1.062.332

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Keményítőipari vizsgálati módszerek

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 184 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-010-6
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Mintavétel és az anyag előkészítése13
Érzékszervi vizsgálatok13
Fizikai és fizikai-kémiai vizsgálatok14
Szemcseméret14
Mikroszkópos vizsgálatok15
Burgonyakeményítő16
Búzakeményítő17
Kukoricakeményítő17
Rizskeményítő18
PH-mérés19
Optikai mérések20
Refraktometriás mérések20
Polarimetriás mérések21
Fotometriás és kolorimetriás mérések21
Sűrűségmérés22
Viszkozitásmérés és reológiai vizsgálatok23
Kromatografálás25
Egyéb műszeres mérések25
Kémiai vizsgálatok30
Nedvesség meghatározása30
Szárításos módszer30
Desztillációs eljárás32
Elektromos eljárások33
Egyéb eljárások34
Kémiai módszerek34
Nem illó vízoldható anyagok meghatározása36
Szárazanyag-tartalom meghatározása37
Hamumeghatározás37
Zsírtartalom meghatározása41
Savtartalom meghatározása43
Nyersrosttartalom meghatározása44
Nitrogéntartalmú anyagok vizsgálata46
Fehérjetartalom meghatározása48
Fehérje bomlástermékek és az aminosavak vizsgálata52
Szénhidrátok meghatározása55
Cukormeghatározás az optikai forgatóképesség mérése alapján57
Cukormeghatározás kémiai eljárással, redukció mérése alapján58
Keményítőtartalom meghatározása79
Pentozánok meghatározása Tollens szerint91
Keményítőipari termékek vizsgálata97
Burgonya vizsgálata97
Keményítőtartalom meghatározása gyors módszerrel98
Keményítőtartalom meghatározása kémiai eljárással98
Nedvesség meghatározása98
Nyersrosttartalom meghatározása99
Burgonyakeményítő vizsgálata100
Mikroszkópos vizsgálat100
Nedvességtartalom meghatározása101
Hamutartalom meghatározása101
Sötétebb pettyek számának meghatározása101
Savtartalom meghatározása101
Fehérjetartalom meghatározása101
Nyerszsírtartalom meghatározása102
Búzaliszt vizsgálata102
Nedvességtartalom meghatározása102
Hamutartalom meghatározása102
Savfok meghatározása102
Nedves sikér meghatározása104
Keményítőtartalom meghatározása104
Nyersrosttartalom meghatározása105
Oldható fehérjetartalom meghatározása105
Búzakeményítő vizsgálata105
Mikroszkópos vizsgálat106
Egyéb vizsgálatok106
Kukorica vizsgálata106
Tisztaság vizsgálata108
Nedvesség meghatározása108
Keményítőtartalom meghatározása109
Fehérjetartalom meghatározása109
Vízoldható anyagtartalom meghatározása109
Nyerszsírtartalom meghatározása109
Kukoricakeményítő vizsgálata110
Nedvességtartalom meghatározása110
Hamutartalom meghatározása110
Keményítő mennyiségi meghatározása110
Nyerszsír meghatározása110
Redukálóérték meghatározása111
Savtartalom meghatározása112
Szabad ásványi savak meghatározása112
Alkáliszám meghatározása112
Szabad klórtartalom kimutatása113
Kénessav kimutatása113
Vízoldhatóság114
Fehérjetartalom meghatározása115
Arzéntartalom meghatározása115
Együttes vizsgálat mérgező fémekre (rézre, cinkre, ólomra)117
A réz, a cink és az ólo, mennyiségi meghatározása118
Vastartalom meghatározása119
Kénessavtartalom mennyiségi meghatározása119
A homoktartalom meghatározása121
Foszfortartalom meghatározása122
Gyógyszerkeményítő vizsgálata125
Savasság, lúgosság meghatározása125
Szárítási veszteség meghatározása126
Izzítási maradék meghatározása126
Vastartalom meghatározása126
Oxidáló anyagok meghatározása126
Kén-dioxid-tartalom meghatározása127
Mikrobiológiai vizsgálatok127
Penész- és élesztőgomba kimutatása129
Pseudomonas aeruginosa kimutatása129
Staphylococcus aereus kimutatása130
Enterobacteriaceae kimutatása130
Keményítőszörp vizsgálata131
Redukáló anyagok meghatározása Wilstätter-Schudel jodometriás módszerével132
Fajsúlymeghatározás piknométerrel132
Szárazanyag-tartalom meghatározása135
Hamutartalom meghatározása138
Gyors eljárás nehézfémek (ólom, réz, cink, ón, arzén, antimon) kimutatására138
Kén-dioxid meghatározása138
Savfok meghatározása140
Nehézfémek kimutatása140
Keményítőcukor vizsgálata140
Dextrinatartalom meghatározása140
Nátriumklorid-tartalom meghatározása141
Glükózmonohidrát vizsgálata142
Fajlagos forgatóképeség meghatározása143
Papírkromatográfiás vizsgálat143
Opálosság vizsgálata143
Kalciumtartalom meghatározása144
Nedvességtartalom meghatározása144
Hidrovizsgálat145
Szárazanyag-tartalom meghatározása145
Glükóz-maltóz tartalom egymás melletti közelítő meghatározáa145
Szőlőcukor-tabletta vizsgálat147
Talkumtartalom meghatározása147
Nehézfémtartalom meghatározása148
Savtartalom meghatározása148
Vitális glutin vizsgálata149
Nyújthatóság vizsgálata150
Állati rovartöredék vizsgálata150
Devitalizált glutin152
Vargacsiriz vizsgálata152
Víztartalom meghatározása152
Keményítőtartalom meghatározása152
Dextrin vizsgálat153
Redukáló érték meghatározása153
Viszkozitási tulajdonságok meghatározása154
Kukoricaglutein vizsgálata154
Kukoricacsíra vizsgálata154
Kukorica héjastakarmány vizsgálata154
Kukoricalekvár vizsgálata155
A pH-mérése155
Sűrűség meghatározása155
Szárazanyag meghatározása156
Hamutartalom meghatározása156
Összes nitrogén meghatározása156
Ammónia-nitrogén meghatározása156
Amino-nitrogén meghatározása158
Aminosav meghatározása Van Slyke szerint158
Savtartalom meghatározása158
Tejsavtartalom meghatározása158
Redukálócukor meghatározása162
Összes cukor meghatározása162
Kationok, amionok vizsgálata162
Réz meghatározása162
"Corvital" vizsgálata164
Keményítőszármazékok vizsgálata164
Invert cukor vizsgálata165
Cukorösszetétel vizsgálata166
Színmeghatározás Pulfrich-féle fotométerrel167
Egyéb vizsgálatok168
Gyártásközi vizsgálatok169
Gyártási segédanyagok vizsgálata171
Amiloglükozidáz enzim vizsgálata171
Bakteriális alfa-amiláz vizsgálata176
Izomeráz enzim vizsgálata180
Vízvizsgálat183
Egyéb gyártási segédanyagok vizsgálata183
Ízesítő anyagok vizsgálata183
Mosószerek, fertőtlenítőszerek vizsgálata184
Csomagolóanyagok vizsgálata184
Hulladékvíz és szennyvíz vizsgálata184
Ajánlott irodalom186
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem