1.059.898

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételpatika

Drámaian új tények, amelyek azt bizonyítják, hogy az étel a legjobb orvosság

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: BEST-BOOKS Kiadói, Kereskedelmi és Tanácsadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 414 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8565-59-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Egy elbűvölő pillantás az újabb felismerésekre, hogy milyen módon küzd az élelmiszer a betegségek ellen. Egyedülálló - nem hasonlítható más ételről vagy táplálkozásról szóló könyvhöz -, és bizonyára az elsőszámú útmutató, és egy klasszikus mű az egészséges táplálkozáshoz az eljövendő években."
- John Naisbitt, a Megatrendek szerzője

Tudjuk, hogy a zab csökkentheti a koleszterinszintet..., de a hagyma, mint szívgyógyszer? Hogy a joghurt képes az ellenállóképességet nagy mértékben növelni? Hogy a csípős paprika hatékony megfázás ellen? Hogy a brokkoli képes lenne megakadályozni a rákot? Az érdekfeszítően új orvostudományi tények mindezt igazolják. Jean Carper, egy elismert egészség- és táplálkozásügyi szaktekintély, a Jean Carper teljes táplálkozási útmutatója című könyv szerzője górcső alá veszi ezeket az elképesztően új felfedezéseket.

Tartalom

Ajánlás8
Első rész
A táplálkozástudományok új határmezsgyéjén13
A fokhagyma és más gyógyhatású csodák15
Második rész
Hogyan szállnak szembe élelmiszereink a betegségekkel
Tizenkét tudományos vizsgálat története41
A hatékony vérhígító: a kínai gomba esete42
A hagyma jó a szívnek50
Az árpa, a zab és a vegetáriánusok titka57
Yin-Yang terápia chiliborssal68
Mélyről jövő segítség: halak76
A káposzta és a rák kapcsolata86
Olajos és egyéb magvak védőszárnya alatt96
A titokzatos sárgarépafaktor nyomában105
Az áfonya titokzatos antibiotikuma115
A bor, a tea és a csodálatos fenolok121
Joghurt: elképesztő történetek130
Tej és tojás: fürkésző tekintetek a jövőbe142
Harmadik rész
A táplálékok: élelmiszerismertető a gyógyhatások megismerésére156
Áfonya160
Alma163
Árpa168
Articsóka174
Bab175
Banán182
Bor186
Borsó192
Brokkoli195
Burgonya197
Búzakorpa199
Chilibors (chilipaprika)204
Citrom210
Cukor212
Cseresznye217
Dinnye218
Édesburgonya220
Eper224
Fehérrépa226
Fokhagyma228
Füge239
Gombák241
Grapefruit244
Gyömbér248
Hagyma252
Hal258
Joghurt268
Kagylók és rákok274
Káposzta278
Karfiol285
Kávé286
Kelbimbó296
Kelkáposzta299
Kukorica301
Méz303
Narancs307
Olajos magvak309
Olivaolaj311
Padlizsán315
Paradicsom317
Ribizli319
Rizs321
Sárgabarack324
Sárgarépa326
Sör331
Spenót336
Szilva339
Szójabab342
Szőlő347
Tea349
Tej358
Tengeri algák és moszatok368
Tök és sütőtök373
Vörösáfonya375
Zab379
Negyedik fejezet
Betegségek és táplálékok
Rövid ismertető az élelmiszerek gyógyító és megelőző hatásairól385
Irodalomjegyzék393

Jean Carper

Jean Carper műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jean Carper könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ételpatika
Állapot:
3.160 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba