1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Karácsonyi ételek

Az előételektől a desszertekig/Új ötletek, kiváló ételek az ünnepi asztalra

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Pro-Book Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-990-106-3
Megjegyzés: 1. kiadás. Színes fotókkal gazdagon illusztálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az esztendő legfontosabb ünnepén különös figyelmet szentelünk annak, hogy a szépen terített asztalunkra a legfinomabb ételsor kerüljön. Szokásos ilyenkor a többfogásos lakoma, a kiadós ételek és az illatos, finom sütemények. E könyv segítségével remek ízeket varázsolhatunk az ünnepi asztalra, kezdve az előételektől a leveseken és főfogásokon át egészen a desszertekig, süteményekig.
A hagyományos fogások receptjei mellett számtalan ínyencséget, különlegességet fedezhetünk fel. Érdemes eddig még nem készített ételekkel kísérletezni, ahogy a gyönyörű ételfotók is mutatják, fantasztikus küllemű, fenséges ízű fogásokat alkothatunk! Izgalmas főzőcskét, boldog karácsonyt kívánunk!

Tartalom

Előételek, bevezető fogások
Alexander-saláta 14
Babbal töltött sonkatölcsér 13
Borsos tonhalfalatkák sütőtökös nyárson, wasabis majonézzel 25
Breton pástétom 17
Cikóriás-mangós madársaláta szezámmal sült csirkemellel 16
Csirkemájpástétom Cumberland-mártással 32
Csirkés sárgadinnyekoktél 22
Diós csirkemellkockák francia paradicsomsalátával 18
Garnélával és kaviárral párolt tojás 29
Halrolád ecetes hagymával 12
Halropogós csíki mártással 11
Haltepertő 29
Kacsamájas nyúlpástétom 9
Kacsapástétom mazsolás fokhagymalekvárral 10
Kagylótészta cukkinis tonhallal töltve 5
Káposztás-pezsgős palacsinta diómorzsában sütve 30
Kaszinótojás és sonkatekercs franciasalátával 8
Kaviár endíviával és burgonyával 16
Lágy tojás füstölt lazaccal 28
Lazacos palacsinta 19
Libamáj datolyapürével és gránátalmával 31
Libamájszeletkék parajban sütve 22
Orosz hússaláta 12
Paprikaszószos-garnélarákos pirítós 21
Piskóta torony libamájjal és salátával töltve 15
Pulykával töltött alma 23
Ropogós-csípős csirkeszárnyfalatkák chilimártással 6
Sertéskocsonya 33
Sült libamáj hidegen -zsírjával és libatepertővel 20
Tatár bifsztek 7
Tenger gyümölcsei saláta kaviáros mártással 26
Waldorf-saláta 24
Waldorf-saláta másként 25
Zelleres körtesaláta 27
Levesek
Almás fácánraguleves 42
Almás póréhagymaleves párolt körtével 35
Babgulyás készítése kezdőknek 40
Bloody Mary leves garnélászöldséges nyárssal 46
Burgonyakrémleves Dubarry módra 39
Csőben sült kagylóleves 44
Diókrémleves csokoládés darapudinggal 48
Dunai halászlé 50
Galambleves májgombóccal 52
Gemenci fácánleves vargányás grízgaluskával 36
Görgényi vadászleves 55
Hajdúsági orjaleves 49
Kecsegehúsleves 55
Lencsés bableves sült tésztafészekkel 53
Májgombócos bácskai vadnyúlgulyás 37
Narancsleves karamelles habgaluskával 41
Nyírségi gombócleves 45
Paradicsom-krémleves
amerikai módra 38
Penyigei cibereleves bundázott aszalt szilvával 53
Pogányvári káposztaleves 54
Pontyhalászlé 43
Sajtleves birsalmasajttal, almapürés kaláccsal 51
Sajtos tökleves 38
Tejszínes hagymaleves diós mozzarellakrutonnal 35
Tejszínes sütőtökpüré-leves pisztáciás melegszendviccsel 47
Főfogások
Almás-káposztás pulykaragu 102
Aszalt szilvával töltött bélszínsült 62
Börzsönyi töltött gomba 86
Burgundi marhahús 66
Csirkemell „kijevi" stílusban 96
Debreceni töltött káposzta 78
Eszterházy-rostélyos 57
Etyeki töltött karaj 95
Franciás zöldséges csirkeragu 101
Gesztenyével töltött pulykamellrolád 83
Göcseji pulykamellrolád 76
Gyümölcsökkel sütött pulykamell 97
Gyümölcsös pulykamellragu 94
Jászsági tokány 85
Jércesült 87
Kacsasült 100
Konyakos sajttal kent csirkemell 103
Körtés-currys csirke 67
Libamáj calvadosszal és sült almával 69
Libamáj vörösborral meglocsolva 107
Limelében pácolt diós pulykamell 73
Mandulában sütött pisztrángok 65
Mátrai őzhúsos marharagu 71
Mazsolás-parmezános busafasírt 75
Mézzel-tejjel sült csirke 64
Mititei (roston sült húskolbászkák) 91
Mustármagos pulykasteak 105
Nyitrai csirkemell 77
Orlyi halszalagok 98
Pórés kakaspástétom 79
Pulykacombsült 99
Rakott fahéjas pulykamell 63
Rockforttal, dióval gratinírozott harcsafilé 70
Ropogósra sütött bőrös malackaraj pirított ananásszal 90
Roston sült kacsamell birsalmás hagymaraguval 68
Rozmaringos almával sült szűzérmék paprikamártással 88
Sajtbundás harcsafiié 59
Sajttal sütött lecsós csirkemell 80
Sajttal sütött tonhalfilé 89
Sertésborda Korányi módra 74
Sertéskaraj almabundában 58
Sonkával-gombával töltött sertésborda 61
Svéd töltött kacsacomb 84
Szalonnával tűzdelt bélszínsült 106
Tepsiben sült halfilé cigányosan 104
Tonhalcsíkok tökmagos tökben sütve 82
Tűzdelt pulykacomb 60
Vargányás csirkemáj csirkehúsos galuskával 81
Vegyes haltányéros 92
Vesével töltött borjú karaj 72
Desszertek, befejező fogások
Almás piskótatekercs 120
Aranygaluska 118
Baklava 119
Brownie karácsonyra 124
Csikós pogácsa 112
Csokoládétorta 114
Csúsztatott palacsinta 111
Diós-mákos bejgli 123
Foszlós kalács 109
Gundel-palacsinta - klasszikusan elkészítve - 121
Kakaós fonott kalács 125
Káposztás pogácsa 111
Karácsonyfakenyér 116
Kürtös kalács 120
Mákos piskóta eperhabbal töltve 117
Pozsonyi kifli 122
Praliné 123
Rizsfelfújt karamellöntettel 110
Tökös-mákos rétes 124
Vargabéles 113
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Karácsonyi ételek Karácsonyi ételek Karácsonyi ételek
Állapot:
1.880 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba