kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
Kötetszám: | 12 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 23 cm |
ISBN: | 978-963-304-043-0 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Múlt és jelen harmonikus egysége | 6 |
A teljesség birodalma | 8 |
Umami: a kelet íze | |
Művészi tálalás | |
Főzési eljárások | |
Alapvető kombinációk | |
Természetes konyha | |
Jellegzetes élelmiszerek | 10 |
A hús | |
Hagyományőrzés és idegen hatások | 12 |
Tengerentúli hatások | |
Táplálni a testet, művelni a lelket | |
A jövő étrendje | |
Hagyomány és újítás | |
A japán gasztronómia ezer arca | 14 |
A legerősebb törvénye | |
Mit esznek a japánok? | |
Napi étrend | |
Új ünnepek | |
Munka után | |
A természet megünneplése | |
Hasznos konyhai eszközök | 16 |
Egyszerűség és elegancia | 18 |
A teázás szertartása | |
A pálcikahasználat fortélyai | |
Tökéletes harmónia | |
Alapvető illemszabályok | |
A tálalás művészete | 20 |
A sokoldalú szója | 22 |
Soju: szójaszósz | |
Mit tartalmaz a szója? | |
Szójaszármazékok | |
Hús helyett növény | |
Algák és fűszerek | 24 |
A tenger, a táplálékok örök forrása | 26 |
A szasimi | |
Bálnahús | |
Kacubusi, Japán jellegzetes ízegyüttese | |
Fugu: a mérgező hal | |
Halászati nagyhatalom | |
A szusi világa | 28 |
Szakosodott vendéglők | |
Egy étel, amely bejárta a világot | |
A szusikészítés eszközei | |
A szusi története | |
Szusivariációk | 30 |
Szusi | 34 |
Tekkamaki | |
Lángolt hal | 40 |
Polipszasimi | |
Szukijaki | 46 |
Sabu sabula | |
Tempura | 52 |
Rizses tempura | |
Tojásos csirke | 58 |
Kagylós rizs | |
Gyömbéres karaj | 64 |
Csirkenyárs | |
Padlizsános hal | 70 |
Fűszeres kardhal | |
Fasírt szójamártással | 76 |
Csirkefasírt | |
Párolt marhahús burgonyával | 82 |
Párolt tök | |
Kacsahúsos tészta | 88 |
Hideg soba | |
Uborkaleves húsgombóccal | 94 |
Miszoleves | |
Húsos burgonyakrokett | 100 |
Vegyes saláta | |
Sült lazac | 106 |
Sült csirke | |
Rákkal töltött burgonyagombóc | 112 |
Gőzölt csirke | |
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.