1.061.953

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pedagógiai alapfogalmak III.

A kereskedelmi tanulók bolti szakoktatói részére/Kéziratként, kísérleti tananyag

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szükségesnek tartjuk, hogy a kereskedelmi szakember-utánpótlás képzésével foglalkozó bolti és vendéglátóipari dolgozók áttekintést kapjanak a kereskedelmi, illetve vendéglátóipari szakoktatás... Tovább

Előszó

Szükségesnek tartjuk, hogy a kereskedelmi szakember-utánpótlás képzésével foglalkozó bolti és vendéglátóipari dolgozók áttekintést kapjanak a kereskedelmi, illetve vendéglátóipari szakoktatás teljes rendszeréről. Az egységekben folyó oktatás ugyanis nem korlátozódik a szakmunkás-tanulók képzésére, hanem foglalkozni kell szinte valamennyi iskolatípus tanulóival. Az oktatás eredményesebbé tételét szolgálja, ha a gyakorlati oktatók részletesen ismerik a különböző oktatási formák egymásra épülését, az iskolai és a gyakorlati oktatás kapcsolatát, az iskolai tantárgyak rendszerét stb.
Anyagunkban nem öleljük fel a szakoktatás minden területét: szigorúan csak az áruforgalmi (vendéglátóiparban: termelési és áruforgalmi) szakemberek képzésével foglalkozunk; tehát nem tárgyaljuk például a számviteli, statisztikusi, beruházási, munkaügyi stb. területen dolgozók részére képesítést nyújtó tanfolyamok rendszerét, mert ez a gyakorlati oktatók érdeklődési körén kívül esik.
Bevezetőben tekintsük át vázlatosan a szakoktatás három fokozatú rendszerét. Vissza

Tartalom

ÁTTEKINTÉS A KERESKEDELMI SZAKOKTATÁS RENDSZERÉRŐL
Bevezetés 5
Kereskedelmi és vendéglátóipari szakmunkásképzés 7
Történeti áttekintés 7
A hagyományos szakmunkás-tanulóképzés 10
Az emelt szintű szakmunkás-tanulóképzés 18
Érettségizettek rövidített idejű képzése 20
Szakmunkásképző szakközépiskola 21
Szakmunkásképző tanfolyamok 23
A szakmunkásképzés szakosítási rendszere 24
Középfokú szakmai képzés 33
Kereskedelmi és vendéglátóipari technikum 33
Új típusú kereskedelmi és vendéglátóipari szakközépiskola 35
Boltvezetői és vendéglátóipari üzletvezetői tanfolyam 39
Felsőfokú szakmai képzés 40
Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, belkereskedelmi szak 40
Felsőfokú Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola 40
Felsőfokú áruforgalmi és vendéglátóipari szakvizsga 40
A BOLTI OKTATÓMUNKA MEGSZERVEZÉSE
Bevezetés 43
A bolti oktató feladata a tanév megkezdése előtt, illetve a tanév megkezdésének első heteiben 44
A bolti gyakorlat megszervezése 46
A tanóra jellegű (csoportos) foglalkozások megszervezése és levezetése 60

Kamasz Lajos

Kamasz Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kamasz Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem