kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | MAHIR kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 146 oldal |
Sorozatcím: | Nemzeti Konyhák |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-7860-01-0 |
Megjegyzés: | Színes, egész oldalas fotókkal illusztrálva. |
Bevezetés előétel gyanánt | 7 |
Hideg levesek | |
Avokadó leves | 12 |
Perzsa joghurtleves | 14 |
Paprikaleves | 16 |
Saláták és előételek | |
Kukoricasaláta | 18 |
Currys karfiol | 20 |
Ecetes padlizsán | 22 |
Mimózasaláta | 23 |
Sárgarépa-saláta | 24 |
Zöldbabsaláta | 26 |
Makarónisaláta | 28 |
Uborkasaláta | 30 |
Fokhagymás fejessaláta | 32 |
Diós saláta | 34 |
Olívás vegyes saláta | 36 |
Zellersaláta | 38 |
Gombasaláta | 40 |
Vegyes saláta | 42 |
Szezámos paradicsomsaláta | 44 |
Salátamártások | |
Majonézes-fokhagymás padlizsán | 46 |
Szezámmártás (thina) | 48 |
Padlizsános mix | 50 |
Humusz (csicseriborsó-püré) | 51 |
Paprikamártás | 52 |
Pácolt olajbogyó | 54 |
Majonézes ikra | 56 |
Pástétomok és falafel | |
Burgonyapástétom | 58 |
Izraeli májpástétom | 60 |
Csirkemájpástétom | 62 |
Felafel (falafel) | 64 |
Fűszeres falafel | 66 |
Halételek | |
Hal csípős paradicsomszószban | 68 |
Hagymás sült hal | 70 |
Töltött csuka | 72 |
Tengeri hal szezámmártásban | 74 |
Húsételek | |
Sült csirke | 76 |
Töltött csirkecomb | 78 |
Csirke narancsos rozmaringszószban | 80 |
Askheloni töltött csirke | 82 |
Töltött borjúszegy | 83 |
Főtt marhanyelv | 84 |
Párolt marhaszelet | 86 |
Marokkói burgonyás hús | 87 |
Paradicsomos rizses csirkecomb | 88 |
Sóletek | |
Perzsa sólet | 90 |
Sólet aszalt szilvával | 92 |
Keleti (szefárd) sólet | 93 |
Szerény sóletbab tojással | 94 |
Köretek, zöldségételek | |
Sárga mandulás rizs | 96 |
Vegyes sült zöldség | 98 |
Sült padlizsán | 100 |
Póréhagyma kapros-paprikás mártásban | 102 |
Jeruzsálemi articsóka | 104 |
Töltött paprika | 106 |
Tepsis tökös burgonya | 108 |
Paradicsomos tök | 109 |
Töltött tök | 110 |
Tojásos tökfőzelék | 112 |
Sós tészták | |
Barches (kalács) | 114 |
Sajtos gömbök | 116 |
Pita | 118 |
Édes sütemények | |
Mandulás baklava | 120 |
Flódni | 122 |
Kindli | 124 |
Narancstorta | 126 |
Kelt túrós táska | 128 |
Képviselőfánk vaníliakrémmel | 130 |
Diós-barackos batyu | 132 |
Gyümölcs desszertek | |
Gyümölcskösárkák | 134 |
Gyümölcszselé | 136 |
Tejszínes sárgabarackkrém | 138 |
Narancskrém pohárban | 140 |
Eperhabkrém | 142 |
Üdítők | |
Teakoktél | 144 |
Narancsjég-üdítő | 146 |