Kedves Olvasó! | 5 |
A természet misztériumának gasztronómiája | 6 |
A japán konyha gasztronómiai meghatározói | 10 |
Esztétikai harmónia | 10 |
Jelképes értelmezés | 11 |
Romantikus melankólia | 11 |
Az esztétika harmónia megvalósítása | 12 |
Színharmónia | 12 |
Formaharmónia | 13 |
A tálalás harmóniája | 13 |
Sinto és buddhista értékek és szimbólumok | 14 |
Frissesség, természetesség | 16 |
Az alapanyagok változatosságát, eredetét, az évszak tiszteletét hangsúlyozó értékek | 16 |
Frissesség, természetesség | 16 |
Az alapanyagok eredete, az évszak tisztelete és változatossága | 16 |
Előkészítési, sütési, főzési és tartósítási eljárások | 17 |
Előkészítés | 17 |
Tartósítás | 17 |
Sütési, főzési és elkészítési eljárások legjellegzetesebb és legérdekesebb készítményei | 18 |
Sashmi, nyers halszeletek | 18 |
Sushi | 18 |
Fugu, a japán gasztronómia "orosz rulettje" | 19 |
Tempura | 20 |
Suki yaki | 20 |
Tofu, szójasajt | 21 |
Menrui, japán főtt tészták | 21 |
Okonomiyaki | 22 |
Unagi, a japán angolna | 23 |
Onigiri | 23 |
Mocsi, préselt, édes rizs | 24 |
Ízértékelés | 25 |
Állag értékelés | 25 |
Tálalási hőmérséklet | 25 |
Tápérték, gyógyhatás | 25 |
Étkezési etikett | 26 |
Étel-ital harmónia | 27 |
A tea, az ideális emberi kapcsolatok kifejezője | 27 |
Szaké, rizsbor, az Istenek és az emberek itala | 28 |
Tájjellegű konyhák | 30 |
Észak-Japán konyha | 30 |
Kantókonyha | 31 |
A legjellegzetesebb Tokió környéki ételfajták | 31 |
Kanszukonyha | 31 |
Dél-Japánkonyha | 31 |
Ételek a japán konyhából | 33 |
Nyárson sült csirkefalatok (Yaki Tori) | 35 |
Párizsiasan sültek (Tempura) | 36 |
Tempura variációk | 38 |
Vasedényben sült hús és zöldség (Suki yaki) | 40 |
Suki yaki variációk | 42 |
Forró fazékban főtt hús és zöldség (Shabu shabu) | 43 |
Szószok a Shabu Shabu-hoz | 45 |
Tengeri algába göngyölt sushi (Futo maki) | 46 |
Párolt japántök (Kabocha fukumeni) | 48 |
Szójaleves (Miso shiru) | 49 |
Pikáns tojáskocsonya | 50 |
Nyers tengeri finomság szeletekben (Sashimi) | 52 |
Kerámia edényben főtt csirke és zöldség (Tori mizudaki) | 54 |
Párizsiasan rántott csirke (Tori kara age) | 56 |
Sertéshús-szelet (Tonkatsu) | 58 |
Tonkatsu variációk | 59 |
Roston sült lazac (Sake teriyaki) | 60 |
Pálcán rántott hús és zöldség (Kushi age) | 61 |
Omlett-tekercs (Tamago yaki) | 62 |
Spenótsaláta (Horenso ohitashi) | 64 |
Variáció spenótsalátára | 65 |
Tofu | 66 |
Tofu hidegen (Hiya yakko) | 67 |
Tofu zöldségkeverékkel (Shira ae) | 68 |
Marhahús teriyaki (Gyuniku teriyaki) | 70 |
Sushi (Nigiri zushi) | 72 |
Japán ételek elkészítése | 75 |
Rizsfőzés | 77 |
Rizsfajták | 77 |
A rizs elkészítése | 77 |
Hogyan főzzünk rizst? | 77 |
Főzés automata rizsfőzőbe | 78 |
Hogyan készítsünk sushi rizst? | 78 |
Dashilé készítése | 79 |
Szárított bonitópehelyből készített dashilé | 79 |
Szardíniával készült dashilé | 80 |
Instant dashilé | 80 |
Ecetes öntetek készítése | 81 |
Teriyaki szósz készítése | 81 |