kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | BEST-BOOKS Kiadói, Kereskedelmi és Tanácsadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 414 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-8565-59-4 |
Ajánlás | 8 |
Első rész | |
A táplálkozástudományok új határmezsgyéjén | 13 |
A fokhagyma és más gyógyhatású csodák | 15 |
Második rész | |
Hogyan szállnak szembe élelmiszereink a betegségekkel | |
Tizenkét tudományos vizsgálat története | 41 |
A hatékony vérhígító: a kínai gomba esete | 42 |
A hagyma jó a szívnek | 50 |
Az árpa, a zab és a vegetáriánusok titka | 57 |
Yin-Yang terápia chiliborssal | 68 |
Mélyről jövő segítség: halak | 76 |
A káposzta és a rák kapcsolata | 86 |
Olajos és egyéb magvak védőszárnya alatt | 96 |
A titokzatos sárgarépafaktor nyomában | 105 |
Az áfonya titokzatos antibiotikuma | 115 |
A bor, a tea és a csodálatos fenolok | 121 |
Joghurt: elképesztő történetek | 130 |
Tej és tojás: fürkésző tekintetek a jövőbe | 142 |
Harmadik rész | |
A táplálékok: élelmiszerismertető a gyógyhatások megismerésére | 156 |
Áfonya | 160 |
Alma | 163 |
Árpa | 168 |
Articsóka | 174 |
Bab | 175 |
Banán | 182 |
Bor | 186 |
Borsó | 192 |
Brokkoli | 195 |
Burgonya | 197 |
Búzakorpa | 199 |
Chilibors (chilipaprika) | 204 |
Citrom | 210 |
Cukor | 212 |
Cseresznye | 217 |
Dinnye | 218 |
Édesburgonya | 220 |
Eper | 224 |
Fehérrépa | 226 |
Fokhagyma | 228 |
Füge | 239 |
Gombák | 241 |
Grapefruit | 244 |
Gyömbér | 248 |
Hagyma | 252 |
Hal | 258 |
Joghurt | 268 |
Kagylók és rákok | 274 |
Káposzta | 278 |
Karfiol | 285 |
Kávé | 286 |
Kelbimbó | 296 |
Kelkáposzta | 299 |
Kukorica | 301 |
Méz | 303 |
Narancs | 307 |
Olajos magvak | 309 |
Olivaolaj | 311 |
Padlizsán | 315 |
Paradicsom | 317 |
Ribizli | 319 |
Rizs | 321 |
Sárgabarack | 324 |
Sárgarépa | 326 |
Sör | 331 |
Spenót | 336 |
Szilva | 339 |
Szójabab | 342 |
Szőlő | 347 |
Tea | 349 |
Tej | 358 |
Tengeri algák és moszatok | 368 |
Tök és sütőtök | 373 |
Vörösáfonya | 375 |
Zab | 379 |
Negyedik fejezet | |
Betegségek és táplálékok | |
Rövid ismertető az élelmiszerek gyógyító és megelőző hatásairól | 385 |
Irodalomjegyzék | 393 |