kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Slovenské Vydavatel'stvo Podohospodárskej Literatúry |
---|---|
Kiadás helye: | Pozsony |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 324 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal illusztrálva. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
Befőttek | 9 |
A gyümölcs megválasztása és előkészítése | 9 |
Felöntőlé készítése | 10 |
Mézzel készült felöntőlé | 14 |
Befőzés felöntőlé nélkül | 15 |
Befőttes edények | 15 |
A befőttek csírátlanítása | 23 |
Befőttek készítése csírátlanítás nélkül | 31 |
Légszívó készülékek használata | 33 |
Az egyes befőttek készítése | 34 |
Diabetikus befőttek | 50 |
A befőttek készítésénél előforduló leggyakoribb hibák | 52 |
A befőttek tárolása | 54 |
Cukrozott, kandírozott gyümölcs | 55 |
Az egyes cukrozott gyümölcsök készítése | 57 |
Gyümölcsdzsemek | 62 |
A dzsemek készítése általában | 63 |
Az egyes dzsemek készítése | 69 |
A dzsemek készítésénél előforduló leggyakoribb hibák | 78 |
A dzsemek tárolása | 79 |
Gyümölcskocsonyák | 80 |
A gyümölcskocsonyák készítése általában | 80 |
Az egyes gyümölcskocsonyák készítése | 83 |
Gyümölcsízek | 87 |
Receptek gyümölcsízek készítésére | 88 |
A gyümölcsízek készítése általában | 99 |
Az egyes gyümölcskásák készítése | 101 |
Lekvárok | 105 |
A lekvárok készítése általában | 105 |
Az egyes lekvárok készítése | 106 |
Gyümölcstészta és gyümölcssajt | 113 |
A gyümölcstészta és gyümölcssajt készítése általában | 113 |
Az egyes gyümölcstészták és gyümölcssajtok készítése | 114 |
Gyümölcshús | 117 |
Szörpök | 119 |
Receptek szörpök készítésére | 119 |
A szörpök készítése általában | 121 |
Az egyes szörpök készítése | 123 |
A szörpök készítésénél előforduló leggyakoribb hibák | 127 |
Gyümölcsnektárok | 128 |
Mustok | 129 |
A mustok készítése általában | 129 |
Edények a must eltevésére | 133 |
A must csírátlanítása | 134 |
A must tárolása | 137 |
Az egyes musok készítése | 139 |
A must leggyakoribb hibái és betegségei | 148 |
Borok | 150 |
Gyümölcsborok | 156 |
Az egyes gyümölcsborok készítése | 158 |
Szőlőborok | 176 |
Habzó szőlő- és gyümölcsborok | 185 |
Mazsolabor | 186 |
Malátabor | 187 |
Mézbor | 188 |
A bor leggyakoribb hibái és betegségei | 190 |
Borecet készítése | 193 |
Gyümölcspálinkák | 195 |
Az egyes gyümölcspálinkák készítése | 196 |
Aszalt gyümölcs | 214 |
A gyümölcs előkészítése az aszalás előtt | 215 |
Az aszalás módjai | 216 |
A gyümölcs aszalása általában | 218 |
Az aszalt gyümölcs tárolása | 219 |
Az egyes gyümölcsfajok aszalása | 220 |
A zöldségfélék tartósítása | 228 |
A zöldségtartósítás egyes módjai | 229 |
Az egyes zöldségfélék tartósítása | 236 |
Szárított zöldség | 261 |
A zöldés előkészítése szárításhoz | 261 |
Munkamenet a zöldség szárításánál | 262 |
A szárított zöldség tárolása | 262 |
A szárított zöldség előkészítése fogyasztásra | 263 |
Az egyes zöldségfélék szárítása | 263 |
A friss gyümölcs és zöldségfélék tárolása | 268 |
A gyümölcs és zöldségfélék eltarthatóságát befolyásoló tényezők | 268 |
Az eltevésre szánt gyümölcs és zöldségfélék minősége | 270 |
A gyümölcs és zöldségfélék eltevése pincében | 271 |
A gyümölcs és zöldségfélék prizmázása | 277 |
Az alma és körte eltevése | 281 |
Egyéb gyümölcs eltevése | 282 |
Zöldségfélék eltevése | 283 |
A gomba tartósítása | 286 |
Gombaszedés | 287 |
A gombatartósítás egyes módjai | 287 |
A hús tartósítása | 298 |
A különféle húsok, minőségük és alkalmasságuk tartósításra | 298 |
Edények a húskészítmények eltevésére | 300 |
Az üvegek és fémdobozok megtöltése | 300 |
Az edények lezárása | 301 |
A húskonzervek csírátlanítása | 303 |
A húskonzervek kezelése és tárolása | 306 |
Az egyes húskonzervek készítése | 308 |
A tojás tartósítása | 322 |
A tojás tartósítása vízüvegben | 323 |
A tojás tartósítása mészvízben | 324 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.