1.066.806

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Néhanapján kaviár....

Thomas Lieven receptjei

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 963-07-3681-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Emlékeznek még a Nem kell mindig kaviár...című tévésorozatra? Amelyben egy Thomas Lieven nevű daliás fiatalember - kémkedési kalandjainak rövid szüneteiben - hol nőzött, hol főzött? Persze ha nem főzőcskézik, a tévésorozatot talán már réges-rég elfelejtettük volna. A gasztronómia azonban - mint minden művészet - örök. Thomas Lieven alakítója azóta a Magyar Televízió konyhájában is főzőcskézett - szemünk láttára készítette el néhány világhírű receptjét. Csakhogy a kép elrepül, az írás megmarad: ezért most a kaviár... valamennyi receptjét myújtjuk át a Nyájas Olvasónak - s kívánunk hozzá jó szórakozást, és jó étvágyat!

Tartalom

Néhanapján kaviár...5
Első menü15
Lady Curzon leves
Paprikás csirke Lieven módra, fejes salátával és rizzsel
Tűzdelt alma borkrémmel
Sajtos pirítós I.
Második menü19
Rákfarokleves
Lazacos melegszendvics
Gombás bélszínszelet
Gyümölcsös fagylalt (Coupe Jacques)
Harmadik menü22
Csigaleves
Osztrigás fácán savanyú káposztával
Citromkrém lángoló cseresznyével
Negyedik menü25
Gulyás német módra
Rizibizi
Mecklenburgi rakott káposzta
Ötödik menü27
Párizsi kosárkák
Tojás Josephine bakter módra
Svéd gyümölcskoktél
Hatodik menü30
Szardíniás pirítós
Máj portugál módra
Részeges sárgadinnye
Hetedik menü32
Sajtos hagymaleves
Borjúvesés madeiramártással
Lángoló palacsinta
Nyolcadik menü34
Gombás szendvics
Lecsó ürühússal
Körte sajttal
Kilencedik menü36
Sváb májgaluskaleves
Vesztfáliai töltött sertésdagadó
Gesztenyepüré badeni módra
Tizedik menü38
Mozaikkenyér
Töltött paradicsom
Tizenegyedik menü40
Kagyló tengerészné módra (Moules Mariniére)
Sült báránycomb vajas zöldbabbal és burgonyakrokettel
Karamellás vegyes befőtt
Tizenkettedik menü43
Zeller genfi módra
Gombás ropogós
Szép Heléna kedvence
Tizenharmadik menü46
Ananászos kínai kacsa rizzsel
Kacsapecsenye párolt gesztenyével
Istenek eledele
Tizennegyedik menü49
Sajtleves
Nyúlragu metélt tésztával
Gombás meglepetés-pástétom
Tizenötödik menü52
Spagetti bolognai módra
Hirtelen sült sertéskaraj hasábburgonyával
Sacher torta
Tizenhatodik menü55
Töltött padlizsán
Sajtos borjúszelet
Zsuzsi palacsintája (Crépes suzette)
Tizenhetedik menü57
Erőleves
Bélszín colbert módra
Plumpuding borsodóval
Tizennyolcadik menü60
Félig sült hátszín (Roastbeef) zöldséggel és yorkshire-i pudinggal
Almapuding
Tizenkilencedik menü62
Vesés melegszendvics
Nyelvhal grenoble-i módra
Baracklekváros palacsinta
Huszadik menü64
Sonka vörös borban zellersalátával és főtt burgonyával
Gyümölcsös kelt tészta
Huszonegyedik menü67
Főtt sonka cumberland mártással
Holdas hal
Csokoládékrém
Huszonkettedik menü69
Spanyol rakott bélszín
Lángoló őszibarack
Huszonharmadik menü71
Sárgadinnye sósan
Sertéskaraj parmezánbundában
Csokoládés palacsinta
Huszonnegyedik menü73
Töltött articsóka
Königsbergi húsgombóc
Bundás ananász
Huszonötödik menü75
Erőleves borjúhúsból, pirított kenyérrel
Párolt galamb kariolkrémmel
Cseresznyés almapüré
Huszonhatodik menü77
Rákkoktél
Ropogós malacpecsenye
Sajtos pirítós (Welsh Rarebits)
Huszonhetedik menü79
Illatos zöldségleves
Húsos burgonyapüré
Mazsolás túró
Huszonyolcadik menü81
Borscsleves
Bélszín sztroganov módra
Citromfelfújt
Huszonkilencedik menü83
Parmezánpuding
Őzgerinc baden-badeni módra
Orosz krém
Harmincadik menü85
Zsályás angolna
Borjúkrokett
Mogyorópuding
Harmincegyedik menü87
Orosz élesztős lepénykék (Blini) kaviárral
Töltött tyúkcomb vajas zöldborsóval és hasábburgonyával
Karamellpuding
Harminckettedik menü90
Bajor hagymatorta
Töltött borjútekercs burgonyapürével
Töltött alma
Harmincharmadik menü92
Szarvasgombával töltött pulyka
Citromfelfújt
Harmincnegyedik menü94
Tavaszi saláta
Saslik rizottóval
Sült banán
Harmincötödik menü96
Pezsgős borjúvese
Tűzdelt fogas
Tejszínhabos ananász
Harminchatodik menü98
Rombuszhal osztrigával
Kaviáros hollandi mártás
Wellington bélszín madeiramártással
Salzburgi galuska
Betűrendes tárgymutató101

Johannes Mario Simmel

Johannes Mario Simmel műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Johannes Mario Simmel könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Néhanapján kaviár....
Állapot:
880 Ft
610 ,-Ft 30
5 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Néhanapján kaviár....
Állapot:
880 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba