kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 117 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-232-295-9 |
Megjegyzés: | 26 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Keményítőgyártás | |
A keményítőgyártás története | 3 |
A keményítő fizikai és kémiai tulajdonságai | 3 |
Keményítőipari alapanyagok | 4 |
Kukorica | 4 |
A kukorica származása, jelentősége | 4 |
A kukorica morfológiája | 5 |
A kukorica táplálkozási értéke, összetétele | 6 |
A kukorica szárítása, tárolása | 7 |
Burgonya | 8 |
A burgonya származása, jelentősége | 8 |
A burgonya morfológiája | 9 |
A burgonya táplálkozási értéke, összetétele | 9 |
A burgonya tárolása | 10 |
Búza | 11 |
A búza származása, jelentősége | 11 |
A liszt utóérése, tárolása | 12 |
Egyéb keményítőtartalmú alapanyagok | 13 |
Rizs | 13 |
Manióka | 14 |
Batáta | 14 |
Vadgesztenye | 14 |
Rozs | 15 |
Árpa | 15 |
Triticale | 15 |
A burgonyakeményítő-gyártás technológiája | 17 |
A burgonya tisztítása, mosása | 17 |
Reszelés, zúzás | 17 |
A keményítő kimosása | 18 |
A nyers keményítő tisztítása, finomítása | 19 |
A keményítőtej víztelenítése, szárítása | 19 |
A búzakeményítő-előállítás technológiája | 22 |
A liszt átvétele, tárolása, tészta készítése | 23 |
A keményítő kimosása, tisztítása, víztelenítése, szárítása | 24 |
A sikér feldolgozása | 27 |
Kukoricakeményítő előállítása | 30 |
A kukorica tisztítása | 30 |
A kukorica áztatása | 31 |
A kukorica durva őrlése, csíraelválasztás | 32 |
Finom őrlés, rostleválasztás | 33 |
A nyers keményítőtej tisztítása, a fehérje elválasztása | 35 |
A tisztított keményítőtej víztelenítése | 36 |
A kukoricakeményítő-gyártás ikertermékei, hasznosításuk | 37 |
Áztatóvíz | 37 |
Kukoricacsíra | 37 |
Héj- és dararész | 38 |
Gluten | 38 |
A keményítő cukortermékei | 40 |
keményítőszörpféleségek gyártása | 40 |
Keményítő hidrolízise savkatalizátorral | 40 |
Keményítő folytonos üzemű savas hidrolízise | 40 |
Enzimek alkalmazása a keményítőszörp- és cukorféleségek előállításában | 42 |
Alfa-amilázok | 43 |
Béta-amilázok | 45 |
Glükoamilázok | 45 |
Glükózizomeráz | 46 |
Immobilizált, rögzített enzimek | 47 |
A keményítőszörp gyártása enzimes hidrolízissel | 49 |
A hidrolizált keményítőszörp tisztítása, besűrítése | 50 |
Keményítőszörpök tárolása, szállítása | 51 |
Keményítőcukor gyártása | 51 |
Kristályos dextróz gyártása | 52 |
Ízesített dextrózpasztillák készítése | 54 |
Izoszörp gyártása | 55 |
Invertszörp tisztítása, besűrítése | 57 |
Az izoszörp tárolása és szállítása | 57 |
Módosított keményítők, keményítőszármazékok | 62 |
Duzzadó keményítők | 62 |
Hígan fövő keményítők | 64 |
Dextrinek | 65 |
Pörkdextrin előállítása | 66 |
A keményíatő savazása és előszárítása | 66 |
Pörkölés | 66 |
A dextrin hűtése | 67 |
Nedvesítés | 67 |
Szitálás | 67 |
folytonos dextringyártás | 67 |
Enzimes dextringyártás | 69 |
Keményítőéterek és -észterek | 69 |
Munkavédelmi és baleset-elhárítási rendszabályok | 72 |
Szeszes italok gyártása | |
A szeszes ital fogalma | 74 |
A gyümölcspálinka | 74 |
A likőr | 74 |
A gyümölcspálinka gyártása | 75 |
A gyümölcsszeszipar nyersanyagai | 75 |
A gyümölcsök összetétele | 76 |
Gyümölcsök és borgazdasági termékek | 77 |
A gyümölcscefre készítése | 78 |
A gyümölcs átvétele, vizsgálata | 79 |
A cefrézés műveletei | 80 |
A cefre kiegészítése | 81 |
Cefreszállítás | 82 |
Különleges cefrézési eljárások | 82 |
A gyümölcscefre erjesztése | 83 |
A gyümölcsszesziparban alkalmazott élesztők | 83 |
Erjesztőberendezés és -helyiség | 83 |
Erjesztési eljárások | 84 |
Az erjedés során bekövetkező változások | 84 |
Az erjedés ellenőrzése | 85 |
Hibás erjedési folyamatok és megelőzésük | 85 |
A kierjedt gyümölcscefrék lepárlása | 86 |
A lepárlás fogalma és elméleti alapjai | 87 |
A lepárlás műveletei | 89 |
Vákuumos pálinkafőzés | 92 |
Borpárlat előállítása | 93 |
Likőrgyártás | 96 |
A likőripari termékek csoportosítása, jellemzése | 96 |
A likőrgyártás anyagai | 97 |
Finomszesz | 97 |
borpárlat | 98 |
Gabonaszesz | 98 |
Cukor | 98 |
Víz | 98 |
Ízesítőanyagok | 98 |
Színezőanyagok | 100 |
Féltermékek előállítása | 100 |
Vízlágyítás | 100 |
Cukorszirup készítése | 101 |
Gyümölcslevek készítése | 101 |
Drogkivonatok készítése | 102 |
Drogpárlatok készítése | 103 |
Késztermékek összeállítása | 103 |
A receptek szerepe és használata | 104 |
A recept szerinti likőr-összeállítás műveletei | 105 |
A szeszes italok raktározása, érlelése, derítése, szűrése | 107 |
A szeszes italok palackozása, kimért italok töltése | 108 |
A palackozás műveletei | 108 |
A kimért italok töltése | 109 |
Minőség-ellenőrzés | 110 |
Minőség-ellenőrzés és minőségszabályozás | 110 |
Baleseti veszélyforrások és elhárításuk a szeszesital-iparban, higiéniai követelmények | 111 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.