A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kecsketej feldolgozás

Szerző
Szerkesztő
Gödöllő
Kiadó: Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Központ
Kiadás helye: Gödöllő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 22 oldal
Sorozatcím: Szaktanácsadási füzetek
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Tejelő kecske takarmányozása 1
Tejtermelés 1
A fejés technológiája 2
A legszükségesebb vizsgálati felszerelés a kecsketej feldolgozásához 4
A tej előkészítése sajtgyártáshoz 4
A kecsketej összetétele 4
Adalékanyagok keverése 5
A sajttej hevítése, hűtése 5
Próbapalack (tödt-palack) használata 6
A tej beoltása 7
Elősajtolás 7
Utómelegítés 8
Az alvadék mosása 8
Formázás, préselés 8
Sajtok jelölése és sózása 9
Sajtok érlelése 10
Zsugorfóliás érlelési mód 11
Gomolyakészítés kecstejből 11
Gomolyatúró készítése 12
Pasztőrözött tej feldolgozása teljes tej esetén 13
Különböző sajtféleségek készítése 13
Lágy sajtok 13
Friss sajtok (krémsajtok) 14
Ruzzsal érő sajtok 14
A magyar kidolgozású tea-sajt készítése 15
Pálpusztai sajt készítése (romadour-féleség, Limburgi jellegű) 15
Zöldpenészes sajtok készítése 16
Félkemény sajtok 17
Óvári sajt készítése 19
Pasztőrözött tejből történő sajtgyártás 20
Joghurt 21
Kaukázusi kefír 21
Felhasznált, ajánlott irodalom 22
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem