1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kedvcsináló szakácskönyv

Kezdők és haladók konyhájába

Szerző
Grafikus

Kiadó: Tündérkert
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 169 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-8809-70-4
Megjegyzés: Színes fotókkal, illusztrációkkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hazafelé menet több boltba is beugrok, legalább is egy könyves házba, szakácskönyvért majd a vacsora további kellékeit szerzem be a zöldségesnél és egy ábécében. A hentes kimarad, őszinte... Tovább

Előszó

Hazafelé menet több boltba is beugrok, legalább is egy könyves házba, szakácskönyvért majd a vacsora további kellékeit szerzem be a zöldségesnél és egy ábécében. A hentes kimarad, őszinte sajnálatomra. De hát ma este olyan tettre készülök, amivel még sosem próbálkoztam, vegetáriánus vacsorát fogok főzni. Reszkess te nyomorú mindenség!
Vissza

Tartalom

Tartalomjegyzék 3
Előszó helyett 5
Előkészítés 7
1. A főzés eszközei 8
2. Válogatás 10
3. Tisztítás 10
4. Kimagozás 10
5. Kicsontozás/hártyázás 13
6. Tűzdelés 14
7. Töltés 15
8. Darabolás 16
9. Klopfolás 19
10. Pácolás 19
Hőkezelés 21
1. Főzés 22
2. Párolás 22
3. Forralás 22
4. Forrázás 22
5. Gőzölés 22
6. Beforralás 23
7. Átforralás 23
8. Zsiradékban sütés 23
9. Pirítás 23
10. Sütőben sütés 24
11. Grillezés d25
Mesterfogások, tippek, trükkök 27
1. Rántás 28
2. Habarás 30
3. Besamelmártás 31
4. Montírozás 32
5 Élesztő megfuttatása 32
6. Kelesztés 33
6. Sütőforma kikenése 33
8. A tojás 34
9. Tojásfehérje hab 35
10. Zöldfűszerek 36
11. Még egy fél gondolat a mélyhűtésről 36
12. Konyhai mértékegységek 37
13. Rövidítések 38
14. Mértékváltás 38
Receptek 39
Némi magyarázat a könyv használatához 40
Levesek
Húsleves 42
Burgonyaleves 44
Sütőtök-krémleves 46
Paradicsomleves 48
Tejfölös gombaleves 50
Gyümölcsleves 52
Gyümölcsleves light 54
Főzelék 55
Finomfőzelék 56
Szárazbabfőzelék 58
Parajfőzelék 60
Főételek63
Rántott szelet 64
Rántott halfilé 64
Rántott zöldségek 68
Rántott gomba 70
Rántott camambert áfonya öntettel 71
Rántott sajt 73
Tartármártás 73
Borsós natúrszelet 74
Tejfölös-gombás natúrszelet 76
Csirkepörkölt-csirkepaprikás 78
Vörösboros marhapörkölt egri módra 80
Paprikás krumpli 82
Tepsis hús vegyes zöldséggel 84
Magyaróvári sertésszelet 86
Ananászos pulykaragu 88
Ananászos- őszibarackos csirkemell 90
Köretek 93
Párolt rizs 94
Tarhonya 94
Galuska 98
Főtt burgonya 100
Krumplipüré 101
Hasábburgonya 102
Steak burgonya 103
Meggymártás 104
Tészták 107
Tésztafőzés 110
Mezítlábas olasz tészta kezdőknek 112
Bazsalikomos paradicsomszósz 114
Paradicsomos sonkás tészta 116
Darás tészta 118
Túrós tészta 120
Saláták
Paradicsomsaláta 124
Uborkasaláta 124
Kertészsaláta 127
Majonézes csirkesaláta 130
Görögsaláta 132
Franciasaláta 134
Desszertek, sütemények 137
Palacsintatészta 138
Palacsintaötletek-ötletek 138
Márványkuglóf 142
Kevert almás sütemény 144
Tiramisu 146
Sajtos-sós rudacska 149
Sós kifli 151
Pofonegyszerű ételek 155
Rántotta 156
Sonkás-gombás omlett 158
Tükörtojás 160
Sonka tojással 162
Halkrém 163
Menü összeállítása 164
Tárgymutató 166
A szerzőkről 168
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem