1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jól átsütve

Szakácskönyv férfiaknak is!/Grillezés, barbecue, steak, füstölés, kolbásztöltés

Fordító
Budapest
Kiadó: Grafo Könyvkiadó és Terjesztő Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím: Dr. Oetker
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-9485-70-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A húsétel az étkezések koronája, könyvünk segítségével bárki megtanulhatja, melyik húsból mit és hogyan kell elkészíteni. Nem okoz nehézséget a grillezés, a steak és a barbecue elkészítése, a füstölés, vagy a kolbásztöltés. A szabadtéri hússütést mindig a férfiak „sportjának" tartották. A húsok és halak nyilvános elkészítése kedvező alkalom arra, hogy megmutassák, a konyhában is megállják helyüket.

Tartalom

Előszó 5
Alapszabályok 7
A megfelelő olaj kiválasztása 8
Csiliolaj 8
Gyömbéres-fenyérfüves olaj 8
Szicíliai olaj 8
Fokhagymás olaj 9
Zöldfűszeres olaj 9
Fűszerolaj 9
Csilis-mentás olaj 9
Fűszersó keverékek 10
Rozmaringos-citromos só 10
Tüzes só - fűszersó steakhez 10
Ázsiai só - Távol-keleti fűszersó 10
Barbecue só - Pikáns grillsó 11
Zöldfűszeres só 11
A doktor currykeveréke - Egyszer mi is lehetünk patikusok 11
Milyen húst vásároljunk? 12
Röviden a halakról, rákokról 14
Pácok és mártások 16
Kávés szárazpác 17
Provence-i szárazpác 17
Curry szárazpác 17
Csili szárazpác 17
Zöldcitromos-majoránnás marinád 18
Joghurtos gyömbéres marinád 19
Klasszikus kínai pác 20
Lengyel marinád 21
Ezeregyéjszaka pác 21
Currymártás 22
Gyors szatémártás 23
Jalapenós majonéz 24
Rokfortos majonéz 24
Rukkolás majonéz 25
Csilis vaj három változatban 26
Zöldcitromos vaj 26
Zöldfűszeres vaj 26
Paradicsomsalsa 28
Avokádósalsa 29
Bazsalikompesto 30
Gyors bazsalikompesto 30
Gyors barbecue-mártás 32
Sörös barbecue-mártás 33
Whiskey-s barbecue-mártás 33
Gyors paradicsom-zöldpaprika relish 34
Pikáns zöldcitromos ketchup 35
Grillezés 36
Tanácsadó: A grillezés kellékei 38
Porterhouse-steak 42
Rib-eye steak 43
Rumpsteak 44
Borsos steak zöldfűszerekkel 45
Klasszikus hamburger 46
Bárányburger 47
Barbecue oldalas 48
Gyors hideg barbecue-mártás 48
Vegyes grilltál - bárányborda, csirkeszárny sertésoldalas 51
Vadnyugati marhaszegy 52
Marhaszegy lassan, sokáig sütve - egészben sült pecsenye 54
Csontos báránycomb 57
Tarjaszelet sörpácban 58
Szűzpecsenye egészben sütve 60
Bélszín egészben sütve 61
Sörösdobozon trónoló csirke 63
Lapított kacsa 64
Vaddisznókaraj sörpácban 66
Szarvasnyárs burgonyával és almával 68
Vaddisznónyárs fügével és hagymával 69
Pisztráng egészben, zöldcitromos fűszervajjal 70
Currys pisztráng alufóliában 71
Tonhalsteak paradicsomos-őszibarackos vinaigrette-tel 72
Kardhal pisztáciás-mentás pestóval 73
Makréla kapros paradicsommártással 75
Szalonnába tekert fésűkagyló uborkás lencsesalátával 76
Garnélanyárs kínai módra 77
Halburger wasabikrémmel 78
Sült lazac cédrusfalapon 81
Zöldfűszeres lazacpisztráng csípős zöld majonézzel 82
Grillezett előételek másképp 84
Fóliában sült burgonya kecske friss sajttal 86
Kecskesajt szalonnába burkolva 87
Grillezett articsóka 88
Grillezett kukorica 89
Csilis hagymás savanyúság 90
Sütés 93
Steak tanácsadó 94
Steak zöldbors-mártással 95
Csőben sült burgonya 95
Chateaubriand 96
Béarni mártás 96
Rumpsteak vele sült paradicsommal 98
Rumpsteak párolt sonkahagymával 99
T-bone steak serpenyőben 101
Steak szendvics 102
Marhaborda 105
Sörös sertéskaraj 106
Steakcsíkok babsalátával 108
Füstölés 110
Pisztráng forrón füstölve 116
Makréla forrón füstölve 117
Lazacfilé vagy lazacsteak forrón füstölve 118
Fésűkagyló forrón füstölve, paradicsom-mangó salsával 119
Sertés szűzérme forrón füstölve 121
Sertéskaraj forrón füstölve 122
Chateaubriand tölgyfán füstölve 124
Vaddisznó lazacsonka hidegen füstölve 127
Kacsamell forrón füstölve 128
Libamell hidegen füstölve 129
Kacsasonka hidegen füstölve 130
Kolbásztöltés 133
Majoránnás sütőkolbász - a klasszikus 141
Nürnbergi sütőkolbász 142
Türingiai sütőkolbász 143
Frankfurti sütőkolbász 145
Salsiccia 146
Merguez (bárány sütőkolbász) 149
Vaddisznó sütőkolbász 150
Chorizo 152
Gyors currymártás 154
Sütőkolbász garnélával 155
Tartalomjegyzék fejezetenként 156
Receptjegyzék betűrendben 158
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Jól átsütve Jól átsütve Jól átsütve Jól átsütve

Szép állapotú példány.

Állapot:
3.860 ,-Ft
31 pont kapható
Kosárba