kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Felvilágosítás Központja |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 93 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációval. |
Bevezetés | 5 |
Életmódunk, táplálkozásunk régen és most | 7 |
Táplálkozásunk helye a világban | 10 |
Tápanyagok | 12 |
Tápanyag- és energiaszükségletünk | 15 |
Tápanyagszükséglet (táblázat) | 16 |
Az étkezésünk ritmusa és változatossága | 18 |
Élelmiszereink | 20 |
Főzelékek, burgonya | 20 |
Száraz hüvelyesek | 31 |
Friss és száraz fűszerek, ízesítők | 34 |
Gyümölcs | 37 |
Gabonafélék, őrlemények | 42 |
Hal, szárnyas, hús, felvágott | 44 |
Tej, tejtermék | 53 |
Zsiradékok | 58 |
Tojás | 60 |
Táplálkozási betegségek étrendi megelőzése és gyógyítása | 62 |
Diétás élelmiszerek | 68 |
Diabetikus készítmények | 69 |
Diétás késztmények | 71 |
Egyéb készítmények (korlátozott diétás céllal) | 72 |
Élvezeti szerek | 73 |
Utószó | 75 |
Élelmiszereink tápanyag- és kalóriatáblázata | 77 |
Forrásmunkák | 91 |