kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Golden Book Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény kötés |
Oldalszám: | 98 oldal |
Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-823-245-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Ajánlás | 7 |
Előszó | 8 |
Köszönetnyilvánítás | 9 |
Fontos tudnivalók az élelmiszerek tárolásáról | 10 |
Mi okozza az élelmiszerek romlását? | 10 |
Romlást okozó fizikai folyamatok | 10 |
Romlást okozó kémiai folyamatok | 10 |
Mikrobiológiai romlás | 11 |
A tárolás módjai | 12 |
Tárolás nyersen | 12 |
Az élelmiszerek tartósítása | 14 |
Tartósítás a nagyüzemben | 14 |
Rövid történeti áttekintés | 14 |
A nagyüzemi tartósítás lényege | 15 |
Tartósítószerek és hatásaik | 15 |
Élelmiszer-színezékek és hatásaik | 18 |
Antioxidánsok és antioxidáns szinergisták | 19 |
Állományjavítók és módosítók | 19 |
Aromaanyagok | 19 |
Édesítőszerek | 19 |
Tartósítószerek nélküli befőzés | 20 |
Mi a natúr konzerv? | 20 |
A natúr konzerv készítésének lépései | 20 |
Az üvegek áztatása, mosása és csírátlanítása | 21 |
A termés szedése, válogatása, mosása, hámozása és darabolása | 22 |
A felöntőlé elkészítése vagy a "készre főzés" | 22 |
A konzervek csírátlanítása | 23 |
Natúr gyümölcsbefőttek készítése | 25 |
Gyümölcs- és zöldséglevek készítése | 26 |
Dzsemek, diabetikus befőttek készítése | 27 |
Diabetikus befőttek készítése | 27 |
Receptek | 28 |
Zöldségek házi eltevése tavasztól őszig | 28 |
Savanyúságok házi eltevése tavasztól őszig | 39 |
Befőttek és dzsemek, ízek házi eltevése tavasztól őszig | 44 |
Függelék | 68 |
Tartósítószerek | 68 |
Élelmiszer-színezékek | 68 |
Antioxidánsok és antioxidáns szinergisták | 70 |
Édesítőszerek | 73 |
Élelmiszeripari adalékanyagok azonosítása az EG-szám alapján | 74 |
A zöldség- és főzelékfélék összetétele és energiatartalma | 79 |
A zöldség- és főzelékfélék vitamintartalma | 84 |
A zöldségfélék és gyümölcsök ásványianyag-tartalma | 86 |
A hazai forgalomban kapható ásványvizek összetétele | 91 |
A hazai gyógyvizek legfőbb jellemzői | 92 |
Állati eredetű élelmianyagok koleszterintartalma | 93 |
Növényi eredetű élelmianyagok szterintartalma | 93 |
Élelmirost-tartalom | 94 |
Oxálsavtartalom | 95 |
Irodalom | 96 |
Receptmutató | 97 |