1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy falat... Thaiföld

Tv paprika/Egy falat boldogság

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Kapcsolódó személy

Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím: Egy falat...
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 19 cm
ISBN: 963-704-665-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


egy falat
A thűi konyhaművészet meglepően merész és kreatív. Minden érzékszervünket elvorózso-!0 gondosan kidolgozott íz- és látványvilágával; a csodás tálalással, az egymással ellentétes, ám mégis egymást kiegészítő zamatos ízekkel és struktúrákkal és nem utolsósorban a néha már félelmetes erejű csilive.
^ár a thai konyha meglehetősen egyedinek tűnik, valóiában egyike a világ legösszetettebb konyháinak. Thaiföldet soha nem gyarmatosították, konyhaművészetében mégis szómos külföldi behatás figyelhető meg. Mint a legtöbb ózsiai országban, a kínai hatás itt is nagyon erős, különösen a tésztaételek és levesek körében, illetve a különféle főzési módok tekintetében, mint például a párolás vagy a gőzölés. A friss ízű thai currys fogósokat az indiai fűszerek ízvilága teszi még izgalmasabbá, Kelet-Ázsia fűszerei pedig a szatay és a kókuszos-currys ételeket bolondítiók meg. A „hírhedt" thai csili sem thai eredetű, hiszen a portugálok honosították meg a 16. században.
A thai... Tovább

Fülszöveg


egy falat
A thűi konyhaművészet meglepően merész és kreatív. Minden érzékszervünket elvorózso-!0 gondosan kidolgozott íz- és látványvilágával; a csodás tálalással, az egymással ellentétes, ám mégis egymást kiegészítő zamatos ízekkel és struktúrákkal és nem utolsósorban a néha már félelmetes erejű csilive.
^ár a thai konyha meglehetősen egyedinek tűnik, valóiában egyike a világ legösszetettebb konyháinak. Thaiföldet soha nem gyarmatosították, konyhaművészetében mégis szómos külföldi behatás figyelhető meg. Mint a legtöbb ózsiai országban, a kínai hatás itt is nagyon erős, különösen a tésztaételek és levesek körében, illetve a különféle főzési módok tekintetében, mint például a párolás vagy a gőzölés. A friss ízű thai currys fogósokat az indiai fűszerek ízvilága teszi még izgalmasabbá, Kelet-Ázsia fűszerei pedig a szatay és a kókuszos-currys ételeket bolondítiók meg. A „hírhedt" thai csili sem thai eredetű, hiszen a portugálok honosították meg a 16. században.
A thai mesterszakácsok, akik közül sokan a királyi udvarban dolgoztak, a különféle úi ízekkel és főzési módszerekkel ötvözték az ősi thai főzési és fűszerezési szokásokat, s valami egészen különlegeset alkottak ezzel. Az összetéveszthetetlen thai konyha alapízei a fokhagyma, a bors és a koriandergyökér, a frissességet adó citromfű és más erőteljes thai zöldfűszerek, a savanykás kaffercitrom és a tamarind, a pikóns galangal, illetve az ázsiai mogyoróhagyma, az édes kókusztei és pálmacukor és persze a sós halszósz, illetve a rákpaszta. Ezek az ízek önmagukban közel sem nevezhetők finomnak, a thai konyhaművészet azonban oly módon ötvözi őket, hogy a végeredmény mindig valamilyen kellemes éte Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Kay Halsey

Kay Halsey műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kay Halsey könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem