kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat Kereskedelmi Irodája |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 72 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal, grafikákkal illusztrált. |
Az év ünnepei, téli népszokások | 2 |
Ünnepi előkészületek | 4 |
Ehető karácsonfadíszek | 5 |
Mézes függelék I. | |
Mézes-diós függelék | |
Vaníliás függelék | |
Vaníliás karikák | |
Édes perecek | |
Linzer | |
Gesztenyés szaloncukor | |
Karácsonyesti ajánlatunk | 6 |
Halászlé pontyból | |
Rizses halragu | |
Pontyszelet tejfölben sütve | |
Rántott pontyfilé tartármártással | |
Húsos csontleves | |
Kacsasült aszalt szilvával | |
Zöldséges kacsa | |
Töltött kacsa | |
Halfilé vajasan | |
Sertéskaraj, roston sütve | |
Jércemell roston | |
Pulykaleves | |
Csemege pulykasült | |
Töltelékajánlatok töltött pulykához | 7 |
Töltelék | |
Gesztenyetöltelék | |
Gesztenyével töltött pulykamell | |
Gombával tűzdelt töltött pulyka | |
Gőzölt libapecsenye | |
Tűzdelt szárnyashúsok | |
Desszertek (gyümölcskészítmények) | 8 |
Aszalt szilva vörösborban | |
Gyümölcsserleg | |
Grape-fruit-koktél | |
Vaníliaparfé | |
"Nagymama" mézes, narancsjammal | |
Lángoló palacsinta, banánnal töltve | |
Banánkrém tejszínhabbal | |
Gesztenyehab | |
Töltött narancs | |
Italok | 9 |
Vegyes gyümölcslé | |
Ribizlikoktél | |
Narancskoktél | |
Banánkoktél | |
Málnakoktél | |
Cseresznyekoktél | |
Alkoholos narancskoktél | |
Terítés | 10 |
Reggelihez | |
Ebédhez | |
Vacsorához | |
Alkalmi, ünnepi asztal | |
Néhány tanács a tálaláshoz | |
Ki mit reggelizik? | 11 |
Vendégfogadás - ünnepeken | 12 |
Borleves | |
Amerikai tea | |
Indiai tea | |
Tejszínes tea | |
Vendégfogadás délután vagy késő este | |
Teasütemények | 12 |
Ribizlis linzer | |
Brnói vaníliás korong | |
Vaníliás kifli | |
Párizsi rudacskák | |
Desszertek, csemegék | 13 |
Diós golyó | |
Fügebomba | |
Marcipángolyó | |
Kókuszcsemege | |
Gesztenyegolyók | |
Csokoládés golyók | |
Gesztenyecsemege | |
Gesztenyés mignon | |
Mazsolás tekercs | |
Csokoládés narancs | |
Karácsonyi koszorúcskák | |
Karácsonyi ostya | |
Diós tekercs | |
Szilveszteri kalács | |
Töltött narancs | |
Banánnal töltött narancs | |
Áfonyasaláta | |
Kávékészítés | 15 |
Neszkávé kakaóval | |
Kávé csokoládéval | |
Kávé konyakkal | |
Török kávé | |
Kávé mézzel | |
Kávé tojással | |
Kártyapartik | 15 |
Vegyes falatkák | |
Fondue-változatok I. | |
Fondue II. | |
Fondue III. | |
Fondue IV. | |
Sós sütemények | 16 |
Apró sajtos pogácsa | |
Túrós pogácsa | |
Leveles tepertős pogácsa | |
Sajtos, sós | |
Krúdy Gyula: A pesti embereket meg kell tanítani enni! | 17 |
A természet terített asztala | 18 |
Táplálkozás | |
Gyűjtögetett táplálékok | |
Levelek, virágok | |
Fűszernövények | |
Gyümölcsök, termések | |
Gombák | |
Fűszerek és felhasználási tanácsok | 20 |
Fűszerkeverékek | 22 |
Néhány étrend idős olvasóinknak | 22 |
Az idős emberek táplálkozásáról | 23 |
Szilveszteri előkészületek | 24 |
Hagyományos szilveszteri ételek | |
Szilveszteri vacsoraajánlatok | 24 |
Narancsos nyúlcomb, vörös borban | |
Rablóhús flambírozva | |
Sertéskocsonya | |
Nyúlmájpástétom aszpikban | |
Gombás tyúk "bakonyi" módra | |
Vadas kacsa | |
Majoránnás sült kacsa | |
Hidegtálak | 26 |
Aszpik készítése | |
Díszítőanyagok | |
Hidegtálakhoz, szendvicsekhez szükséges galantinok, pástétomok | 27 |
Húsok elkészítési módja | |
