1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kakastaréj

Írások a magyar konyháról

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Kortárs Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 297 oldal
Sorozatcím: Culinaria Hungarica
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-435-122-1
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, reprodukciókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Fehér Béla író és Gálffy Zsuzsanna történész-levéltáros közös könyve alapmű. Sok legenda született már a magyar gasztronómiatörténetet zivataros évszázadaiból - félreértelmezésekkel, olykor fércművekkel és kalózkiadványokkal. „Bosszantó a magyar gasztrotörténetet fojtogató sok-sok legenda és dajkamese, miközben konyhánk valós története fehér foltok sorozata. Még a hungarikumokat is rosszul ismerjük" -summázza a helyzetet Fehér Béla.
A Kakastarépan úttörő munkák olvashatók: a kulináris mesterművek mellett a szakácskönyvkiadás kezdeteiről, az idegen nyelvű étlapokról, méltatlanul elfeledett szerzőkről és konyhaművészekről, így Görög Rezsőről és másokról. A vendéglátás hullámzó színvonaláról: csúcsokról és mélypontokról -; milyen a valódi Jókaibableves; hogyan született a „székelygulyás"; mik Gundel Károly érdemei?
És mi a különbség a flekken és a lacipecsenye közt? Vetrece, bosporus, Kossuth-kifli - és Bálóné és Onozóné. Dobos C. József életét és munkásságát feltáró forrásértékű... Tovább

Fülszöveg


Fehér Béla író és Gálffy Zsuzsanna történész-levéltáros közös könyve alapmű. Sok legenda született már a magyar gasztronómiatörténetet zivataros évszázadaiból - félreértelmezésekkel, olykor fércművekkel és kalózkiadványokkal. „Bosszantó a magyar gasztrotörténetet fojtogató sok-sok legenda és dajkamese, miközben konyhánk valós története fehér foltok sorozata. Még a hungarikumokat is rosszul ismerjük" -summázza a helyzetet Fehér Béla.
A Kakastarépan úttörő munkák olvashatók: a kulináris mesterművek mellett a szakácskönyvkiadás kezdeteiről, az idegen nyelvű étlapokról, méltatlanul elfeledett szerzőkről és konyhaművészekről, így Görög Rezsőről és másokról. A vendéglátás hullámzó színvonaláról: csúcsokról és mélypontokról -; milyen a valódi Jókaibableves; hogyan született a „székelygulyás"; mik Gundel Károly érdemei?
És mi a különbség a flekken és a lacipecsenye közt? Vetrece, bosporus, Kossuth-kifli - és Bálóné és Onozóné. Dobos C. József életét és munkásságát feltáró forrásértékű munka, Dobos ismeretlen receptjeivel és konyhaművészeivel.
A Kakastaréj tévedéseket korrigál, homályos pontokat derít fel, és rávilágít a rejtett(ebb) összefüggésekre. Mindezt a szépirói esszé, a művelődéstörténet és a tudományos műfaj határán mozgó szövegkezeléssel teszi. A szerzők évekig dolgoztak művükön, számos újdonsággal szolgálva. Könyvük szövege valódi reveláció - nehezen hozzáférhető gyűjtemények képanyagával kiegészítve.
Ambrus Lajos Vissza
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem