1.054.131

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jól enni, jól lenni

Szerző
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: T.bálint Kiadó
Kiadás helye: Törökbálint
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-89665-1-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Jól enni, jól lenni Neil Perry, az ausztrál sztárséf televíziós műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert. Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít. Ez a könyv nem a divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem az otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.
A „szolid macsó" Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés igazi örömforrás. A közös étkezés pedig - különösen a szeretteink, barátaink körében - akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire. A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.

Tartalom

Átfogó 7
Az én konyhai ars poeticám 9
Jó ételhez idő kell 15
Reggelire, vagy amikor csak jólesik
Áfonyás palacsinta 16
Cukkini pacsni csípős-fűszeres paradicsomraguval 19
Dobogós levesek, salátaálmok
Sütőtök leves egy kis „csavarral" 20
Toszkán paradicsomos kenyérleves 21
Hideg fejtett bab krémleves 22
Fűszeres-csípős kukorica krémleves 25
Gesztenyés-szalonnás kelkáposztaleves 26
Rusztikus gazpacho 30
Hideg marhasült-olíva-koktélparadicsom saláta, mustáros öntettel 31
Rokfortos, diós radicchio-endívia saláta 33
Sültcékla-saláta friss kecskesajttal 34
Kecskesajt-lencse-burgonya saláta 36
Grillezett haloumi-ropogós pirítós saláta 37
Füstölt lazac-avokádó-sültpaprika saláta lazackaviárral 47
Sobatészta saláta rákkal, szezámos-szójás öntettel 39
Királyrák koktél 40
Királyrák-burgonya saláta gazpachóval 42
Királyrák-csicseriborsó saláta citromos-ajókás öntettel 43
Füstölt lazac-zöldbab saláta padlizsánkaviárral 46
Füstölt lazac-avokádó-sültpaprika saláta lazackaviárral 47
Csirkesaláta az én tanyasi dresszingemmel 49
Zöldfűszeres csirkesaláta pálmacukor dresszinggel 50
Makarónis csirkesaláta 51
Kínai sült kacsa-ananász saláta kesudióval, csili-lime dresszinggel 52
Prosciutto paradicsom-kenyérmorzsa salsával 55
Bárány rukkola salátával és fekete olívás dresszinggel 56
Pite, pasta, pie parádé
Téli zöldséges pite 60
Borjúhúsos-paprikás pite
Bárányhúsos-mentás-zöldborsós pite
Spárgás-zsályás, parmezános frittata
Parmezános omlett sonkával és sajttal 66
Spagetti rákhússal, paradicsommal, édesköménnyel 67
Spagetti borjúhús labdákkal, paradicsommártással 68
Spagetti kagylóval, zöldbabbal, paradicsommal és csilivel 71
Bolognai spagetti 72
Pappardelle kacsaraguval 77
Orecchiette burgonyával, borsóval és pestóval 78
Orecchiette sütőtökkel, brokkolival és karfiollal 80
Penne fésűkagylóval, radicchióval és paradicsommal 81
Tagliatelle rukkolával, citrommal és csilivel 83
Fusilli tintahallal és paradicsommal 84
A legjobb lasagne 87
Ricottás-spenótos gnocchi zsályás vajjal 90
Rizs, tenger, gyümölcs... mediterrán stílusban 92
Rizottó sütőtökkel, édesburgonyával, zöldborsóval és csilivel 93
Rizottó kagylóval és sáfránnyal 94
Gombás rizottófasírt cukkíniraguval 97
Rizottó cukkínivel, bazsalikommal és csilivel 98
Paradicsomos, pestós tortácskák 99
Paella csirkével, sertéssel és rákkal 100
Padlizsán parmigiana paradicsommártással és bazsalikomos olajjal 103
Kecskesajtos cukkíni „lasagne" 104
Kagyló hideg diómártással 105
Kagyló fűszeres-csípős levessel 108
Párolt tintahal csilivel és radicchióval 110
Királyrák paradicsom-avokádó salsával 111
Grillezett, marinált királyrák 113
