1.062.359

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Japán konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 12
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-043-0
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ezeréves japán konyhaművészet egyediségét nem lehet túlhangsúlyozni. Összetéveszthetetlen, sajátos és különleges. Az ország gasztronómiai hagyományait részint a sintoizmus és zen buddhizmus... Tovább

Előszó

Az ezeréves japán konyhaművészet egyediségét nem lehet túlhangsúlyozni. Összetéveszthetetlen, sajátos és különleges. Az ország gasztronómiai hagyományait részint a sintoizmus és zen buddhizmus szellemisége, részint földrajzi fekvése és természeti viszonyai határozzák meg. A japánok mindent felhasználnak, amit a tenger kínál. Étrendjük egészséges: kevés zsiradékot és sok nyers vagy párolt zöldséget fogyasztanak. A legkisebb részletre is odafigyelnek, és a látvány ugyanolyan fontos számukra, mint az íz és a minőség: az ételek elrendezése és tálalása mindig rendkívül harmonikus. Vissza

Tartalom

Múlt és jelen harmonikus egysége6
A teljesség birodalma8
Umami: a kelet íze
Művészi tálalás
Főzési eljárások
Alapvető kombinációk
Természetes konyha
Jellegzetes élelmiszerek10
A hús
Hagyományőrzés és idegen hatások12
Tengerentúli hatások
Táplálni a testet, művelni a lelket
A jövő étrendje
Hagyomány és újítás
A japán gasztronómia ezer arca14
A legerősebb törvénye
Mit esznek a japánok?
Napi étrend
Új ünnepek
Munka után
A természet megünneplése
Hasznos konyhai eszközök16
Egyszerűség és elegancia18
A teázás szertartása
A pálcikahasználat fortélyai
Tökéletes harmónia
Alapvető illemszabályok
A tálalás művészete20
A sokoldalú szója22
Soju: szójaszósz
Mit tartalmaz a szója?
Szójaszármazékok
Hús helyett növény
Algák és fűszerek24
A tenger, a táplálékok örök forrása26
A szasimi
Bálnahús
Kacubusi, Japán jellegzetes ízegyüttese
Fugu: a mérgező hal
Halászati nagyhatalom
A szusi világa28
Szakosodott vendéglők
Egy étel, amely bejárta a világot
A szusikészítés eszközei
A szusi története
Szusivariációk30
Szusi34
Tekkamaki
Lángolt hal40
Polipszasimi
Szukijaki46
Sabu sabula
Tempura52
Rizses tempura
Tojásos csirke58
Kagylós rizs
Gyömbéres karaj64
Csirkenyárs
Padlizsános hal70
Fűszeres kardhal
Fasírt szójamártással76
Csirkefasírt
Párolt marhahús burgonyával82
Párolt tök
Kacsahúsos tészta88
Hideg soba
Uborkaleves húsgombóccal94
Miszoleves
Húsos burgonyakrokett100
Vegyes saláta
Sült lazac106
Sült csirke
Rákkal töltött burgonyagombóc112
Gőzölt csirke
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem