kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 367 oldal |
Sorozatcím: | Világgazdasági kérdések |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrált. |
AZ EMBER ÉS ÉLELME | 9 |
Élelmezés és táplálkozás | 17 |
Élelem és táplálék | 19 |
Tudományok találkozása | 20 |
A fegyverzet | 22 |
Miből mennyit? | 23 |
A munka kalóriaszükséglete | 27 |
Foglalkozásbeli kalóriaszükséglet | 29 |
Szociológiai használhatóság | 32 |
Táplálkozási eredetű társadalmi jelenségek | 33 |
Táplálkozási normatíva és társadalom | 39 |
A VILÁG NÉPEINEK TÁPLÁLKOZÁSA | 43 |
Európa | 49 |
Az európai népek táplálkozási viszonyai | 49 |
A kielégítő fogyasztás országai | 50 |
A közepes táplálkozás országai | 58 |
A hiányos táplálkozás országai | 70 |
Az európai táplálkozás a fogyasztási normatívák mérlegén | 76 |
A másik európa | 81 |
Európa szervezett éheztetése | 99 |
Európa és a többi kontinens | 100 |
Afrika és a Közel-Kelet | 101 |
Az afrikai népek táplálkozási viszonyai | 101 |
A Földközi-tenger vidéke | 103 |
A Közel-Kelet | 110 |
A nagysivatagok országai | 114 |
A szavannák és őserdők országai | 117 |
Közép-Afrika | 123 |
Dél-Afrika | 128 |
Az afrikai és közel-keleti táplálkozás a fogyasztási normatívák mérlegén | 132 |
Ázsia | 136 |
Az ázsiai népek táplálkozása | 136 |
A biológiai öngyilkosság országai | 137 |
Az ázsiai szigetek világa | 143 |
Ahol a gúla a talpára fordult | 148 |
A fejlődés irányai | 149 |
Hátsó-India és Indonézia | 154 |
Délnyugat-Ázsia | 160 |
Az ázsiai táplálkozás a fogyasztási normatívák mérlegén | 166 |
Amerika | 169 |
Észak-Amerika | 170 |
Éhezés Észak-Amerikában | 175 |
Az észak-amerikai táplálkozás a fogyasztási normatívák mérlegén | 179 |
Közép-Amerika | 180 |
Mexikó | 180 |
A gyümölcsmonopóliumok hat köztársasága | 184 |
Az Antillák tejútja | 188 |
Dél-Amerika | 195 |
A kielégítő táplálkozás országai | 197 |
A krónikus éhség országai | 206 |
A dél-amerikai éhségpiramis záróköve: Bolívia | 212 |
A dél-amerikai táplálkozás a fogyasztási normatívák mérlegén | 215 |
Óceánia | 219 |
Ausztrália | 219 |
Új-Zéland | 222 |
Új-Guinea | 224 |
Ausztrália és Új-Zéland fogyasztási normatívája | 226 |
A Szovjetunió | 228 |
FOLYÓK, TAVAK, TENGEREK | 235 |
A hal és az ember | 237 |
Mit adhatnak a vizek? | 238 |
A világ halászatának fejlődése | 239 |
A világrészek halászata | 240 |
Édesvízi halászat | 241 |
Milyen halakkal él az emberiség? | 241 |
Bálnafogás | 246 |
A halvilágpiac | 248 |
Összefoglalás | 250 |
FIAT PANIS - LEGYEN KENYÉR | 251 |
Legyen kenyér | 253 |
A Colombo-terv | 256 |
Hadjárat az éhség ellen | 259 |
Hová sújtson a vessző? | 261 |
Kenyér és monokultúra | 263 |
Kenyér és erózió | 267 |
GYERMEKEINK KENYERE | 273 |
Hányan ülnek majd az asztalhoz | 275 |
"Kihúzhatjuk-e" az asztalt? | 280 |
A Föld népességeltartó képességének határai | 280 |
Mezőgazdasági terület és népesség | 285 |
A világ mezőgazdasági termelésre alkalmas, de nem arra használt területei | 286 |
A világ mezőgazdaságának teljesítőképessége (Növénytermesztés) | 288 |
A növénytermesztés és a népesedés fejlődésének üteme | 291 |
A világ mezőgazdaságának teljesítőképessége (Állattenyésztés) | 293 |
A világ igásállat-állománya | 293 |
A világ haszonállat-állománya | 297 |
Az állomány minőségi javítása | 299 |
Juhok, kecskék, bivalyok | 301 |
A világ sertésállománya | 303 |
A világ baromfitenyésztése | 304 |
A vizek élelemszolgáltatása | 306 |
Ipar és mezőgazdaság | 308 |
Ásványi sók és vitaminok | 312 |
Gyermekeink kenyere és a tudomány | 314 |
Egy nyugati anti-Malthus | 316 |
A SZOVJETUNIÓ HÚSZÉVES ÉLELMEZÉSI TERVE | 319 |
A húszéves élelmezési terv távlatai | 321 |
A fejlesztés módjai és eszközei | 325 |
MAGYAROK KENYERE | 329 |
Kenyerünk a háború előtt | 331 |
Horthy-Magyarország mezőgazdaságának népességeltartó ereje | 336 |
A háború előtti táplálkozás mérlege | 340 |
Az átmenet időszaka | 342 |
A magyar néptáplálkozás új korszaka | 343 |
Az állati eredetű fehérje forrásai | 348 |
Hústermelés | 351 |
Zsírtermelés | 352 |
Halhús | 354 |
Gyümölcs- és zöldségtermesztésünk | 355 |
Zöldségfélék, hüvelyesek | 356 |
Hogyan élünk - hogyan táplálkozunk | 357 |
A magyar élelmiszertermelő potenciál | 363 |
Jövőnk tervezése | 364 |
Határozat a mezőgazdaság helyzetéről és fejlesztésének további feladatairól | 366 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.