Fülszöveg
Ebben a könyvben olyan ételek receptjeit találja, melyekből szinte teljesen ki lettek zárva a manapság használatos egészségkárosítónak vélt alapanyagok.
Mindenki által kevés fáradtsággal, könnyen elkészíthető, egészséges ételek.
Ön tudta, hogy
- a túlsúly, melegágya a szív és érrendszeri betegségeknek, a diabétesznek és közvetve a ráknak?
- az I-es típusú cukorbetegség (angolul ITD) egyik leggyakoribb okai a gabonafélékben található glutén, ill. ennek alkotórészei, és a tejben található különféle fehérjék fogyasztása?
- a két éves kor alatti tejfogyasztás ugrásszerűen megnöveli a cukorbetegség arányát?
- a hüvelyesekben, gabonafélékben található lektin áteresztővé teszi a bélfalat, és ebből kifolyólag idegrendszeri problémák is kialakulhatnak?
- a fruktóz (gyümölcscukor) fogyasztás az egyik oka az inzulinrezisztenciának?
- a növényi olajok magas omega-6 tartalma fokozza a gyulladások kialakulásának, a szívritmuszavarnak a kockázatát, sőt serkenti a tumorsejtek...
Tovább
Fülszöveg
Ebben a könyvben olyan ételek receptjeit találja, melyekből szinte teljesen ki lettek zárva a manapság használatos egészségkárosítónak vélt alapanyagok.
Mindenki által kevés fáradtsággal, könnyen elkészíthető, egészséges ételek.
Ön tudta, hogy
- a túlsúly, melegágya a szív és érrendszeri betegségeknek, a diabétesznek és közvetve a ráknak?
- az I-es típusú cukorbetegség (angolul ITD) egyik leggyakoribb okai a gabonafélékben található glutén, ill. ennek alkotórészei, és a tejben található különféle fehérjék fogyasztása?
- a két éves kor alatti tejfogyasztás ugrásszerűen megnöveli a cukorbetegség arányát?
- a hüvelyesekben, gabonafélékben található lektin áteresztővé teszi a bélfalat, és ebből kifolyólag idegrendszeri problémák is kialakulhatnak?
- a fruktóz (gyümölcscukor) fogyasztás az egyik oka az inzulinrezisztenciának?
- a növényi olajok magas omega-6 tartalma fokozza a gyulladások kialakulásának, a szívritmuszavarnak a kockázatát, sőt serkenti a tumorsejtek növekedését?
- a gabonafélék, a burgonya, a kukorica nagy keményítőtartalmú, gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. Folyamatos fogyasztásuk cukorbetegséghez, elhízáshoz, rákhoz, magas vérnyomáshoz és szívbetegséghez vezet?
- az elhízás miatt kialakult zsírszövetek hormonokat, gyulladást keltő anyagokat bocsátanak ki?
- a vér koleszterin-és trigliceridszintjét a szénhidrátok (nem a zsírok) fogyasztása határozza meg?
- a csökkentett kalóriájú táplálkozás lassítja az öregedés folyamatát, pozitív hatásai következtében pedig csökken a szív és daganatos megbetegedések kockázata?
És ez csak egy pár ok arra, hogy miért térjünk át a Paleolit táplálkozásra.
Vissza