Száraz rákcurry 114
Királyrák feketebabbal és gyömbérrel 116
Halas csodák, csodás halak
Grillezett tonhal narancsos olívasalátával 117
Tonhal romesco salsával 119
Lazac mentás-uborkás salsával 120
Ropogós lazac csicseriborsóval és zöldfűszeres joghurttal 123
Marinált-sült lazac retek-uborka raguval 124
Sült óceáni pisztráng krémes lencsével 129
Sült barramundi köményes-morzsás karfiollal 130
Sült barramundi garam masalás marináddal 132
Grillezett kardhal sült paradicsomos, balzsamecetes mártással 133
Grillezett Hiramasa királyhal csilis-zöldfűszeres pácban, aiolival 135
Szürke tőkehal, avagy hekk szicíliai módra 136
Grillezett György király-hekk paradicsom-hagymamártással 139
Snapper korianderes-fenyőmagos bundában, roppanós salsával 140
Snapper olívabogyós paradicsommártással 143
Grillezett blue eye fokhagymás-szardellás vajjal 147
Snapper tagine 148
Szárnyas ünnepek - hétköznapokon is
Csirke garam masala 149
Csirke fűszeres kókusztejben 150
Csirke vadász módra 152
Sült csirkemell tzatzikivel 153
Sáfrányos-rizses csirke 155
Grillezett, marinált csirke tabuiéval 156
Hasított-sült csirke „titkos" marináddal 160
Csirkesült aiolival és balzsamos radicchióval 161
Fürj vörösborban 163
Kacsapecsenye fehérbabbal (sólet-fantázia) 164
Mézes kacsasült naranccsal és olívával 167
Serpenyős kacsa paradicsom-oregánó vinegrettel 168
ínyenc disznóságok
Sült kolbász balzsamos hagymalekvárral 169
Rántott sertésszelet zsályás-almás burgonyakörettel 170
Csilis sertéssült 173
Bárány szelíden és...
Grillezett bárányborda zöldfűszeres masalával 174
Faszénparázson grillezett bárányborda zöldségsalsával 176
Bárány fűszerkéregben, sültpaprika mártással 177
Dupla bárányborda sütőtök pürével és rozmaringos vajjal 181
Marinált báránycomb parázson sült zöldséggel
és fokhagymás joghurttal 182
Báránysült padlizsán-paradicsom lekvárral 185
Fokhagymás-rozmaringos tavaszi báránysült 186
Zamatos borjúságok, férfias marhaságok
Borjúrolád friss paradicsommártásban 188
Borjúbécsi amerikai káposztasalátával
Szaftos borjúlábszár polentával I92
Rendang, ahogy én készítem 196
Grillezett rib-eye steak paradicsom-hagyma salsával 199
Hátszín steak paradicsom-póré mártással 200
Hátszín steak vargányás, sült fokhagymás vajjal 201
Bélszín steak tejszínes tormakrémmel 202
Bélszín filé karotta-yam tagine-nal 205
T-bone steak olasz módra 206
Lassan dinsztelt marha articsókával és fenyőmaggal 209
Lassan sült marha cukorborsóval és yorkshire pudinggal 210
Édes kis semmiségek...
Mandulás-diós répatorta 215
Fehér-erdő torta 216
Citromos joghurttorta őszibarack-áfonya salátával 219
Olívaolajos-boros sütemény, borban sült körtével 220
Körtés clafoutis 223
„Ragadós" angol datolyapuding, avagy az én 224
sticky toffee pudingom 224
Nyári csíkos parfé 227
Mangó-marakuja „csekélység" 228
Citrompite 230
Rebarbarás-mascarponés desszert 232
Csokoládéfelfújt 233
Feketecsokoládé-mousse 234
Hasznos tanácsok, kiegészítő receptek
Zöldségek főzése és párolása 238
Kedvenc zöldségeim főzése 235
Dinsztelt zöldborsó 240
Édes hagymalekvár 240
Burgonyasaláta 242
Csőben sült burgonya (gratin) 243
Sült burgonya 241
Burgonya csipsz (rósejbni) 242
Burgonyapüré 243
Lágypolenta 243
Párolt jázminrizs 244
Kuszkusz 244
Harissza 245
Csirke alaplé 245
Klasszikus majonéz 246
Aioli (fokhagymás majonéz) 246
Béarni mártás (béamaise) 247
Köszönet sokaknak, sok mindenért 249

Neil Perry

Neil Perry műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Neil Perry könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem