A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A hús- és tejtermelés biológiája

Szerző
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 353 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-670-8
Megjegyzés: 62 fekete-fehér ábrával illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevező9
Az éhség biológiája11
Az étvágy biológiája16
Az idegi szabályozás22
A vegyi szabályozás32
Fejlődéstani szemelvények40
Az emésztőcső hámja46
A hámsejtek váladéktermelése54
A száj nyálkahártyájának képződményei62
Az emésztőkészülék szerkezete70
Az enzimek működése77
Enzimek és nukleotidok83
Biológiai szabályozás a sejten belül89
Enzimek és vitaminok95
A zsíremésztés és a takarmánymész100
A polomerek megemésztése105
Az enzimaktivitás változása110
A gyomornedv és a "bendőnedv"115
Az emésztőcső motorikája123
Élet a bendőben127
Az illó zsírsavak képződése a bendőben131
A fehérjék képződése a bendőben137
A fölszívódás: a)Nitrogéntartalmú anyagok144
A fölszívódás: b) Nitrogénmentes anyagok151
A fölszívóhámsejtek "záródása154
A bélfaltól a sejtekig: a) A verőceér és a máj158
A bélfaltól a sejtekig: b) A nyirokpályák163
A bélfaltól a sejtekig: c) A szövetnedv és a sejtmembrán167
Az anyagforgalom homoiosztázisa: a) Vizeletkiválasztás174
Az anyagforgalom homoiosztázisa: b) Ásványi anyagok182
Az anyagforgalom homoiosztázisa: c) Oxigén és szén-dioxid185
Energiafölszabadulás189
A biológia oxidáció193
Tejcukorszintézis201
Energiatermelő rendszerek kapcsolódása208
Tejzsír- és testzsírszintézis214
Aminosav-szintézis220
Fehérjeszintézis227
Energiaveszteségek233
Nettó energia239
Anyagcsere - testméret244
A tejtermelés energiaszükséglete248
A tejmirigy252
A tejtermelés szabályozása260
Fejlődés és növekedés265
A hízlalás energiaszükséglete272
A vágóállat275
A vázalkotó szövetek: a) Csont-, porc-, ínszövet280
A vázalkotó szövetek: b) Zsírszövet287
A dinamikai szövet - molekuláris szinten291
A hús minőségének kialakulása: a) exszudatív hús298
A hús minőségének kialakulása: b) Izomrostok és kollagén rostok302
A fehérjeprogram: A tej- és a hústermelés tervezése308
Az aminosavprogram313
Szófejtő
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem