kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Golden Book Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 122 oldal |
Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 19 cm |
ISBN: | 963-8232-89-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákat, illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 9 |
Ajánlás | 10 |
Köszönetnyilvánítás | 11 |
Bevezetés | 12 |
A gabonákról általában | 13 |
A gabonák ismertetésére szolgáló fogalmak | 16 |
Alap tápanyag- és rosttartalom | 16 |
Kiegészítő tápanyagtartalom | 16 |
Élettani hatás | 16 |
A felhasználás módja és az egyes gabonákhoz illő fűszerek | 17 |
Az emberi szervezetre káros hatású anyagok | 17 |
A gabonafajták | 18 |
A búza | 18 |
A közönséges búza | 18 |
A durumbúza | 21 |
A tönkölybúza | 22 |
A rozs | 24 |
A tritikále (búzarozs) | 25 |
Az árpa | 26 |
A rizs | 28 |
A kukorica | 31 |
A zab | 34 |
A köles | 37 |
A hajdina | 39 |
A manióka | 40 |
A szágó | 41 |
A cirok | 42 |
Az amaránt | 43 |
A muhar | 43 |
A gabonaételek szerepe az egészséges táplálkozásban | 44 |
A gabonák feldolgozása | 46 |
Malomipari termékek és jelölésük | 48 |
A gabonákban található két fontos összetett szénhidrát: a keményítő és a cellulóz | 50 |
A szénhidrátokról röviden | 50 |
A növényi rostok szerepe a táplálkozásban | 52 |
Vércsoportok és gabonaételek | 55 |
Gabonák a diétás étrendekben | 61 |
A bélbetegek diétája és a gabonák | 61 |
Laktózintolerancia (tejcukorérzékenység) | 61 |
Lisztérzékenység (gluténérzékenység, cöliákia) | 62 |
A cukorbetegek diétája és a gabonák | 62 |
Receptek | 63 |
Receptek csökkentett szénhidráttartalommal | 64 |
Levesbetét | 64 |
Húsételek, egytálételek | 65 |
Sütemények és desszertek gabonák nélkül | 67 |
Piskóták és torták | 69 |
Tészták és sütemények | 72 |
Kenyér sütése | 77 |
Receptek lisztérzékenyeknek - gluténmentes gabonaételek | 80 |
Gabonák felhasználása a natúr konyhsában | 89 |
A gabonaszemek csíráztatása | 90 |
Főtt gabonaételek készítése | 91 |
Búza | 92 |
Egész búzaszemből készíthető ételek | 92 |
Búzacsíra felhasználásával készített ételek | 93 |
Őrölt búzából készíthető ételek | 95 |
Búzalisztek felhasználása | 96 |
Tönkölybúza | 98 |
Őrölt tönkölybúzából készíthető ételek | 99 |
Rozs | 101 |
Őrölt rozsból készíthető ételek | 102 |
Rizs | 103 |
Árpa | 107 |
Kukorica | 110 |
Zab | 113 |
Köles | 116 |
Hajdina | 118 |
Irodalom | 121 |
Ételmutató | 122 |