Húspástétom | |
Májpástétom | |
Jércegalantin | |
Angol bélszín készítése | |
Szendvicsek, falatkák | 28 |
Zakkuszki (falat) | |
Sonkás vagy tojásos kenyérrudacskák | |
Szalámis falatkák | |
Parasztcipók | |
Gyöngyhagymával pácolt virsli | |
Töltött kifli | |
Töltött zsemle | |
Velős pirítós | |
A vaj színezése - szendvicsekhez | |
Sertéssültes szendvics | |
Májkrémes szendvics | |
Halas szendvics | |
Szendvicstorta | |
Meleg szendvicsek | 30 |
Virslis meleg szendvics | |
Tojásos zsemle | |
Kolbászos-juhtúrós szendvics | |
Sonkás-tormás szendvics | |
Juhtúrós-gombás szendvics | |
Húsos meleg szendvics | |
Sajtos meleg szendvics | |
Virslis meleg szendvics | |
Gombás meleg szendvics | |
Sonkás-tormás meleg szendvics | |
Hasék | 31 |
Húsos | |
Kolbászos | |
Sonkás | |
Káposzta haséval töltve | |
Hasés palacsinta | |
Sós sütemények | 31 |
Köménymagos rudak | |
Sajtos rudacskák | |
Töpörtyűs pogácsa | |
Sonkás kifli | |
Sonkás lepény | |
Sósperec | |
Krumplispogácsa | |
Juhtúrós pogácsa | |
Káposztás pogácsa | |
Tejfölös pogácsa | |
Vajaspogácsa | |
Sonkás pogácsa | |
Sajtos gömbök | |
Sajtos csókok | |
Burgonyás rudak | |
Sonkás tészta | |
Aforizmák, szállóigék, kiemelkedő gondolatok, figyelemre méltó idézetek - az étkezésről | 41 |
Jellegzetes ital: a szilveszteri krampampuli | 42 |
Szilveszteri puncs | |
Ananászpuncs | |
Ételek éjfélkor és éjfél után | 42 |
Korhelyleves | |
Tatárbifsztek | |
Hasznos tanácsok | 43 |
Ünnepek után - maradékokból | 44 |
Maradékokból készült ételek | 44 |
Hússal töltött palacsinta | |
Rakott zöldbab maradék húsok felhasználásával | |
Franciasaláta - maradék leveszöldségből | |
Burgonya- és pörköltmaradékokból készült egytálétel | |
Almamaradék sülttel töltve | |
Sajtban sült burgonya | |
Maradék rizs, dara | |
Hulladékanyagok felhasználása | 45 |
Jó tanácsok az idő- és jövedelemmegtakarításhoz | 45 |
A konyha higiéniája | 45 |
Egytálételek | 46 |
Kelkáposztatekercs | |
Rakott kelkáposzta | |
Házinyúl vadasan | |
Mustáros pecsenye | |
Rakott tarja | |
Lapocka körítve | |
Káposzta oldalassal | |
Karfiol paprikásan | |
Karfiol tojással | |
Pusztapörkölt | |
Római rakott burgonya | |
Vagdalthús "ínyenc"-módra | |
Csirkemáj rizottó | |
Rakott zöldbab | |
Sertéscsülök vele sült burgonyával | |
Babgulyás | |
Sólet | |
Ricset | |
Tojás paradicsommártással | |
Tojáspaprikás | |
Bundás felvágott | |
Tojástekercs | |
Velős tojás | |
Rizses ponty | |
Krúdy Gyula: Pesti gasztronómia vagy a forgalmi adó muladozása | 49 |
Disznótor | 50 |
Disznótoros káposzta | |
Hurka, kolbász vöröskáposztában párolva | |
Szűzpecsenye sütve | |
Sertéscomb savanyúan | |
Sertéstarja Fodor módra | |
Sertésmáj tűzdelve | |
Orjaleves | |
Házi disznótoros | |
Almás rétes | |
Krúdy Gyula: Disznóölés a Margitszigeten (1929) | 52 |
Gyermekfarsang | 54 |
"Lepkés" szendvics | |
"Teknősbéka" szendvics | |
Csörögefánk | |
Frissítő - gyerekeknek | |
Farsangi fánk | |
Forgácsfánk | |
Túrós fánk | |
Kis koszorúk gyermekeknek | |
Túrós perecek | |
Mandulás fánk | |
Bundásalma, svájci módon | |
Mézeskalács | |
Mézeskalács habmázzal | |
Mézeslepény | |
Italokhoz felszolgálható kiegészítő ételek | 56 |
Néhány jó tanács az italok felszolgálásához | |
A poharak megválasztása | |
Koktélok | |
Humor sütve-főzve | 57 |
Receptjeim | 58 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.