A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
„Az Ízvadász hivatásos barangolója Zsidek László. Mindenkitől független, csak az egészségtudatosságnak elkötelezett gasztronómus. Pontosan az az ember, aki hivatásának érzi, hogy a magyar és magyarországi gasztronómia legjobb eredményeit és legszebb hagyományait mutassa fel. Középkorú ember, kellő megállapodottsággal, jó ízléssel (a szó minden értelmében). Ezért aztán már a kiválasztottak közé sem kerülhet bizonyos színvonal alatti vendéglátóhely. Egy-egy hely ételekkel és környezettel mutatkozik be, tapasztalt szakács egyéniségeket szólítunk és hallgatunk meg. Ha kedvünk támad fölkeresni az éttermet csárdát, vendéglőt - nem fogunk csalódni. Ha meg ötleteket akarnánk ellesni, arra is van mód."
Tartalom
MESÉLŐ RECEPTEK 9
65 éves burgonyagyáros harminc évnyi tervvel 10
Nyers burgonyagombóc avagy zöld klösse
Póréhagymás főtt burgonyagombóc (klösse)
Savanyú marhasült vörösboros barnamártással
Amiért angol órára jártam - a legfinomabb sült hús 14
Helbich Pista bácsi pecsenyéje
Az éppen végzett szakács esete a galuskával 16
Tejszínes vargányás csirkemell vajas galuskával
Nyitottan a világra - egy egész fej fokhagyma a roston sült halon 11
Raguval töltött faszén parázson sült hal
Megelőzve a korát - lecsó sztori keletről nyugatra 20
Lecsó, ahogy én szeretem
A holland sajtpiac kis csodái 22
Holland szárazborsó leves füstölt hússal
Leírhatatlan hangulat - felfedeztem az ír kiskocsmát 24
Tejszínes rakott burgonya (gratin)
Mákos kagyló vacsora 26
Fehérborban párolt fekete kagyló
Szupermarket étterem - Markét restaurant Bangkokban 28
Kókusztejes csirkeleves galangával - tom-ka-kaj
Hogyan csapjuk be az isteneket 30
Maultaschen
Egy villával egy adag, két villával két adag - Találkozásom a bajor csülökkel 32
Ropogós bajor csülök
Cappuccino este? Azt már nem - lendületes gasztronómia 34
Királyrák bazsalikomos-fokhagymás dresszinggel
Olasz spárgás rizottó (Risotto con gli asparagi)
Csodapalacsinta és gulyáságyú 38
Görög bableves - fassouladha
Ne szólj bele halászlé - Pali barátom bajai halleve 40
Halászlé - ahogy én főzöm
Egy összeomlott mítosz - első találkozásom a rosé kacsával 42
Rosé kacsa gyümölcsös burgundi mártással
Sivatagi kenyérsütés 44
Padlizsánkrém
A legnagyobb kedvencem - az osztrák teufelspitz 46
Zsemlyemártás, osztrák spenót, almás tormapüré, resztelt burgonya
Tiroli népi hagyományok - így ismertem meg a császármorzsát 48
Kaiser's smarn - császármorzsa, avagy smarni házi gyümölcsöntettel
A megmentett szabadtéri vacsora - diszkosz tál a kamra mélyén 50
Pikáns csirke diszkosz tálban
Loire menti nemesi kacsasült - ahogyan édesanyám a sparheltban készítette 52
Gyümölccsel töltött agyagedényben sült liba fügés párolt káposztával
Fügés párolt káposzta
Fóliás burgonya
KEDVENCEIM A NAGYVILÁGBÓL S AZ ITTHONI HAGYOMÁNYOKBÓL 57
Szoljanka leves 58
Sütőtök krémleves pirított tökmaggal 60
Mustáros-mézes csirkesaláta 62
Csirke Marsala (pollo alla Marsala) 64
Lencsefőzelék áfonyalekvárral 66
Tejszínes-fehérboros mediterrán cukkínis pulyka 68
Ajvar - balkáni paprika-padlizsánkrém, balkáni csevapcsicsa 70
Telepofa bélszín - fűszeres bélszín csíkok saláta batyuban 72
Tejfölös rác harcsa római edényben 74
Vadas őzcomb vagy nyúlcomb 76
Gyümölcsfagyi egy perc alatt 78
Rumos kétszersült (vagy babapiskóta) madártejjel 80
