kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szent István Egyetem Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Központ |
---|---|
Kiadás helye: | Gödöllő |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 24 oldal |
Sorozatcím: | Szaktanácsadási füzetek |
Kötetszám: | 7 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
A kecsketenyésztés hazánkban | 1 |
Az ágazat mérete | |
A kecsketenyésztés jelentősége | 2 |
A kecsketermékek piaci kilátásai | 3 |
Kecskefajták | 3 |
Nemesített fehér kecske | 3 |
Saanen-völgyi kecske (szánentáli) | 4 |
Toggenburgi kecske | 5 |
Hazánkban tenyésztett kecskefajták | 5 |
A kecske élettani sajátosságai | 6 |
A kecske szaporodása | 6 |
Ivarzás, üzekedés | 6 |
A vemhesség időszaka | 7 |
Ellés | 7 |
A tenyésztési eljárások | 9 |
A tartástechnológia | 10 |
A bakok elhelyezése | 11 |
A takarmányozás fajtái | 12 |
Nyári takarmányozás | 12 |
Téli takarmányozás | 13 |
Gidák, gödölyék felnevelése és takarmányozása | 14 |
Természetes nevelés | 14 |
Mesterséges nevelés | 14 |
Növendék állatok takarmányozása | 15 |
A tejelő kecske takarmányozása | 16 |
A vemhes és szárazon álló anyakecske takarmányozása | 16 |
A tenyészbak takarmányozása | 17 |
Húshasznú kecsketartás | 18 |
A fejéstechnológia | 18 |
A fejés munkamozzanatai | 19 |
Kecskéből előállítható termékek | 20 |
A kecsketej | 20 |
A kecskehús, mint élelmiszer | 22 |
A kecskehús élettani tulajdonságai | 22 |
Bővebb információ | 24 |
Ajánlott irodalom | 24 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.