A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: D&B Group Show & Entertainment
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: Recept klub kézikönyvek
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Hogyan készítsünk elő egy grillpartit? Milyen tüzelőanyagot válasszunk? Mit és hogyan pácoljunk be? Mennyi ideig használjunk fűszerfürdőt? Mi is az a másodperc-teszt? Milyen húst és mikor érdemes felhasználni? Mindez megtudható Receptklub Kézikönyv-sorozatának legújabb részéből.
Mint mindenben, a grillparti esetében is nagyban megkönnyíti a dolgunkat, és élvezetesebbé teheti az esténket, ha mindent jó előre megtervezünk, elvégzőnk. Ez alól csak abban az esetben mentesülünk, ha valaki más vállalja magára ezt a feladatot. Az elkészítés és a vendéglátás öröme azonban feledteti a készülődés fáradtságait. A világ számos táján sütnek-főznek egy, a mai szemmel akár ősinek is mondható módon: parázson, ősi módszer ide vagy oda, manapság egyre nagyobb divattá válik grill- vagy ún. barbecue partikat rendezni. Ez nyilván nem véletlen, hiszen ami egyszer már bevált, az napjainkban is jól jöhet. Főleg mostanság, mikor egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges étkezésre.
A grillezés... Tovább

Fülszöveg

Hogyan készítsünk elő egy grillpartit? Milyen tüzelőanyagot válasszunk? Mit és hogyan pácoljunk be? Mennyi ideig használjunk fűszerfürdőt? Mi is az a másodperc-teszt? Milyen húst és mikor érdemes felhasználni? Mindez megtudható Receptklub Kézikönyv-sorozatának legújabb részéből.
Mint mindenben, a grillparti esetében is nagyban megkönnyíti a dolgunkat, és élvezetesebbé teheti az esténket, ha mindent jó előre megtervezünk, elvégzőnk. Ez alól csak abban az esetben mentesülünk, ha valaki más vállalja magára ezt a feladatot. Az elkészítés és a vendéglátás öröme azonban feledteti a készülődés fáradtságait. A világ számos táján sütnek-főznek egy, a mai szemmel akár ősinek is mondható módon: parázson, ősi módszer ide vagy oda, manapság egyre nagyobb divattá válik grill- vagy ún. barbecue partikat rendezni. Ez nyilván nem véletlen, hiszen ami egyszer már bevált, az napjainkban is jól jöhet. Főleg mostanság, mikor egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges étkezésre.
A grillezés kreativitást igényel. Nincs írott, kőbe vésett szabályrendszere, ezért a variációk, a lehetőségek tárháza szinte kifogyhatatlan. Mondhatnánk úgy is: barangolás a gasztronómiában, természetesen a különböző fűszerek, mártások, valamint a receptek csak útmutatóul szolgálnak. Grillezni, szakszerűen sütni nem lehet csak a könyvből megtanulni, tapasztalatokra van szükség, és egyfajta belülről fakadó ösztönző erőre...
Ez utóbbit próbáljuk meg segíteni Vissza

