Fülszöveg
Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ' ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről. A fejezeteket olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával (vagy inkább művészetével), a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze kávé. Kövessük együtt kedvenc italunk kalandos útját az ültetvényektől a legdivatosabb kávézókig!
„Igazi különlegesség a szakembereknek és a kávé szerelmeseinek; ez az impozáns útmutató végigkíséri a kávé útját a magtól a csészéig, és minden lényeges megállónál elidőz kicsit, hogy beavassa az olvasókat a legfontosabb műhelytitkokba. A kötet még a vérbeli fanatikusok számára is rengeteg újdonságot tartogat."
Richárd Wiik, Indiana Egyetem
„A szerzők nagyszabású vállalkozásának eredménye ez a...
Tovább
Fülszöveg
Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ' ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről. A fejezeteket olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával (vagy inkább művészetével), a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze kávé. Kövessük együtt kedvenc italunk kalandos útját az ültetvényektől a legdivatosabb kávézókig!
„Igazi különlegesség a szakembereknek és a kávé szerelmeseinek; ez az impozáns útmutató végigkíséri a kávé útját a magtól a csészéig, és minden lényeges megállónál elidőz kicsit, hogy beavassa az olvasókat a legfontosabb műhelytitkokba. A kötet még a vérbeli fanatikusok számára is rengeteg újdonságot tartogat."
Richárd Wiik, Indiana Egyetem
„A szerzők nagyszabású vállalkozásának eredménye ez a kivételesen sokoldalú kézikönyv, amely részletekbe menően foglalkozik a kávé minden megjelenési formájával. Olvasmányos, hasznos, és ami a legfontosabb, szinte minden kérdést megválaszol ezzel a titokzatos itallal kapcsolatban."
Sidney W. Mintz, John Hopkins Egyetem
KOZREMUKODOK
Sarah Allen, Jonathan D. Baker, Peter S. Baker, Jonathan Wesley Bell, Clare Benfield, H. C. „Skip" Bittenbender, Connie Blumhardt, Willem Boot, Carlos H. J. Brando, August Burns, Luis Alberto Cuéllar, Olga Cuellar, Kenneth Davids, Jim Fadden, Elijah K. Gichuru, Jeremy Haggar, Andrew/ Hetzel, George Howell, Juliana Jaramillo, Phiílys Johnson, Lawrence W. Jónes, Alf Kramer, Ted Lingle, Stuart McCook, Michelle Craig McDonald, Sunalini Menon, Jati Misnawi, Jonathan Morris, Joan Obra, Price Peterson, Rick Peyser, Sergii Reminny, Paul Rice, Robert Rice, Carlos Saenz, Vincénzo Sandalj, Colin Smith, Shawn Steiman, Robert W. Thurston, Steven Topik, Tatsushi Ueshima, Camilla C. Valeur, Geoff Watts és Britta Zeitemann
A SZERKESZTŐKRŐL
ROBERT W. THURSTON: a Miami Egyetem történelemprofesszora J 0 N AT H A N M 0 R RIS: a modern európai történelem kutatója a Hertfordshire-i Egyetemen SHAWN STEIMAN: a hawaii Coffea Consulting tulajdonosa
Vissza