1.066.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsipari technológia I.

Húsipari szakképesítések tankönyve

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Agrárszakoktatási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 221 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9185-89-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Vágóállat fajok és fajták9
A szarvasmarhafajták és típusok9
A szarvasmarha külső testalakulásának megítélése11
A sertésfajták és típusok37
Juhfajták és típusok43
Háziállatok (vágóállatok) fertőző betegségei49
Baktériumok okozta betegségek57
Vírusok okozta betegségek81
Élősködő és paraziták okozta megbetegedések91
Vágóállatok szervezeti felépítése95
Vágóállatok csontváza96
Vágóállatok szövetei97
Vágóállatok üregi szervei106
Vágóállatok beszerzése, élőállat felvásárlás minőségi követelményei108
Beszerzési piac108
Élőállat felvásárlás minőségi követelményei109
Vágóállatok előkészítése a szállításra109
Szállítási követelmények, előírások110
Vágóállatokat érő sérülések szállítás során110
Vágást megelőző előkészítő műveletek112
Pihentetés113
Koplaltatás113
Itatás114
Testtisztítás
Élelmiszerek előállításának általános feltételei114
Vágóüzemek létesítésének szempontjai115
Hagyományos és korszerű vágás összehasonlító értékelése116
Vágóvonal jellemzői116
Technológiai teljesítmény számítások117
Elsődleges feldolgozás műveletei120
Kábítás121
Szúrás/véreztetés123
Testmosás, szőrtelenítés126
Bőrfejtés129
Bontás131
Hasítás132
Húsvizsgálat133
Mérlegelés, minősítés134
Szarvasmarha vágás technológiája139
Hagyományos marhavágás műveletei141
Magaspályás marhavágás műveletei141
Sertésvágás technológiái142
Forrázásos sertésvágás művelete142
Sertésvágás bőrfejtéssel146
Elsődleges feldolgozás termékei152
Kitermelési százalék és befolyásoló tényezői152
Kitermeléssel kapcsolatos számítási feladatok156
Sertés, marha, borjú és juh húsrészei160
Sertés húsrészei160
A szarvasmarha elülső negyedének húsrészei162
A szarvasmarha hátulsó negyedének részei162
Tőkehúsok forgalomba hozatalának feltételei167
Sertéshúsok konyhatechnikai felosztása168
Marhahúsok konyhatechnikai felosztása168
Minőségbiztosítás169
Melléktermékek feldolgozása171
Vérfeldolgozás171
Bélfeldolgozás174
Belsőség feldolgozása177
Fehérárú feldolgozása178
Elsődleges feldolgozás minőségbiztosítási rendszer/folyamata185
A HACCP alapfogalmai188
Olvasmány190
Sertéshús190
Marhahús196
Borjúhús205
Birkahús210
Belsőségek213
Tartalomjegyzék219

Juhász Károlyné

Juhász Károlyné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Juhász Károlyné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem