A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Japán konyha

Az Istenek világa

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: Paginarum Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 84 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-9392-06-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Kedves Olvasó!5
A természet misztériumának gasztronómiája6
A japán konyha gasztronómiai meghatározói10
Esztétikai harmónia10
Jelképes értelmezés11
Romantikus melankólia11
Az esztétika harmónia megvalósítása12
Színharmónia12
Formaharmónia13
A tálalás harmóniája13
Sinto és buddhista értékek és szimbólumok14
Frissesség, természetesség16
Az alapanyagok változatosságát, eredetét, az évszak tiszteletét hangsúlyozó értékek16
Frissesség, természetesség16
Az alapanyagok eredete, az évszak tisztelete és változatossága16
Előkészítési, sütési, főzési és tartósítási eljárások17
Előkészítés17
Tartósítás17
Sütési, főzési és elkészítési eljárások legjellegzetesebb és legérdekesebb készítményei18
Sashmi, nyers halszeletek18
Sushi18
Fugu, a japán gasztronómia "orosz rulettje"19
Tempura20
Suki yaki20
Tofu, szójasajt21
Menrui, japán főtt tészták21
Okonomiyaki22
Unagi, a japán angolna23
Onigiri23
Mocsi, préselt, édes rizs24
Ízértékelés25
Állag értékelés25
Tálalási hőmérséklet25
Tápérték, gyógyhatás25
Étkezési etikett26
Étel-ital harmónia27
A tea, az ideális emberi kapcsolatok kifejezője27
Szaké, rizsbor, az Istenek és az emberek itala28
Tájjellegű konyhák30
Észak-Japán konyha30
Kantókonyha31
A legjellegzetesebb Tokió környéki ételfajták31
Kanszukonyha31
Dél-Japánkonyha31
Ételek a japán konyhából33
Nyárson sült csirkefalatok (Yaki Tori)35
Párizsiasan sültek (Tempura)36
Tempura variációk38
Vasedényben sült hús és zöldség (Suki yaki)40
Suki yaki variációk42
Forró fazékban főtt hús és zöldség (Shabu shabu)43
Szószok a Shabu Shabu-hoz45
Tengeri algába göngyölt sushi (Futo maki)46
Párolt japántök (Kabocha fukumeni)48
Szójaleves (Miso shiru)49
Pikáns tojáskocsonya50
Nyers tengeri finomság szeletekben (Sashimi)52
Kerámia edényben főtt csirke és zöldség (Tori mizudaki)54
Párizsiasan rántott csirke (Tori kara age)56
Sertéshús-szelet (Tonkatsu)58
Tonkatsu variációk59
Roston sült lazac (Sake teriyaki)60
Pálcán rántott hús és zöldség (Kushi age)61
Omlett-tekercs (Tamago yaki)62
Spenótsaláta (Horenso ohitashi)64
Variáció spenótsalátára65
Tofu66
Tofu hidegen (Hiya yakko)67
Tofu zöldségkeverékkel (Shira ae)68
Marhahús teriyaki (Gyuniku teriyaki)70
Sushi (Nigiri zushi)72
Japán ételek elkészítése75
Rizsfőzés77
Rizsfajták77
A rizs elkészítése77
Hogyan főzzünk rizst?77
Főzés automata rizsfőzőbe78
Hogyan készítsünk sushi rizst?78
Dashilé készítése79
Szárított bonitópehelyből készített dashilé79
Szardíniával készült dashilé80
Instant dashilé80
Ecetes öntetek készítése81
Teriyaki szósz készítése81
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem