kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 81 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
Az élelmiszerek romlásának okai | 5 |
Miként akadályozza meg a hideg az élelmiszerek romlását? | 7 |
Miért gyorsfagyasztjuk az élelmiszereket? | 8 |
Az élelmiszerek kiválasztása és előkészítése gyorsfagyasztásra | 11 |
A minőségi kiválasztás a termőföldön kezdődik | 11 |
Az áru szállítása a gyorsfagyasztóüzemekbe | 12 |
Zöldségfélék | 14 |
Gyümölcsök | 17 |
A hús | 18 |
Baromfi | 19 |
Vadak | 20 |
Halak | 21 |
Tojás | 23 |
Tej- és tejtermékek | 24 |
Készételek | 24 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek csomagolása | 25 |
A gépi gyorsfagyasztás alapelvei | 29 |
Az élelmiszerek gyorsfagyasztása | 32 |
Gyorsfagyasztási módszerek | 34 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek szállítása | 43 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek raktározása | 45 |
Gyűjtő és tároló hűtőház | 45 |
Az áru raktározásának és kirakásának menete | 47 |
Az élelmiszer raktározásának ideje | 49 |
Szállítás az elosztóhelyekre | 50 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek elosztása | 51 |
Az áru kiállítása | 55 |
A hűtőszekrénynél előforduló zavarok | 56 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek tápértéke | 57 |
Vitaminveszteségek | 58 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek házi elkészítése | 60 |
Zöldségek | 60 |
Gomba | 69 |
Gyümölcsök | 69 |
Húsok | 76 |
Halak | 78 |
Tojásételek | 81 |