1.067.297

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szőröstül-bőröstül

Azoknak, akik jót akarnak enni, és közben a világot is szeretnék megmenteni

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Typotex Elektronikus Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 271 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-279-943-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„Sokunknak fogalma sincs, honnan is származik a hús. A leghalványabb gőzünk sincs róla, hogyan éltek az állatok. Néha azt sem tudjuk igazán, milyen állatot eszünk."
Vajon akkor is megennénk az előre feldolgozott készételeket, ha tudnánk, miből és hogyan készülnek? Ki lehet-e törni az üzletláncok olcsó és rossz minőségű áruinak fogságából? Hogyan változtassunk étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk a tudatos és egészséges táplálkozáshoz?
Joacim Lund norvég újságíró az élelmiszerek fogyasztásáról és termeléséről írott riportkönyvében óvatos biotermék-kínálattal kísérletező üzletláncokat mutat be, de olyan díjnyertes londoni és koppenhágai éttermekbe is eljutunk; melyek azzal lettek világelsők, hogy helyi nyersanyagokból dolgoznak, vagy éppen a virágbefőttől az elropogtatható szalonkafejig az alapanyagok teljes feldolgozására törekednek. Megismerkedhetünk a „mindenevők dilemmájával" (mit válasszunk, hogy életben maradjunk?), „a nagy hármassal" (a só, a cukor és a zsír... Tovább

Fülszöveg

„Sokunknak fogalma sincs, honnan is származik a hús. A leghalványabb gőzünk sincs róla, hogyan éltek az állatok. Néha azt sem tudjuk igazán, milyen állatot eszünk."
Vajon akkor is megennénk az előre feldolgozott készételeket, ha tudnánk, miből és hogyan készülnek? Ki lehet-e törni az üzletláncok olcsó és rossz minőségű áruinak fogságából? Hogyan változtassunk étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk a tudatos és egészséges táplálkozáshoz?
Joacim Lund norvég újságíró az élelmiszerek fogyasztásáról és termeléséről írott riportkönyvében óvatos biotermék-kínálattal kísérletező üzletláncokat mutat be, de olyan díjnyertes londoni és koppenhágai éttermekbe is eljutunk; melyek azzal lettek világelsők, hogy helyi nyersanyagokból dolgoznak, vagy éppen a virágbefőttől az elropogtatható szalonkafejig az alapanyagok teljes feldolgozására törekednek. Megismerkedhetünk a „mindenevők dilemmájával" (mit válasszunk, hogy életben maradjunk?), „a nagy hármassal" (a só, a cukor és a zsír hatalmával), a berlini Húsatlasszal, a barbecue texasi fővárosával, „a boldog hús mítoszával" és az amerikanizált rohanó étrend sokkoló számadataival is. Vissza

Tartalom

Előszó 9
Nagyapa és Ezüstnyíl 11
Élelmiszerálom 17
Négyből három lesz 44
Mit kellene ennünk 72
Buli a fejben 96
Étel és erkölcs 110
Nézz előre és hátra 127
Manitu legyen veled! 138
Az étel környezetromboló hatása 156
Amikor a jó állatok állati drágák 176
Biogazdálkodás vagy sem 189
Virsli és politika 201
Zöldségek mindenestül- a növényi cirkusz 212
Az állat szőröstül-bőröstül - a filéken túli világ 223
Ételt sohasem dobunk ki... 234
...Pénzt pedig végképp nem dobunk ki 242
Egy sűrű szósz 254
Összegzés az út végén 269

Joacim Lund

Joacim Lund műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Joacim Lund könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem