kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 221 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9185-89-2 |
Vágóállat fajok és fajták | 9 |
A szarvasmarhafajták és típusok | 9 |
A szarvasmarha külső testalakulásának megítélése | 11 |
A sertésfajták és típusok | 37 |
Juhfajták és típusok | 43 |
Háziállatok (vágóállatok) fertőző betegségei | 49 |
Baktériumok okozta betegségek | 57 |
Vírusok okozta betegségek | 81 |
Élősködő és paraziták okozta megbetegedések | 91 |
Vágóállatok szervezeti felépítése | 95 |
Vágóállatok csontváza | 96 |
Vágóállatok szövetei | 97 |
Vágóállatok üregi szervei | 106 |
Vágóállatok beszerzése, élőállat felvásárlás minőségi követelményei | 108 |
Beszerzési piac | 108 |
Élőállat felvásárlás minőségi követelményei | 109 |
Vágóállatok előkészítése a szállításra | 109 |
Szállítási követelmények, előírások | 110 |
Vágóállatokat érő sérülések szállítás során | 110 |
Vágást megelőző előkészítő műveletek | 112 |
Pihentetés | 113 |
Koplaltatás | 113 |
Itatás | 114 |
Testtisztítás | |
Élelmiszerek előállításának általános feltételei | 114 |
Vágóüzemek létesítésének szempontjai | 115 |
Hagyományos és korszerű vágás összehasonlító értékelése | 116 |
Vágóvonal jellemzői | 116 |
Technológiai teljesítmény számítások | 117 |
Elsődleges feldolgozás műveletei | 120 |
Kábítás | 121 |
Szúrás/véreztetés | 123 |
Testmosás, szőrtelenítés | 126 |
Bőrfejtés | 129 |
Bontás | 131 |
Hasítás | 132 |
Húsvizsgálat | 133 |
Mérlegelés, minősítés | 134 |
Szarvasmarha vágás technológiája | 139 |
Hagyományos marhavágás műveletei | 141 |
Magaspályás marhavágás műveletei | 141 |
Sertésvágás technológiái | 142 |
Forrázásos sertésvágás művelete | 142 |
Sertésvágás bőrfejtéssel | 146 |
Elsődleges feldolgozás termékei | 152 |
Kitermelési százalék és befolyásoló tényezői | 152 |
Kitermeléssel kapcsolatos számítási feladatok | 156 |
Sertés, marha, borjú és juh húsrészei | 160 |
Sertés húsrészei | 160 |
A szarvasmarha elülső negyedének húsrészei | 162 |
A szarvasmarha hátulsó negyedének részei | 162 |
Tőkehúsok forgalomba hozatalának feltételei | 167 |
Sertéshúsok konyhatechnikai felosztása | 168 |
Marhahúsok konyhatechnikai felosztása | 168 |
Minőségbiztosítás | 169 |
Melléktermékek feldolgozása | 171 |
Vérfeldolgozás | 171 |
Bélfeldolgozás | 174 |
Belsőség feldolgozása | 177 |
Fehérárú feldolgozása | 178 |
Elsődleges feldolgozás minőségbiztosítási rendszer/folyamata | 185 |
A HACCP alapfogalmai | 188 |
Olvasmány | 190 |
Sertéshús | 190 |
Marhahús | 196 |
Borjúhús | 205 |
Birkahús | 210 |
Belsőségek | 213 |
Tartalomjegyzék | 219 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.