Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 353 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-670-8 |
Megjegyzés: | 62 fekete-fehér ábrával illusztrált. |
Bevező | 9 |
Az éhség biológiája | 11 |
Az étvágy biológiája | 16 |
Az idegi szabályozás | 22 |
A vegyi szabályozás | 32 |
Fejlődéstani szemelvények | 40 |
Az emésztőcső hámja | 46 |
A hámsejtek váladéktermelése | 54 |
A száj nyálkahártyájának képződményei | 62 |
Az emésztőkészülék szerkezete | 70 |
Az enzimek működése | 77 |
Enzimek és nukleotidok | 83 |
Biológiai szabályozás a sejten belül | 89 |
Enzimek és vitaminok | 95 |
A zsíremésztés és a takarmánymész | 100 |
A polomerek megemésztése | 105 |
Az enzimaktivitás változása | 110 |
A gyomornedv és a "bendőnedv" | 115 |
Az emésztőcső motorikája | 123 |
Élet a bendőben | 127 |
Az illó zsírsavak képződése a bendőben | 131 |
A fehérjék képződése a bendőben | 137 |
A fölszívódás: a)Nitrogéntartalmú anyagok | 144 |
A fölszívódás: b) Nitrogénmentes anyagok | 151 |
A fölszívóhámsejtek "záródása | 154 |
A bélfaltól a sejtekig: a) A verőceér és a máj | 158 |
A bélfaltól a sejtekig: b) A nyirokpályák | 163 |
A bélfaltól a sejtekig: c) A szövetnedv és a sejtmembrán | 167 |
Az anyagforgalom homoiosztázisa: a) Vizeletkiválasztás | 174 |
Az anyagforgalom homoiosztázisa: b) Ásványi anyagok | 182 |
Az anyagforgalom homoiosztázisa: c) Oxigén és szén-dioxid | 185 |
Energiafölszabadulás | 189 |
A biológia oxidáció | 193 |
Tejcukorszintézis | 201 |
Energiatermelő rendszerek kapcsolódása | 208 |
Tejzsír- és testzsírszintézis | 214 |
Aminosav-szintézis | 220 |
Fehérjeszintézis | 227 |
Energiaveszteségek | 233 |
Nettó energia | 239 |
Anyagcsere - testméret | 244 |
A tejtermelés energiaszükséglete | 248 |
A tejmirigy | 252 |
A tejtermelés szabályozása | 260 |
Fejlődés és növekedés | 265 |
A hízlalás energiaszükséglete | 272 |
A vágóállat | 275 |
A vázalkotó szövetek: a) Csont-, porc-, ínszövet | 280 |
A vázalkotó szövetek: b) Zsírszövet | 287 |
A dinamikai szövet - molekuláris szinten | 291 |
A hús minőségének kialakulása: a) exszudatív hús | 298 |
A hús minőségének kialakulása: b) Izomrostok és kollagén rostok | 302 |
A fehérjeprogram: A tej- és a hústermelés tervezése | 308 |
Az aminosavprogram | 313 |
Szófejtő |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.