Házi túrós-mákos rétes 82
ÍZEKRE VADÁSZVA - ÉTTERMEKBŐL A LEGJOBBAK 85
Imola étterem - Eger 86
Pármai rakott padlizsán és cukkíni
Olaszos csirketekercs fokhagymás kagylós raguval, bazsalikomos paradicsomos pennével
Fáy présház - Fót 90
Hóembemyi rezegős túrógombóc
Belcanto étterem - Budapest 92
Pácolt harcsafelfújt rókagombás, spenótos taglia teliével
Kakas étterem - Budapest 94
Burgonyakéregben sült pisztrángfilé tejszínes póréhagyma mártással
Mentával illatosított joghurtos gyümölcsök túróhab galuskával
Gazdakör vendéglő - Pilisvörösvár 98
Zöldbableves kapros túrógombóccal
Villa Medici - Veszprém 100
Zellerkrémleves szarvasgombával
Bélszínsteak sókabátban sütve libamájérmékkel, zöldségekkel
Creme de caramel gyümölcsökkel
Kéhli vendéglő - Budapest 106
Szindbád margitszigeti étke
Tökös-mákos rétes
Maligán étterem - Budapest 110
Borókás őzragu leves gesztenyével és gnocchi-val
Provanszi vadnyúlcomb agyagtálban
La Mareda étterem - Győr 114
Forró almaleves gyömbérrel, tépett jércemellel
Langyos túrógömbök borhabbal és eperrel
Admirális étterem - Érd 118
Amerigo Tot kedvence - roston sült bélszín csuszatésztával
Lazac roston, currys ananászos rizzsel
Napsugár étterem - Gödöllő 122
Blahai gombócleves
Currys csirkemell
Café Mokka - Budapest 126
Kókusztejes feketekagyló
Tonhal teriaki mártásban
Lámpás Vendéglő - Zsámbék 130
Szarvas sücni grillezve csíkos krokettel, sült almával, erdei mártással
Képírő Étterem - Budapest 132
Ropogósra sütött borjú briz sárgarépás, mustárhabos szósszal, ánizsos citromos káposztával, újburgonyával
Tradicionális holland joghurt szilvamártássála, holland kekszmorzsával
Taverna Flórián - Kőszeg 136
Báránygerinc rózsaszínre sütve, provanszi raguval, pollentával
Óceán bár & grill - Budapest 138
Lazac terrine
Homár mediterrán módon
Csutora étterem - Agárd 142
Harcsapaprikás kapros-juhtúrós galuskával
Rétestésztában sült palacsinták
Mátyás Étterem - Budapest 146
Szarvastekercs Yorkshire módon magvas medvetalp burgonyával
Hideg vaníliás rétes körtedarabokkal, forró meggyel
Új Tanyacsárda - Lajosmizse 150
Tejespite barackízzel
Tuba Tanya - Hajdúszoboszló 152
Kenyérlángos
Hajdúsági töltött káposzta cserépedényben
Vadrózsa étterem - Budapest 156
Libamájpástétom szarvasgombával, konyakkal ízesítve
Borjúfilé királyrákkal, piros kaviáros taglia telle körettel
Barackos gombóc diós prézlivel és mézen párolt barackkal
Varga Ökogazdaság - Püspökhatvan 162
Joghurtos epres túróhab
Eresz étterem - Lajoskomárom 164
Kacsamell carpaccio
Fogas filé fenyőmagos citromfű mártással, párolt zöldségekkel
Fogadó az öreg préshez - Mór 168
Savanyú káposztával és kolbásszal töltött nyúlja, burgonyagombóccal
Stroizeles szilvalepény
Gombás Étterem - Budapest 172
Pármai paradicsomleves
Bélszín toumedo hagymalekvárral töltött körtével és juhtúrós baconos burgonyagombócokkal
Szőke Ilonka nosztalgia gríze
Szt. Orbán borház és étterem - Badacsony 178
Harcsa Kéknyelűben csúsztatva úsztatva
Trattoria Pomo D'Oro - Budapest 180
Szarvasgombás nyers bélszín
Garganelli tészta gipsy módra
Borjú karaj castelmagno sajttal, szarvasgombával
Hortobágyi csárda - Hortobágy 186
Slambuc - pásztor étel
Pulykamellel töltött borjú bélszín kapros juhtúrós puliszkával
Recept Mutató 191
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.