1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kecsketenyésztés a gyakorlatban

Szerző
Szerkesztő
Gödöllő
Kiadó: Szent István Egyetem Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Központ
Kiadás helye: Gödöllő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím: Szaktanácsadási füzetek
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kecske, mint gazdasági állat hazánkban kevésbé ismert, pedig genetikai adottságai alapján több figyelmet érdemelne.
Számos vizsgálat tanúsítja, hogy a kecske bizonyos környezeti viszonyok között... Tovább

Előszó

A kecske, mint gazdasági állat hazánkban kevésbé ismert, pedig genetikai adottságai alapján több figyelmet érdemelne.
Számos vizsgálat tanúsítja, hogy a kecske bizonyos környezeti viszonyok között a legjövedelmezőbb eredményekre képes.
A kecsketenyésztésnek a jövőben három fontos feladatot kell megoldania:
- a gyenge termőhelyek és mezőgazdasági melléktermékek hasznosítását,
- a tenyészanyag-előállítást nagyüzemek és kistermelők részére,
- speciális termékek előállítását (kecsketej, tejtermék, hús és bőr). Vissza

Tartalom

A kecsketenyésztés hazánkban1
Az ágazat mérete
A kecsketenyésztés jelentősége2
A kecsketermékek piaci kilátásai3
Kecskefajták3
Nemesített fehér kecske3
Saanen-völgyi kecske (szánentáli)4
Toggenburgi kecske5
Hazánkban tenyésztett kecskefajták5
A kecske élettani sajátosságai6
A kecske szaporodása6
Ivarzás, üzekedés6
A vemhesség időszaka7
Ellés7
A tenyésztési eljárások9
A tartástechnológia10
A bakok elhelyezése11
A takarmányozás fajtái12
Nyári takarmányozás12
Téli takarmányozás13
Gidák, gödölyék felnevelése és takarmányozása14
Természetes nevelés14
Mesterséges nevelés14
Növendék állatok takarmányozása15
A tejelő kecske takarmányozása16
A vemhes és szárazon álló anyakecske takarmányozása16
A tenyészbak takarmányozása17
Húshasznú kecsketartás18
A fejéstechnológia18
A fejés munkamozzanatai19
Kecskéből előállítható termékek20
A kecsketej20
A kecskehús, mint élelmiszer22
A kecskehús élettani tulajdonságai22
Bővebb információ24
Ajánlott irodalom24
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem