1.062.617

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Juh és Kecske ételeinkből

Szerző
Budapest
Kiadó: Agrármarketing Centrum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 35 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kiskérődzők húsából készült ételek csaknem teljesen kimentek a divatból az elmúlt évtizedekben, pedig ezek elődeink táplálkozási szokásainak egyik meghatározó részét képezték. Ezek az ételek... Tovább

Előszó

A kiskérődzők húsából készült ételek csaknem teljesen kimentek a divatból az elmúlt évtizedekben, pedig ezek elődeink táplálkozási szokásainak egyik meghatározó részét képezték. Ezek az ételek tájegységenként eltérőek voltak, és meglehetősen nagy változatosságot mutattak. Magyarországon a juhhús fogyasztás mértéke meglehetősen alacsony, a 2008-as becslés szerint alig éri el a 0,27 kg-ot évente, személyenként. Sajnos, a mai juhhúsfogyasztásra, ezen ételalapanyag elkészítési ismeretének hiányában alapvetően a "birkapörkölt" a jellemző. A kecskehús fogyasztás még hátrányosabb helyzetben van, ennek egy főre vetíthető mértéke alig mutatható ki, egy-két dekagrammnál nem nagyobb. Vissza

Tartalom

Tartalom 2
Köszöntő 3
Tárkányos bárány raguleves 4
Kakukkfüves tavaszi zöldségleves túrós kecskehús galuskával 5
Ürügulyás csipetkével 6
Hortobágyi ürügulyás grízgaluskával 7
Friss nyári saláta halom kecskehússal és sajttal 8
Kellevélbe töltött kecskehús, párolt zöldségekkel snidlinges feta sajtmártással 9
Ürüpörkölt hortobágyi módra szabadtűzi elkészítéssel 10
Juhhúsos kása 11
Birkapörkölt, vajas burgonyával 12
Kecske káposztával 13
Juhtúrós pogácsába tálalt kecske ragu 14
Kecskevagdalt kapros tökfőzelékkel 15
Rántott bárányborda petrezselymes burgonyával 16
Báránybordák roston bazsalikomos paradicsom raguval, juhtúrós puliszkával 17
Kecske nyárs 18
Párolt bárány lapocka, vele sült gyöngyhagymával, fűszeres steak burgonyával 19
Ürüborda udvarhelyi módra, burgonyakrokettel 20
Bárányérmék kapros juhtúróval grillezve, pecsenye levével, héjában sült burgonyával 21
Mustáros kéregben sült báránygerincfilé, szarvasgombás burgonyapürével, vajas karottával és retekkel, pármai sonkával, hollandival és sáfrányos vajjal 22
Tűzdelt kecskecomb, burgonya krokettel, vörösboros aszalt szilva raguval 23
Faszénen sült kecskegida comb illatos erdei gombákkal, snidlinges tócsnival 24
Rozmaringos, pácolt báránycsülök 25
Sült báránycsülök fehérbabbal 26
Bárányérmék roston, hasábburgonyával 27
Aszalt barackkal és szárított paradicsommal töltött báránycomb, sáfrányos báránykocsonyával, tavaszi zöldségekkel 28
Báránycomb filé rozmaring ágon érlelve, szalonnába (bacon) tekert burgonyával, tejszínes gombamártással 29
Gyöngyhagymával párolt bárány sonka fokhagymás babpürével 30
Fokhagymás párolt ürücomb, gombás párolt rizzsel 31
Báránymáj roston lestyános tejszínes kukoricafőzelékkel, vajas almával 32
Bárányvelő rántva, tartármártással 33
Báránynyelv sárgarépásan szalonnás lencsepürével 34
Bárány nyárson sütve 35

Dr. Kukovics Sándor

Dr. Kukovics Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kukovics Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem