | 140 |
Nátriumklorid-tartalom meghatározása | 141 |
Glükózmonohidrát vizsgálata | 142 |
Fajlagos forgatóképeség meghatározása | 143 |
Papírkromatográfiás vizsgálat | 143 |
Opálosság vizsgálata | 143 |
Kalciumtartalom meghatározása | 144 |
Nedvességtartalom meghatározása | 144 |
Hidrovizsgálat | 145 |
Szárazanyag-tartalom meghatározása | 145 |
Glükóz-maltóz tartalom egymás melletti közelítő meghatározáa | 145 |
Szőlőcukor-tabletta vizsgálat | 147 |
Talkumtartalom meghatározása | 147 |
Nehézfémtartalom meghatározása | 148 |
Savtartalom meghatározása | 148 |
Vitális glutin vizsgálata | 149 |
Nyújthatóság vizsgálata | 150 |
Állati rovartöredék vizsgálata | 150 |
Devitalizált glutin | 152 |
Vargacsiriz vizsgálata | 152 |
Víztartalom meghatározása | 152 |
Keményítőtartalom meghatározása | 152 |
Dextrin vizsgálat | 153 |
Redukáló érték meghatározása | 153 |
Viszkozitási tulajdonságok meghatározása | 154 |
Kukoricaglutein vizsgálata | 154 |
Kukoricacsíra vizsgálata | 154 |
Kukorica héjastakarmány vizsgálata | 154 |
Kukoricalekvár vizsgálata | 155 |
A pH-mérése | 155 |
Sűrűség meghatározása | 155 |
Szárazanyag meghatározása | 156 |
Hamutartalom meghatározása | 156 |
Összes nitrogén meghatározása | 156 |
Ammónia-nitrogén meghatározása | 156 |
Amino-nitrogén meghatározása | 158 |
Aminosav meghatározása Van Slyke szerint | 158 |
Savtartalom meghatározása | 158 |
Tejsavtartalom meghatározása | 158 |
Redukálócukor meghatározása | 162 |
Összes cukor meghatározása | 162 |
Kationok, amionok vizsgálata | 162 |
Réz meghatározása | 162 |
"Corvital" vizsgálata | 164 |
Keményítőszármazékok vizsgálata | 164 |
Invert cukor vizsgálata | 165 |
Cukorösszetétel vizsgálata | 166 |
Színmeghatározás Pulfrich-féle fotométerrel | 167 |
Egyéb vizsgálatok | 168 |
Gyártásközi vizsgálatok | 169 |
Gyártási segédanyagok vizsgálata | 171 |
Amiloglükozidáz enzim vizsgálata | 171 |
Bakteriális alfa-amiláz vizsgálata | 176 |
Izomeráz enzim vizsgálata | 180 |
Vízvizsgálat | 183 |
Egyéb gyártási segédanyagok vizsgálata | 183 |
Ízesítő anyagok vizsgálata | 183 |
Mosószerek, fertőtlenítőszerek vizsgálata | 184 |
Csomagolóanyagok vizsgálata | 184 |
Hulladékvíz és szennyvíz vizsgálata | 184 |
Ajánlott irodalom | 186 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.