Tartalom

A nyár „legízletesebb" fesztiválja, a Grill Fesztivál... 9
A grillezés varázsa 13
Hogyan készítsünk elő egy grillpartit? 14
Pár kérdés a grillezésről
1. Hogyan grilleztek őseink? 22
2. Mi a grillezés lényege? 22
3. Hogyan alakult a világ különböző tájain a sült hús készítésének technikája? 23
4. Honnan ered az egyik legrégebbi grillezéssel foglalkozó receptgyűjtemény? 25
5. Honnan ered és mit takar ma a barbecue szó? 25
6. Milyen főzési technikákat sajátítottak el a Kolumbuszt
követő telepesek az indiánoktól? 27
7. Miért hívják a grillezést az ínyencek társasjátékának? 27
A legfontosabb eszközökről
8. Milyen típusú grillkészülékek kaphatók? 30
9. Melyek a legfontosabb szempontok grillsütő vásárláskor? 34
10. Milyen előnye van a különböző műszaki
megoldások szerint készült grillkészülékeknek? 35
11. Milyen kéziszerszámok és segédeszközök szükségesek a grillezéshez? 36
12. Miért lehel elektromos grillsütés közben is olajozni,
zsírozni, és szósszal locsogtatni a húst? 38
13. Melyek a helyes grillezés alapszabályai? 38
14. Miért célszerű a sütés megkezdése előtt alufóliával kibélelni a sütőt? 40
15. Milyen alapanyagokat kell a grillezéshez beszerezni? 40
16. Mire kell ügyelni még a grillezésnél? 41
17. Fontos hogy milyen anyagú nyárssal grillezünk? 41
15. Miért fontos, hogy a nyárs szoros legyen? 41
19. Miből áll a grill teríték? 41
A tüzelőanyagokról
20. Milyen tüzelőanyagokat használjunk kerti grillezéshez? 42
21. Milyen anyagokat ne használjunk tűzgyújtásra? 46
22. Melyek a faszén és a brikett előnyei, hátrányai? 46
23. Miért nem kedvelik a tapasztalt grillezők a kereskedelemben kapható faszenet? 47
24. Hogyan tegyük a parazsat grillezésre alkalmassá? 47
25. Miért használunk tűzgyújtáshoz fűszernövényeket? 48
26. Meddig tárolható a tüzelőanyag? 48
27. Mit nevezünk másodperc tesztnek? 48
28. Mi a faszén hatása a grillezendő ételekre? 48
A biztonságról
29. Ha kertben szeretnénk grillezni, mire figyeljünk oda a tűzhely építésénél? 49
30. Melyek a helyes tűzrakás kritériumai? 49
31. Miért szükséges előkészíteni egy nagy vödör vizet? 50
32. Az estleges égési sebek esetén miről gondoskodjunk? 50
33. Mire kell figyelnünk abban az esetben, ha grillkészülékünk már régi? 51
34. Milyen vitatást használjunk kerti grillpartikon? 51
Fűszerekről, pácokról, mázakról és mártásokról
35. Melyek a grillezéshez szükséges legfontosabb fűszerek? 54
36. Miért kell ügyelnünk a fűszerek helyes használatára? 64
37. Milyen húshoz, milyen fűszer illik? 64
38. Mik azok a pácok? A pácolás aranyszabályai ? 65
39. Hogyan pácoljuk az egyes húsokat? 65
40. Hogyan pácoljuk a zöldségeket? 66
41. Mennyi ideig érleljük a különböző húsokat? 66
42. Mit jelent a marinálás? 70
43. Mik a mázak? 70
44. Milyen mártásokat használhatunk? 70
45. Milyen fontos grillezési praktikákat ismerünk? 78
A húsokról
46. Hogyan készítik Amerikában a klasszikus grillt? 79
47. Milyen húsokat grillezhetünk? 81
48. Hogyan grillezzünk egész, ill. szeletelt húst? 95
49. Melyik hús grillezése a leginkább elterjedt Magyarországon? 95
50. Hogyan fűszerezzük a grillezésre szánt bárányhúst? 96
51. Miért jobb a grillezett bárány, mint a marha? 96
52. Hogyan fűszerezzünk strucchúst? 96
A köretekről
53. Milyen köretet adhatunk a grillhúsok mellé? 99
54. Grillezhetők-e a köretek is? 106
55. Milyen szempontok alapján válasszuk ki az egyes húsokhoz a köreteket? 110
56. És ha mégis sült zöldséget választunk? 110
57. Lehet-e kenyeret vagy péksüteményt fogyasztani a grillezett húsokhoz? 112
58. Ajánlatos-e desszertet kínálni a grillparti végen? 114
59. Milyen italokat kínáljunk a grill ételekhez? 115
Mi szólhat a grillezés ellen?
60. Mikor képződnek rákkeltő anyagok a húsokon? 116
+ 2 kérdés...
61. Miért nem terjedt még el igazán Magyarországon a grillezés? 117
62. A pácolás és a grillezés egyszerű divat? 117
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről
Állapot:
2.380 Ft
1.160,-Ft 30 30
15 pont kapható
Kosárba
30% garantált kedvezmény!
Állapotfotók
Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről
Állapot:
2.380 Ft
1.660,-Ft 30
21 pont kapható
Kosárba
30% garantált kedvezmény!