885.911

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Izletes hadiételek

Ötletek, aranytanácsok

Szerző
Szeged
Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Összeállitotta és kiadja Madár Imréné Szeged, "Filléres főzés", "Egytálételek", "Tömegfőzés ma" szakácskönyvek szerzője. Nyomatta: Szegedi Uj Nemzedék Lapvállalat Rt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Százezer és százezer háziasszony áll tanácstalanul a megváltozott életrenddel szemben. Viszont a lemondás elintézésében sem merülhet ki a »semmi nem kapható«, sokszor hangoztatott panasza, amikor... Tovább

Előszó

Százezer és százezer háziasszony áll tanácstalanul a megváltozott életrenddel szemben. Viszont a lemondás elintézésében sem merülhet ki a »semmi nem kapható«, sokszor hangoztatott panasza, amikor jól körülnézve látjuk, hogy ahhoz még mindig sok minden kapható, hogy ízletes és változatos ételeket tudjunk készíteni.
Ne csüggedjünk, - itt a tavasz: tojás, tej, tejfel, túró, vaj bőven lesz; marhahús állandóan beszerezhető; amíg a Duna-Tisza folyik országunkban halunk mindíg lesz; Kárpátalja, Erdély kimeríthetetlen vad állomány rendelkezésünkre áll; áldott földünk termékei frissen, zölden és konzerválva mindíg bőségesen kaphatók. A jegylisztmennyiség kellőképpen fedi szükségletünket; cukor - bár szűken -, de jut amihez kell. Egyetlen súlyos problémánk a napi zsír fejadag. A magyar háziasszony nehezen tud belenyugodni abba, hogy egy kis fánkkal, palacsintával, kirántott szeletekkel, finom mártogatni való »szaft«-os pörkölttel ne tudjon szolgálni családjának. De ez is megoldható, ha kissé átreformáljuk eddigi főzés módszerünket olymódon, hogy hetenként 2-3 napon úgynevezett hadiebédeket szolgálunk, teljesen zsír nélkül. Nem kell megijedni igen jó, tápláló dolgokról lesz szó. Ez azután hozzásegít ahhoz, hogy a többi napokon a megtakarított zsírral, áldott békebeli ételeket készíthessünk.
Könyvünk első részében néhány hadiebéd mintát találunk, lehet változtatni és ahhoz az élelmiszerhez alkalmazni, amit épen be tudunk szerezni.
Második részében komoly ízletes ételleírások következnek, ezek mintegy kiegészítik és tökéletesítik a »Filléres főzés« és »Egytálétel« szakácskönyveimet. Kedves Háziasszony Testvéreimnek ebben útmutatást óhajtok nyujtani arra, hogy az állandóan vagy csak itt ott kapható élelmiszerekből, polgári takarékos alapon mit hogyan készítsünk, hogy országos érdekből a legkisebb anyag is jól felhasználva legyen, ebben a vérzivataros fergetegben, békés meleg otthonunk, áldottan védett fedele alatt.

Madár Imréné Vissza

Tartalom

Aranytanácsok48
Főzelékfélék36
Gyors reggeli levesek7
Hadiebédek8
Hadivacsorák16
Húsételek19
Halból mit készíthetünk?29
Birkahúsból mit készíthetünk?29
Borjúhúsból mit készíthetünk?32
Házinyúlhúsból mit készíthetünk?36
Levesben főtt marhahúsból mit készíthetünk?25
Ló- és csikóhúsból mit készíthetünk?27
Marhahúsból mit készíthetünk?19
Sertéshúsból mit készíthetünk?31
Vadhúsból mit készíthetünk?34
Zsigerfélékből mit készíthetünk?25
Jövedelmet hozó ötletek, aranytanácsok3
Mivel mit pótoljunk19
Mi a foszlós kalács titka?44
Takarékossági aranytanácsok46
Tésztafélék hadi alapon40

Madár Imréné

Madár Imréné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Madár Imréné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem