1.067.297

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kacsából és libából készült finomságok

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Geopen Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: A francia konyha remekei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-9765-26-9
Megjegyzés: Színes ételfotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Franciaországban a leggyakrabban elkészített házikacsa-fajták a roueni kacsa, amelynek íze nagyon közel áll a vadkacsa ízéhez, és amely gyönyörű, hosszúra szeletelhető húsával az ínyencek nagy... Tovább

Előszó

Franciaországban a leggyakrabban elkészített házikacsa-fajták a roueni kacsa, amelynek íze nagyon közel áll a vadkacsa ízéhez, és amely gyönyörű, hosszúra szeletelhető húsával az ínyencek nagy kedvence, a nem túl zsíros, puha húsú nantes-i kacsa, valamint a vaskos, illatos húsú barbarie kacsa. A különféle libafajták közül a legismertebbek a normandiai, a poitou-i, a guineai, a bourbonnais és természetesen a toulouse-i liba, amelyet rendszeresen tömnek, hogy megfelelő minőségű libamájat kapjanak.
A kacsa elkészítésénél mindenképpen távolítsuk el a farktövénél található mirigyeket, amelyek a sütés-főzés során erős, kellemetlen ízt kölcsönöznek a húsnak. A félig sültre készített kacsamellet érdemes serpenyőben zsír nélkül egyben megsütni úgy, hogy elsőként a bőrös felét pirítjuk meg.
Mivel a liba rendkívül zsíros, ha libahúst sütünk, tanácsos a keletkező szaftról többször is lekanalazni a zsírt, és a sütés során a megmaradt szafttal gyakran meglocsolni a libát, hogy a hús puha, omlós és ízletes legyen. Vissza

Tartalom

Kacsa
Narancsos párolt kacsa 4
Kacsamellbatyuk májjal 6.
Morzsás-banános kacsa 8.
Kacsamájas créme brúlée fügével 10.
Kacsamájas ropogós 12.
Zsírban sült kacsacomb 14.
Vörösboros-lencsés kacsaszeletek 16.
Édes bundás kacsaszeletek 18.
Olajbogyós-paradicsomos kacsabecsinált 20.
Pisztáciás-málnás kacsamell 22.
Zöldséges kacsahúsleves 24.
Kacsamáj véres hurkával 26.
Mogyorós kacsapástétom 28.
Diós-mogyorós saláta kacsával 30.
Tournedos spárgával és kucsmagombával 32.

Liba
Libahúsos batyu 34.
Liba carpaccio 36.
Zsírban eltett liba 38.
Zöldséges libaropogós 40.
Párolt libacomb almával 42.
Serpenyős libamáj scampival 44.
Almakrémes libamell 46.
Töltött liba kucsmagombával 48.
Fűszeres töltött liba 50.
Mézes libapecsenye 52.
Szilvás libasült 54.
Egyszerű libasült 56.
Rakott liba 58.
Cseréptálas libapástétom 60.
Tournedos libamájjal 62.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kacsából és libából készült finomságok Kacsából és libából készült finomságok Kacsából és libából készült finomságok
Állapot:
1.840 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba