1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ízletes szürkemarha receptek


Kiadó: Koppány Hús Hungaricum Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 14 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedvcsináló
Szürkemarha: e szó hallatán a Hortobágy virágoktól, szénától, kakukkfűtől illatos, szellős pusztája jut az emberek eszébe. Hatalmas, méltóságteljes félvad gulyára gondolunk, és nem... Tovább

Előszó

Kedvcsináló
Szürkemarha: e szó hallatán a Hortobágy virágoktól, szénától, kakukkfűtől illatos, szellős pusztája jut az emberek eszébe. Hatalmas, méltóságteljes félvad gulyára gondolunk, és nem tévedünk. Legelése karban tartja a puszta növényzetét. Ott születik a hóban, szabadon nő fel, mindenféle ipari takarmány nélkül. Ezért olyan egészséges, finom a húsa, a belőle készülő ételek hozzáértő kezekben a gasztronómia csúcsait ostromolják. Nem a gyorséttermek étlapjára való, a magyaros konyha remekei készíthetők belőle. Tudni kell, hogy főzési ideje hosszabb, mint másféle marhahúsból készülő ételeké, azonban ízben, élvezeti értékben, zamatban megtérül a hozzáértő kéz munkája.
Gyors életvitelünk, rossz tapasztalataink, a különféle betegségekről való hírek mind-mind rossz irányba befolyásolták táplálkozási kultúránkat. Szinte elfelejtettük a gőzölgő húsleves illatát, a velőcsontból kiütött velő remegős szépségét, a nagymama vadasát, a savanyú vetrecét. Ünnepi asztalra való ez a nemes hús, a belőle készülő ételek. Manapság újra kezdünk figyelni táplálkozásunkra, szeretünk jókat főzni, finomakat enni. Nyugodt szívvel sorolhatjuk a természetes táplálékok közé, melyek nem tartalmaznak vegyszereket, nem halmozzák szervezetünkben tovább az egyébként elkerülhetetlen környezet és természetrongáló anyagokat. Egyenlete minőséget vehetünk; a 3 éves állományból vágják le a tőkehúsnak valót. Az öregebb állatokból töltelékáruk készülnek, úgyhogy nem kell attól tartanunk, hogy az ebéd csak vacsorára lesz készen.
Szeretnénk néhány jó recepttel kedveskedni, segíteni, hiszen a hagyomány az erő, a szürkemarháé a jövő.
Pálvölgyi István
Mesterszakács, Főiskolai szakoktató, ÖKO nagykövet Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem